x
Annonce
Aarhus

Fri rejse til pensionister i 30 dage - og refusion uden gebyr til folk med pendlerkort

Ældre er blevet frarådet at tage bussen på grund af smittefare, og derfor er der mange, der ikke får brugt deres forudbetalte pensionistkort. Midttrafik tilbyder derfor 30 dages gratis rejse i den anden ende. Foto: Axel Schütt
På grund af smittefaren med coronavirus, har pensionister ikke meget glæde af deres kort i disse uger. Derfor tilbyder Midttrafik tilbyder 30 dages fri rejse på det nuværende pensionistkort og refusion uden gebyr.

AARHUS: Ikke mange ældre rejser med bussen eller letbanen, efter myndighederne i sidste uge udsendte anbefalinger til de ældre om at undgå kollektiv trafik, så de ikke bliver udsat for smittefare med coronavirus.

Rejser man normalt med et pensionistkort i Aarhus, har man derfor ikke haft meget glæde af sit forudbetalte kort. Derudover har Midttrafiks kundecenter haft lukket, og de ældre har ikke haft mulighed for at få hjælp til at forny deres pensionistkort eller få refunderet deres nuværende kort.

Derfor har Midttrafik valgt at tilbyde de ældre, at de kan rejse på deres nuværende pensionistkort, når den kollektive trafik vender tilbage til normale tilstande og Midttrafik igen åbner for deres kundecenter.

Pensionistkortet skal blot være udløbet i perioden fra 13. marts 2020 og frem til, at Midttrafiks kundecenter åbner igen forventet efter påske. Fra den dag kan kunderne benytte deres nuværende kort i 30 dage.

Pensionistkortet kan også refunderes efter de gældende regler for refusion, hvis man i stedet ønsker det.

Annonce

Refusion for pendler- og ungdomskort

Det er ikke kun folk med pensionistkort, der ikke har haft så meget glæde af deres kort som vanligt.

Også folk med pendlerkort eller ungdomskort kan ende med et forudbetalt kort uden behov for at rejse med bus eller letbane. Her kan man søge om refusion på midttrafik.dk.

Midttrafik refunderer kortet fra den dato, der ansøges om refusion. Normalt koster refusionen af pendlerkort og ungdomskort henholdsvis et gebyr svarende til prisen for 8 og 30 dage. Men på grund af coronavirus er der lavet en særregel, der ophæver gebyret.

Er man i tvivl om man er berettiget til refusion eller gratis rejsedage, er det stadig muligt at ringe til Midttrafik på telefon 70 210 230.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Før genåbning: Forældre og ansatte efterlyser klare retningslinjer

Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Aarhus

På trods af coronakrise: Festugen kommer i 2020, men bliver uden fælleskoncert

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Aarhus

Aarhus Universitetshospital udvider med flere telte til coronatest: Skal leve op til de nye krav

Annonce