Annonce
Sport

Fremad har sigtet rettet mod 1. division efter sejr i topbrag: - Nu tror vi på det

Søren Skals Andreasen (23) blev matchvinder for Aarhus Fremad i 1-0-sejren over FC Helsingør. Foto: Ole Nielsen
Aarhus Fremad kan lugte 1. division for første gang i 12 år efter at de lørdag vandt 1-0 over 2. divisions duks FC Helsingør.
Annonce

FODBOLD: Det er ikke hver dag, at en tidligere landsholdsspiller optræder på Riisvangen. Eller en spiller, der har været på kontrakt i Manchester City for den sags skyld.

Men lørdag stod både Thomas "TK" Kristensen, tidligere FC København, og målmanden Kevin Stuhr Ellegaard på den modsatte side af Aarhus Fremad på Riisvangen Stadion.

I dag er de på fuldtidskontrakt i FC Helsingør, der for to år siden spillede i Superligaen, men som nu desperat har brug for en billet tilbage til 1. division for at kunne forsvare det økonomisk tunge setup som klubben stadig har på trods af to nedrykninger i træk.

Og nordsjællænderne har hele sæson været storfavoritter til at rykke op i 1. division. Og de var da også seks point fri i toppen før de sidste seks runder efter coronanedlukningen.

Men FC Helsingør har fået et problem, og det hedder Aarhus Fremad.

Lørdag vandt århusianernes amatørhold 1-0 over profferne. Og det var endda fuldt fortjent, sejren var faktisk alt for lille.

Dermed er Aarhus Fremad nu blot to point efter FC Helsingør med fire spillerunder igen.

Annonce

Nervøs afslutning

Gæsterne kunne lørdag de facto sikre sig oprykningsbilletten ved at besejre Aarhus Fremad. Men det var hjemmeholdet, der sad på kampen fra start til slut.

Århusianerne skulle have scoret et par gange før pausen men uret skulle runde en time før de 300-fans, som corona tillod på Riisvangen, kunne bryde ud i jubel.

Søren Andreasen, der kom til klubben i vinterpausen, scorede sit andet mål i to kampe efter at han udlignede i 1-1-kampen i Vanløse i søndags.

Angriberen havde sneget sig om til bagstolpen på et hjørnespark og kendte sin besøgelsestid på hovedet da chancen bød sig.

- Det var egentlig Christian Bech, der skulle stå ved bagstolpen, men et par hjørnespark inden spurgte han mig, om vi ikke skulle bytte plads og så ville han i stedet stille sig inde ved målmanden. Og så landede bolden sørme hos mig og jeg headede den ind, det var dejligt, sagde Søren Andreasen efter kampen.

FC Helsingør havde en stor chance i de døende sekunder, som blev sparket over mål, og i det hele taget blev slutminutterne en nervøs omgang.

- Vi vidste, at vi skulle slå dem, hvis vi skal være med hvor det er sjovt. Og jeg synes, vi vandt helt fortjent. Vi spillede en god omgang fodbold men skulle have scoret mere. Det blev dog ret nervøst til sidst, det var ikke sjovt at sidde ude på bænken og kigge på, sagde Søren Andreasen, der blev skiftet ud kort efter scoringen.

Annonce

Klar til 1. division

Aarhus Fremad har nu fire spillerunder til at hente reelt tre point på FC Helsingør, der har en markant bedre målscore end Søren Andreasen og kompagni.

- Vi skal vel nærmest gøre rent bord mens de skal smide nogle point. Det er selvfølgelig stadig svært, men nu tror vi endnu mere på det. Det bliver meget spænende. Jeg er ikke i tvivl om, at vi nok skal gøre vores for at rykke op. Og så må vi se hvordan Helsingør klarer sig.

Søren Andreasen har spillet ungdomsfodbold i Esbjerg fB og har senest været på kontrakt i Middelfart. På trods af, at lørdagens kamp blot var hans tredje i Aarhus-klubben, er han ikke i tvivl om hvad hemmeligheden er på Riisvangen.

- Jeg har spillet andre steder hvor vi har fået penge for det. Her får vi ikke noget, men træningskvaliteten og kvaliteten på de spillere, der løber rundt her, er lige så høj som de andre 2. divisionsklubber, jeg har været i - og så er sammenholdet endnu stærkere. Det giver meget. Og derfor tror jeg også, vi er klar til 1. division hvis vi rykker op. Men der er selvfølgelig et stort arbejde for dem, der driver klubben.

Aarhus Fremad møder Brønshøj på Riisvangen på onsdag mens FC Helsingør bliver i Aarhus og skal møde Brabrand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce