Annonce
Kultur

Fremtidens Northside-mad: Farvel til oksekød

Kammeraterne Lauritz Overvad (t.v.) og Christian Nakskov havde i halvanden times tid sat musik og fest på pause for at teste tre bud på fremtidens festivalmad. Foto: Jacob Vestervig
Studerende fra Ernæring og Sundhed på Via University College gav publikum en smagsprøve på fremtidens festivalmad.

NORTHSIDE: Hvad vil man hovedsageligt spise, når man er på festival, og det skal gå hurtigt, være lækkert og samtidig smage godt? Det spørgsmål er for flertallet nemt at besvare, nemlig pizza og burger.

Sådan har det vel mere eller mindre altid været, og sådan lyder svarene også i en spørgeskemaundersøgelse, som en håndfuld studerende fra Ernæring og Sundhed på Via University College har lavet.

Derfor var det også med fastfoodklassikerne in mente, at eleverne løste en opgave stillet af Northside, der lød på, hvordan man kunne forestille sig fremtidens bæredygtige festivalmad.

Under festivalen deltog en håndfuld gæster i en lille workshop, hvor de selv kunne få lov at tilberede, smage og bagefter diskutere de studerendes løsningsforslag.

- Ud fra forskning har vi fundet ud af, hvilken vej pilen peger, hvad er de fremtidige trends, og hvad skal vi spise, for at det giver mening, forklarede en af de studerende, Lina Kuhlmann-Madsen.

- Sammenlagt med folks ønsker er det blevet til tre spændende bud, hvoraf det ene måske er lidt provokerende. Jeg er meget spændt på at høre de deltagendes reaktioner, sagde hun kort før workshoppen gik i gang.

Annonce

Jeg spiser normalt burgere med oksekød, men efter at have smagt plantebøfferne i dag, vil jeg på ingen måde sige nej tak.

Lauritz Overvad, 25 år, festivaldeltager

Laboratorie-kylling

Pizza med tang, burger med bøf af quinoa og kikærter samt tacoskaller med såkaldt in vitro-kylling – det vil sige kylling dyrket i et laboratorium af stamceller.

Sådan lød menuen, men det kunne på ingen måde ikke skræmme festivaldeltagerne.

- Jeg spiser normalt burgere med oksekød, men efter at have smagt plantebøfferne i dag, vil jeg på ingen måde sige nej tak. Jeg kunne sagtens selv finde på at bestille det, det kommer lidt an på, hvornår det er, og hvor beruset man er. For er man på vej hjem, er det måske mere noget juicy og salt, man har lyst til, sagde Lauritz Overvad på 25 år.

Han deltog i workshoppen med sin et år ældre kammerat Christian Nakskov, der havde taget initiativ til at melde dem begge til.

- Der var alligevel ikke noget musik, vi ville høre på det tidspunkt, og så er det fedt med initiativer, hvor man kan få lov at snuse lidt til bæredygtighed, som Northside ofte går foran med. Og det hele smager vildt godt, men favoritterne er nok pizzaen og burgeren. Jeg har ikke noget imod in vitro-kyllingen, så længe det giver mening rent bæredygtigt, sagde han.

De studerende rapporterer nu resultaterne af workshoppen videre til Northside, som kan bruge dem i planlægningen af fremtidens festivalmad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå - lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1

Bølgerne går højt omkring byudviklingen i Aarhus, og denne avis har sammen med FO netop afholdt et offentligt møde derom på rådhuset. Der var mødt omkring 500 op til mødet (om det er mange i en by med 300.000 indbyggere, skal jeg ikke kunne sige), og det har allerede forårsaget et par læserbreve. I dag (21. ds.) et af Svend Carstensen, der anbefaler at bygge boliger i midtbyen uden parkeringspladser. Man må så købe sig til en parkeringsplads eller/og cykle. Begge synspunkter – boliger uden parkeringspladser og at cykle – var fremme på mødet. Det at cykle blev fremhævet igen og igen og bliver det i øvrigt meget ofte alle steder. Og det er helt sikkert også sundt og ikke miljøbelastende. Men hvorfor er der aldrig én, der nævner, at man kan gå. Det er da helt uden mekanisk hjælpemiddel af nogen art og lever på den måde fuldstændig op til ønskerne om at nedsætte køb af al industrielt fremstillet. At vi så ikke når målet (i fht. CO2-udledning, red.) alligevel, er noget helt andet. Der skal globale krav om indskrænkninger på flyrejser, al godstrafik over på bane, og næste bilkøb skal være en el- eller hybridbil. Men det at gå er dejligt, sundt, og du ser og oplever meget mere, end hvis du sidder i egen bil eller i et offentligt transportmiddel. Selv bor jeg på Langenæs og bruger aldrig bilen, hvis jeg skal ind til midtbyen. Det tager et kvarter til tyve minutter, så er du ved banegården eller rådhuset, og fem minutter mere, så er du ved domkirken. GÅ-GÅ-GÅ. Lad Aarhus bliver Danmarks gå-by nr. 1, og lad København, som vi alligevel ikke kan nå, forblive Danmarks cykelby nr. 1.

Annonce