Annonce
Sport

Fremad manglede de afgørende procenter foran modstanderens mål

Aarhus-anfører Mike Vestergaard følte, at holdet manglede de afgørende procenter mod Thisted. Foto: Ole Nielsen
Aarhus Fremad måtte nøjes med et enkelt point mod Thisted, da de for første gang i syv turneringskampe ikke formåede at score.

FODBOLD: Den kyssede overliggeren, dansede på stregen, strøg forbi stolpen og fik en enkelt tur i nettet. Scoringen blev imidlertid underkendt for offside og dermed sluttede kampen mellem Aarhus Fremad og Thisted nøjagtigt som den begyndte, 0-0.

Det var hjemmeholdet, der fik bolden sparket i kassen i første halvlegs sidste minut. Det hjalp dog ingenting, da dommeren vurderede, at indlægget fra højre, strejfede Christian Nissen inden bolden dumpede ned foran Mathias Laursen, som bankede den i mål.

Det betød, at Aarhus Fremad-angriberen var offside og dermed talte scoringen ikke.

Det var ellers en af de få gange, at de fremmødte på Riisvangen fik noget at juble over. Værterne manglede et ekstra gear for at komme fri af det stærke fundament, som gæsterne fra Thisted havde taget med sig fra Vestjylland. Med kløgt og taktisk snilde forærede de ikke mange centimeter væk til deres modstander og lagde i stedet et aggressivt pres, der ikke behagede århusianerne. Enkelte gange fik Aarhus Fremad brudt ud af det, men det blev aldrig rigtigt helt farligt.

Altså lige med undtagelse af situationen til sidst i første halvleg.

Anden halvleg blev lidt mere underholdende i takt med, at kræfterne blev færre og organisationen lidt mere løssluppent, hvilket gav et par gode muligheder i begge ender.

To gange dansede bolden på Aarhus Fremads målstreg, men blev clearet til allersidst. I den anden ende måtte målmanden ud i fuld længde et par gange, ligesom bolden fik lov til at hoppe på overliggeren.

Det blev dog kun lige ved og næsten og dermed måtte holdene nøjes med et enkelt point værd, hvilket var første gang i syv kampe, at Aarhus Fremad ikke forlod banen som vinder.

De er dog fortsat i spidsen af 2. divisions gruppe 2 med 23 point. Tre point bedre end Middelfart på andenpladsen.

Annonce
Christian Nissen (7) og Mathias "Marvin" Laursen nåede kortvarigt at juble over det, de troede, var føringsmålet i sidste minut af første halvleg. Scoringen blev dog underkendt for offside. Foto: Ole Nielsen

Kollektiv offday

Anfører Mike Vestergaard var lettere utilfreds, da han sammen med holdkammeraterne gik i klubhuset efter dommerens sidste fløjt.

- Det går op og ned i fodbold. I dag havde vi en offday, men i næste uge træner vi igen og så tager vi en sejr næste gang. Jeg synes ikke, at vi er der helt i dag. Vi manglede 20 procent i alt, hvad vi foretog os inde på banen. Vi manglede kvalitet på den sidste tredjedel, sagde anføreren.

Den normale cheftræner Morten Mølkjær var optaget til anden side. Derfor var det assistenttræner Rune Dall Jensen, som havde ansvaret på sidelinjen.

- Jeg synes, at det var et fair resultat. De havde også deres chancer i løbet af kampen, så derfor var det ok, at vi hver især fik et point med, sagde han og fortsatte:

- Jeg synes, at vi manglede det sidste i vores boldomgang og i forhold til at få skabt overtal på lokale steder af banen, men ros til drengene for, at vi igen holdt nullet. Jeg ved godt, at vi havde heldet, fordi vi reddede den på stregen et par gange, men vi havde troen på, at vi kunne tage sejren til sidst og havde vel tre fire chancer, som vi kunne score på, sagde Rune Dall.

Ligesom anfører Mike Vestergaard, så bed den vikarierende cheftræner fast i, at holdet ikke var på samme niveau som normalt.

- Efter kampen sagde jeg til dem, at der måske manglede 10 til 15 procent i forhold til tænding. Evnen til at komme foran sin nærmeste modstander og få bolden prikket. Der var rigtigt mange gange ved hjørnespark, at bolden blev tippet ind, hvor det ofte var rene tilfældigheder, og Thisted først fik bolden clearet på anden eller tredje forsøg. Der manglede vi lige det sidste og skulle have forsøgt at søge muligheden for at prikke bolden i kassen eller søge straffesparket. Men selvom det ikke lykkes at få en sejr i dag, så blev vi ved med at stå sammen som hold, roste Rune Dall, der i samme moment understregede, at gæsterne fra Thisted også var det bedst organiserede hold, som Aarhus Fremad har mødt indtil videre i sæsonen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Dommer lukker dørene i sag om skud mod knivbevæbnet mand

112

Unge drenge øjenvidner til skuddrama: Vi så de skød, og så løb vi sgu'

Aarhus

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce