Annonce
Sport

Fremad storsejrer i vigtigt opgør - men der var ingen hjælp at hente

Siden cheftræner Morten Dahm Kjærgaards ankomst i vinter, har der været masser at juble over for Aarhus Fremad-tilhængere. Klubben har fået 16 af 18 point i foråret.
Aarhus Fremad var suverænt bedst mod Hellerup. Men sejren betød ikke meget for tabellen, hvor FC Helsingør vandt lige så sikkert.

FODBOLD: Det er i virkeligheden ret ironisk. Når man sætter sig i bilen og kører den tre timer lange tur fra Aarhus til Gentofte, skal man selvfølgelig på både E20- og E45-motorvejen. Men man skal også ind på E39.

Helsingørmotorvejen.

Hvis man skal overhale på en motorvej er der et grundprincip. Bil A, vi kunne kalde den Aarhus Fremad, skal i overhalingsbanen og køre hurtigere, vildere end Bil B, som vi passende kunne kalde FC Helsingør.

Annonce

Men hvis Bil B bare ikke sænker farten, kommer der et tidspunkt, hvor bilen i overhalingsbanen bare ikke kan mere. Uanset hvor stærkt man kører.

Og det punkt er tæt på at være nået for Aarhus Fremad.

For onsdag aften kørte de stærkt på kunstgræsset i Gentofte. De splittede Hellerup IK og fik kampen til at ligne et ræs mellem en sort-gul Lamborghini Gallardo og en slatten Vespa.

Det endte med en århusiansk 5-1-sejr. Og den kunne og burde være blevet meget større, for både Christian Nissen og Søren Andreasen kunne og burde have scoret en mere, end de gjorde, mens Mathias Jacobsen koksede på en friløber midt i anden halvleg. Men præstationen var overordnet set fremragende på en svær udebane.

Og hvad er problemet så? Det er, at førerbilen fra Helsingør ikke tabte point i deres kamp mod AB. En sikker sejr på 3-1 til helsingoranerne gør, at der stadig er to point mellem de to mandskaber før sidste spillerunde lørdag.

- Jeg vil faktisk sige, at det var denne kamp, hvor vi oplevede at være i mindst kontrol. Især i starten af kampen, hvor de har nogle boldspillere og bare spiller ud af vores pres. Men midt i første halvleg får vi justeret. Noget af det kommer fra os på bænken, men kommunikationen blandt spillerne var også helt i top. I anden halvleg skifter de lidt ud og forsøger at ændre lidt af kampbilledet, og der flyver vi bare på dem, siger cheftræner Morten Dahm Kjærgaard.

Alt afgøres i sidste runde

Lørdag har Aarhus Fremad en hjemmekamp mod BK Frem, mens Helsingør skal på en fem timer lang køretur til Jammerbugt. Opgaven er totalt ude af Fremads hænder. De skal selv vinde. Og den eneste måde at rykke op på, er hvis Helsingør omvendt taber i Nordjylland.

Alligevel er cheftræneren optimistisk. Bryder ud i et stort smil, når denne journalist spørger ham ad, hvad han synes om, at situationen ikke rigtig har ændret sig.


I anden halvleg skifter de lidt ud og forsøger at ændre lidt af kampbilledet, og der flyver vi bare på dem

Morten Dahm Kjærgaard, cheftræner i Aarhus Fremad


Eller ordet "spørger" er nok det forkerte udsagnsord. For midt i det, der var planlagt som et spørgsmål, bryder han ind med en nærmest barnlig glæde.

- Prøv at hør, vi synes det er så fedt. Nu får vi en kamp, 90 minutter, hvor der er noget på spil, og hvor det hele kan vippe. Det er jo en fed kamp. Det er noget, man kun ser i slutningen af sæsonen og ved slutrunder, og den mulighed vil vi gå ud og gribe fat i, så vi kan gøre vores ting færdig. Og så ved jeg også, at Jammerbugt er sindssygt godt forberedt på den opgave, der venter dem, og så må vi se, om det er nok, siger Morten Dahm Kjærgaard.

Annonce

Fløjspiller måtte udgå med skade

Fra kampens start styrede Fremad løjerne. De første kvarter var HIK ikke meget over midten, men det tog alligevel 40 minutter, før Christian Nissen kunne bringe holdet i front efter et strålende oplæg af Marcus Kirchheiner.

Og i anden halvleg fandt Fremad endnu et gear i den høje ende. Først var det Søren Andreasen, der fordoblede føringen efter en times spil, før to gange Mathias Laursen og en gang Emil Hauge Mortensen kunne score tre gange på fem minutter. Og så var det bare et lille utilfredshedsmoment, at Søren Gustav Bugge begik et straffespark i anden halvleg, som Jonas Hebo Rasmussen sikkert scorede på.

2. Division

Hellerup IK - Aarhus Fremad 1-5 (0-1)

  • 0-1 Christian Nissen (38.)
  • 0-2 Søren Andreasen (60.)
  • 0-3 Mathias Laursen (74.)
  • 0-4 Mathias Laursen (75.)
  • 0-5 Emil Hauge Mortensen (78.)
  • 1-5 Jonas Hebo Rasmussen (90.)

  • Aarhus Fremad: (4-4-2): Elías Ráfn Olafsson - Marcus Kirchheiner (Quoc Truong 80.), Nicklas Ullum, Christian Bech, Jacob Torp (Emil Obitsø Nielsen 75.) - Mathias Jacobsen (Mathias Laursen 55.), Simon Bækgård, Emil Hauge Mortensen, Casper Gandrup (Esben Lauridsen 80.) - Christian Nissen, Søren Andreasen (Søren Gustav Bugge 75.).
  • Hellerup IK (3-4-1-2): Sebastian Sørensen, Anton Pedersen, Frederik Krabbe, Mads Christiansen (Berzan Kucukyildiz 56.) - Daniel Thorup (Andreas Smed 45.), Sebastian Carlsen (Frederik Emil Andersen 56.), Jakob Skovgaard (Nicolaj Thomsen 85.), Mathias Mejer Knudsen - Jonas Hebo Rasmussen - Oliver Angus, Josef Moussa (Ilias Hassan 85.).
  • Advarsler: Frederik Krabbe (HIK), Simon Bækgård, Søren Gustav Bugge (Aarhus Fremad)

Men der var også skår i glæden. For indskiftningen af Mathias Laursen kom i kølvandet på noget, der lignede en meget seriøs skade til Mathias Jacobsen, der gik ned i et solouheld. Morten Dahm Kjærgaard bekræfter efter kampen, at det "ikke ser godt ud".

Menalt i alt var det en stor præstation af Aarhus Fremad.

Problemet er bare, at uanset hvor stabilt Fremad spiller, skal de overhale Helsingør, inden denne sæsons destination er nået.

Det kræver ikke, at Aarhus Fremad sætter farten op, for de buldrer afsted på maksimal kraft.

Problemet er, at bilen i inderbanen nægter at sætte farten ned. Og at destinationen er ved at være pokkers tæt på.

Brabrand og VSK Aarhus var også i kamp i 2. Division denne onsdag. Brabrand var en tur på Tingbjerg Ground i Brønshøj, hvor Kevin Bechmann Timm ellers sendte hjemmeholdet i front, men Frederik Selch Poulsen udlignede til slutresultatet 1-1 få minutter inde i anden halvleg. Dermed er Brabrand stadig nummer seks i oprykningsspillet.

VSK Aarhus var i nedrykningsspillet en tur i Slagelse, hvor det blev til et 3-0-nederlag. Mikkel Petersen, Martin Jensen og Christoffer Thrane scorede målene for Slagelse. VSK Aarhus ligger dog nummer tre i nedrykningsspillet og har allerede sikret sig en ny sæson i 2. Division.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce