Annonce
Sport

Fremad manglede de afgørende procenter foran modstanderens mål

Aarhus-anfører Mike Vestergaard følte, at holdet manglede de afgørende procenter mod Thisted. Foto: Ole Nielsen
Aarhus Fremad måtte nøjes med et enkelt point mod Thisted, da de for første gang i syv turneringskampe ikke formåede at score.

FODBOLD: Den kyssede overliggeren, dansede på stregen, strøg forbi stolpen og fik en enkelt tur i nettet. Scoringen blev imidlertid underkendt for offside og dermed sluttede kampen mellem Aarhus Fremad og Thisted nøjagtigt som den begyndte, 0-0.

Det var hjemmeholdet, der fik bolden sparket i kassen i første halvlegs sidste minut. Det hjalp dog ingenting, da dommeren vurderede, at indlægget fra højre, strejfede Christian Nissen inden bolden dumpede ned foran Mathias Laursen, som bankede den i mål.

Det betød, at Aarhus Fremad-angriberen var offside og dermed talte scoringen ikke.

Det var ellers en af de få gange, at de fremmødte på Riisvangen fik noget at juble over. Værterne manglede et ekstra gear for at komme fri af det stærke fundament, som gæsterne fra Thisted havde taget med sig fra Vestjylland. Med kløgt og taktisk snilde forærede de ikke mange centimeter væk til deres modstander og lagde i stedet et aggressivt pres, der ikke behagede århusianerne. Enkelte gange fik Aarhus Fremad brudt ud af det, men det blev aldrig rigtigt helt farligt.

Altså lige med undtagelse af situationen til sidst i første halvleg.

Anden halvleg blev lidt mere underholdende i takt med, at kræfterne blev færre og organisationen lidt mere løssluppent, hvilket gav et par gode muligheder i begge ender.

To gange dansede bolden på Aarhus Fremads målstreg, men blev clearet til allersidst. I den anden ende måtte målmanden ud i fuld længde et par gange, ligesom bolden fik lov til at hoppe på overliggeren.

Det blev dog kun lige ved og næsten og dermed måtte holdene nøjes med et enkelt point værd, hvilket var første gang i syv kampe, at Aarhus Fremad ikke forlod banen som vinder.

De er dog fortsat i spidsen af 2. divisions gruppe 2 med 23 point. Tre point bedre end Middelfart på andenpladsen.

Annonce
Christian Nissen (7) og Mathias "Marvin" Laursen nåede kortvarigt at juble over det, de troede, var føringsmålet i sidste minut af første halvleg. Scoringen blev dog underkendt for offside. Foto: Ole Nielsen

Kollektiv offday

Anfører Mike Vestergaard var lettere utilfreds, da han sammen med holdkammeraterne gik i klubhuset efter dommerens sidste fløjt.

- Det går op og ned i fodbold. I dag havde vi en offday, men i næste uge træner vi igen og så tager vi en sejr næste gang. Jeg synes ikke, at vi er der helt i dag. Vi manglede 20 procent i alt, hvad vi foretog os inde på banen. Vi manglede kvalitet på den sidste tredjedel, sagde anføreren.

Den normale cheftræner Morten Mølkjær var optaget til anden side. Derfor var det assistenttræner Rune Dall Jensen, som havde ansvaret på sidelinjen.

- Jeg synes, at det var et fair resultat. De havde også deres chancer i løbet af kampen, så derfor var det ok, at vi hver især fik et point med, sagde han og fortsatte:

- Jeg synes, at vi manglede det sidste i vores boldomgang og i forhold til at få skabt overtal på lokale steder af banen, men ros til drengene for, at vi igen holdt nullet. Jeg ved godt, at vi havde heldet, fordi vi reddede den på stregen et par gange, men vi havde troen på, at vi kunne tage sejren til sidst og havde vel tre fire chancer, som vi kunne score på, sagde Rune Dall.

Ligesom anfører Mike Vestergaard, så bed den vikarierende cheftræner fast i, at holdet ikke var på samme niveau som normalt.

- Efter kampen sagde jeg til dem, at der måske manglede 10 til 15 procent i forhold til tænding. Evnen til at komme foran sin nærmeste modstander og få bolden prikket. Der var rigtigt mange gange ved hjørnespark, at bolden blev tippet ind, hvor det ofte var rene tilfældigheder, og Thisted først fik bolden clearet på anden eller tredje forsøg. Der manglede vi lige det sidste og skulle have forsøgt at søge muligheden for at prikke bolden i kassen eller søge straffesparket. Men selvom det ikke lykkes at få en sejr i dag, så blev vi ved med at stå sammen som hold, roste Rune Dall, der i samme moment understregede, at gæsterne fra Thisted også var det bedst organiserede hold, som Aarhus Fremad har mødt indtil videre i sæsonen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop barnepigestaten

Hæv prisen på cigaretter, forbyd rygning på gymnasier osv. Ja, hetzen vil ingen ende tage mod rygere. Nu vil Aarhus Kommune tage næste skridt – nemlig at forbyde rygning på offentlige steder. Jeg tror, alle kan blive enige om, at rygning er usundt. Men selvom vi som samfund har en bred konsensus om, at rygning ikke er godt, og vi skal forhindre unge i at ryge, så mener jeg ikke, statens og heriblandt Aarhus Kommunes tiltag for at mindske rygning er rigtige. Efter sommerferien lancerede den nye socialdemokratiske regering, at man vil sætte cigaretpriserne op med fem-ti kroner. Størstedelen af Folketingets partier mener, at prisen skal sættes yderligere op. Jeg har den grundlæggende holdning, at når man er over 18 år, så er man selv herre over, om man ryger eller ej. Det er ikke statens opgave at fortælle, hvorvidt det er okay at ryge eller ej. Derudover vil man med regeringens forslag ramme de svageste i samfundet. Folk, der har en bedre indkomst end gennemsnittet, bliver ikke ramt, da de har pengene til at forsætte. Men de borgere i samfundet, der hverken har penge til at ryge, hvis prisen bliver sat op, eller har overskuddet til at stoppe, vil blive ramt. Staten skal ikke ramme de svageste på pengepungen, men derimod hjælpe folk til at stoppe med rygestopskursus. Omkring 62 procent af rygerne vil gerne stoppe med at ryge, lad os give de mennesker nogle redskaber til at stoppe med at ryge. Hvis folk derimod er under 18 år, så mener jeg, at man skal sætte meget mere ind for at fortælle unge mennesker, at rygning er usundt, for at få begrænset muligheden for, at unge under 18 år i første omgang får adgang til tobak. Aarhus Kommune vil nu vedtage, at man ikke må ryge ude på bestemte offentlige steder. Rent basalt mener jeg ikke, at områder udenfor kan være røgfrie, da det er under åben himmel. Dette betyder dog ikke, at jeg ikke har den fulde forståelse for, at det kan være til gene for ikke-rygere, at de bliver tvunget til blive passivrygere, når de færdes på offentlige grunde. Aarhus Kommune skal ikke begynde at påtage sig barnepigerollen og bestemme, hvor man må ryge, og hvor man ikke må. Men jeg mener, at det vil være helt på sin plads, at man opfordrer folk til ikke at ryge på offentlige grunde. På den måde undgår man at køre videre på den uendelige hetz mod rygere, men skaber samtidig plads til ikke-rygere.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce