Annonce
Sport

Fremad pillede brodden af hvepsene

Jublen var stor, da Frederik Høgh bankede Aarhus Fremad på 1-0. Angriberen scorede to gange lørdg eftermiddag. Foto: Ole Nielsen
Aarhus Fremad lavede tre mål og tog tre sikre point til tabellen, da Brønshøj gæstede Riisvangen lørdag.

FODBOLD: De stillede sig pænt op på række, klaskede håndflader med hjørnebandens medlemmer og modtog efterfølgende deres hyldest. Spillerne fra Aarhus Fremad kunne lørdag fejre den anden sejr på stribe i 2. divisions oprykningsspil, da de på Riisvangen pillede brodden af hvepsene fra Brønshøj og vandt 3-0.

Det var ikke altid videre kønt. Til gengæld var der en imponerende effektivitet over hjemmeholdets spillere, der arbejdede forbilledligt og slog til, når mulighederne opstod.

Først efter 23 minutters spil, da angriber Frederik Høgh klappede til en løs bold i feltet, og igen fire minutter senere da samme Høgh viste stort overblik i en omstilling og serverede bolden for fødderne af sin holdkammerat Christian Nissen, der kunne prikke bolden i et tomt mål.

Hjemmeholdet var tæt på at punktere enhver form for spænding på blot 10 minutter. Men selvom Arfan Habibis frispark blev placeret rigtigt, så manglede det saft og kraft for at snyde gæsternes keeper.

Men i stedet for at fortsætte det hårde arbejde, var det som om, at føringen pillede en del af nerven ud af hjemmeholdet. Brønshøj fik lidt mere snor og bevægede sig længere opad banen. Det blev dog aldrig rigtigt farligt, og da Fremads cheftræner Morten Mølkjær lavede en dobbelt udskiftet efter en times spil, var det igen værterne, som kom i teten.

20 minutter før slutsignalet blev kampen endegyldigt lukket, da Frederik Høgh satte hovedet på et indlæg og sikrede Aarhus Fremad den anden sejr på stribe. Tre mål og tre point, der sender århusianerne op på fjerdepladsen med 44 point.

- Vi får skabt en masse gode chancer. Vi er begyndt at kunne holde modstanderen nede på få mål, ligesom Christian Nissen og jeg er begyndt at komme i gang igen. Det er vigtigt, at vi angribere får lavet nogle mål. Ikke mindst når defensiven klare tingene i den anden ende, sagde den dobbelte målscorer Frederik Høgh efter kampen.

- Jeg tror, det gode momentum kommer af den selvtillid, som vi fik i den seneste runde, hvor vi tog over og slog AB i en af de sværeste kampe, vi får på udebane. Det rider vi videre på, og jeg håber, at vi kan holde effektiviteten oppe i de næste par kampe, sagde angriberen.

Annonce

2. division

Aarhus Fremad - Brønshøj 3-0 (2-0)

Mål.: 23. 1-0 Frederik Høgh, 27. 2-0 Christian Nissen, 70. 3-0 Frederik Høgh

Aarhus Fremad: Michael Ravn - Marcus Kirchheiner, Andreas Damgaard, Valdemar Høgh, Jacob Florin Torp - Quoc Truong(58. Morten Bundgaard), Emil Hauge Mortensen(81. Mathias Nygaard), Mike Vestergård, Arfan Habibi(58. Martinus Mandal) - Christian Nissen, Frederik Høgh

Advarsler: Aarhus Fremad 0, Brønshøj 3

Tilskuertal: 521 på Riisvangen

Gode præstationer

Aarhus Fremads cheftræner Morten Mølkjær roste sit hold for at kæmpe godt for hinanden og spille disciplineret.

- Vi har haft én enkelt misser i foråret mod Vejgaard, men ellers har vi leveret gode præstationer. Vi lærer hele tiden. Det er et ungt hold, hvor det nærmest kun er Andreas Damgaard, der kan mønstre lidt rutine. Der bliver trænet godt og der er kommet en optimisme og tro på, at vi kan og vil løfte tingene til et andet niveau end 2. division. Ligesom vi i trænerteamet tror, at vi kan komme videre herfra, så tror spillerne også, at vi kan gøre noget sjovt sammen, eller i hvert fald vise sig frem for andre, for det er dygtige spillere, sagde Mølkjær og fortsatte:

- Der er en form for frihed i det hele, fordi vi har haft en god sæson. Der er ikke det ubehagelige nedrykningsspøgelse, der ligger og ulmer i baggrunden. Vi var så dygtige i første halvdel af sæsonen, at vi forhåbentligt kan blive ved med at forløse vores potentiale og tage point, men også komme videre med vores spil. Spillet i dag var ikke prangende. Mål nummer to var fantastisk, men vi har nogle omstillinger, hvor vi ikke formår at lukke kampen. Der mangler vi noget kvalitet endnu. Det er det hårde arbejde og den gode energi vi kommer med, som gør, at vi vinder. Det er ikke det polerede spil, hvilket banerne heller ikke inviterer til lige nu, sagde han.

Næste opgave bliver mod HIK, som ligger et stykke nede i tabellen, men tidligere har givet store problemer.

- Nu skal vi til HIK og have en rundtur i manegen på deres kunstgræs. Der skal vi nok have løbeskoene på igen, hvis vi skal lave et resultat. Vi havde en svær kamp derovre sidste år. Nu skal vi have parkeret den her sejr og så skal vi forberede os på dem, for det er virkelig et hold, som leverer possesion fodbold på et andet niveau end 2. division, sagde Mølkjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Bilister skal ud på omvej: Veje i det vestlige Aarhus er også spærret mandag

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Borgere frygter oversvømmede boliger: Nu udleverer kommunen sandsække til århusianerne

Aarhus

Heste på dybt vand: Vandmasserne ved Brabrand Sø tiltrak nysgerrige østjyder

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce