Annonce
Udland

Fremtrædende russisk lgbt-aktivist fundet død

Olga Maltseva/Ritzau Scanpix
Venner af russisk regeringskritiker og lgbt-aktivist bekræfter, at hun er fundet død efter trusler.

Den fremtrædende russiske lgbt-aktivist Jelena Grigorjeva er søndag fundet død i den russiske by Sankt Petersborg med skader fra flere knivstik og tegn på kvælning.

Det skriver den britiske tv-station BBC.

Ifølge det lokale politi blev liget af den 41-årige kvinde fundet i en busk tæt på sit hjem.

Den dræbte kvindes pårørende har senere bekræftet, at der er tale om Jelena Grigorjeva, beretter det russiske nyhedssite Fontanka ifølge BBC.

Dinar Idrisov, der var ven til den dræbte og selv aktivist, skriver i et Facebook-opslag mandag, at han har mistet sin ven Jelena Grigorjeva, som blev brutalt dræbt tæt på sit hjem.

- På det seneste har hun været offer for vold og dødstrusler, skrev Dinar Idrisov ifølge BBC. Han tilføjer i samme opslag, at hun havde indgivet flere klager til politiet.

Politiet har ikke bekræftet, at Jelena Grigorjeva har været udsat for dødstrusler, og det er uvist, om drabet hænger sammen med, at hun var aktivist.

Ifølge Fontanka er en mistænkt blevet tilbageholdt i forbindelse med drabet på den 41-årige kvinde.

Som lgbt-aktivist kæmpede hun for rettigheder for lesbiske, bøsser, biseksuelle og transkønnede.

Ud over at være lgbt-aktivist demonstrerede Jelena Grigorjeva ifølge BBC også imod Ruslands annektering af Krim-halvøen, dårlig behandling af indsatte i russiske fængsler og en række af andre menneskerettighedssager.

I januar sidste år blev den 53-årige russiske opposition-aktivist Konstantin Sinitsyn ifølge den britiske tv-station fundet død tæt på sit hjem i Sankt Petersborg.

Han døde af skader i hovedet. Ifølge politiet var der tale om et overfald.

I 2013 vedtog Rusland en lovgivning, der forbyder udbredelsen af, hvad der bliver beskrevet som homoseksuel propaganda.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det bliver ved og ved…

I den nyeste spareplan i Aarhus på socialområdet fortsætter den nedadgående spiral med fornyet styrke. Høringsmaterialet slår fast, at der er gennemført mindst 20 procent besparelser over de seneste 10 år. Samtidig er det også en kendsgerning, at der på området for voksne med handicap eksempelvis er kommet 10-20 procent flere borgere med behov for støtte og hjælp. Det hænger ikke sammen! Lad os antage, at der kom 10 procent flere opgaver i borgmesterens afdeling, 10 procent flere børn og unge, 10 procent flere ældre osv. Ville svaret fra byrådet så være, at løsningen var at lave en besparelse på 20 procent? Næppe! Det vil det selvfølgelig ikke, fordi de opgaverne er vigtige – de mennesker, der skal modtage ydelserne fra kommunen, er vigtige. Anderledes ser det ud på det sociale område. Logikken er simpelthen en anden, ikke særlig logisk, men alligevel. Siden 2009 har der været den ene besparelse efter den anden, hvad enten det har været Aarhus Kommunes egne besparelser, eller det har været kommunerne i Midtjylland, der sammen har besluttet dem. Vi overdriver ikke, når vi siger, at det er mindst 20 procent, der er besparet i de forgangne 10 år. Det betyder selvfølgelig noget. Det betyder dårligere livskvalitet for de mennesker, der kunne have fået en ordentlig hjælp. Det betyder et langt dårligere arbejdsmiljø for de socialpædagoger, der skal levere et fagligt kvalificeret stykke arbejde. Man kan bare se på sygefraværets stigning i det seneste år. Jeg er desværre ikke overrasket. Det betyder også, at den store gennemstrømning af medarbejdere vil fortsætte og tage til, fordi det helt enkelt er umulige arbejdsvilkår, byrådet tilbyder sine medarbejdere. Manglende tilbud, kvalitet, evne til at leve op til krav fra socialtilsyn og andre, der vurderer kvaliteten på området. Så det ville klæde byrådet at behandle det sociale område som alle andre. Nemlig, at flere opgaver ikke udløser sparekrav, tværtimod. Byrådet er byråd for ALLE borgere i Aarhus! Det ville klæde byrådet at leve op til denne forpligtigelse.

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Østjylland

Se kampflyene over Aarhus: F16-fly i formation markerede jubilæum

Aarhus For abonnenter

Alt optaget på Banegårdens parkering: 9 håndværkerbiler optager 10 P-pladser en hel dag

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];