Annonce
Sport

Fremad kom på tavlen i svær udekamp

Morten Bundgaard og Aarhus Fremad fik sæsonens første point, da de spillede 1-1 i Pandrup med Jammerbugt FC. Foto: Ole Nielsen

FODBOLD: Aarhus Fremad fik lørdag vasket lidt af den beskidte plet af sig, der satte sig efter 1-2-nederlaget til Dalum i premierekampen.

På udebane mod Jammerbugt FC fik århusianerne 1-1 efter at have været foran 1-0 ved Christian Nissen, der scorede for anden uge i træk. Kort inde i anden halvleg udlignede Zander Hyltoft.

- Det var en helt lige kamp. Vi havde et par gode chancer og det havde de også. Men det var en mandfolkeindsats fra vores side. Vi forsvarede os godt under pres, og i anden halvleg viste vi fint spil fremad banen. Hvis vi havde spillet ligesådan mod Dalum havde vi slået dem. Nu er vi videre i pokalen og vi er på tavlen i rækken. Det er den sværeste udekamp i sæsonen måske med undtagelse af Skive, så det er stærkt. Vi er stolte af præstationen, sagde Fremad-træner Morten Mølkjær oppe fra det nordjyske.

Aarhus Fremad har dermed ét point for to kampe i 2. division. Om en uge møder de Tarup-Paarup hjemme. bjerre

Annonce

Brabrand gik ikke i panik i Tønder

FODBOLD: Brabrand sikrede sig sæsonens første sejr, da Michael Kærgaard Pedersen med 20 minutter igen blev matchvinder på udebane mod FC Sydvest i Tønder.

- Kampen vippede længe. Vi spillede fint og havde egentlig chancer nok i første halvleg til at lukke det. Det fik vi ikke gjort, og så tænkte jeg faktisk, at spillerne ville panikke. Men det gjorde de ikke og det skal de have ros for. Sydvest spillede sig til to-tre chancer og det var ikke nødvendigt. Vi lavede nogle dumme fejl og det åbnede kampen op. Men vi kom herfra med tre point med et nyt hold, og det er fedt, sagde Brabrands cheftræner Tom Søjberg.

Brabrand har dermed fire point for de to første runder. I næste uger tager de imod Odder på hjemmebane. bjerre

Odder fik sæsonens første sejr

FODBOLD: Odder har nu fire point i 2. division efter at østjyderne lørdag slog Kjellerup 3-1 på hjemmebane.

Kristian Skovbjerg bragte Odder foran i første halvleg inden Henrik Hykkelbjerg Jensen udlignede. Men det varede kun i tre minutter inden Mathias Laursen Christensen med en time igen bragte Odder foran 2-1. Med ti minutter igen lukkede Nikolaj Nielsen kampen.

Odder indtager fjerdepladsen og møder i næste uge Brabrand ude. bjerre

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Gaslugt fra restaurant: Politi og brandvæsen rykket talstærkt ud til Jægergårdsgade

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce