Annonce
Aarhus

Fri rejse til pensionister i 30 dage - og refusion uden gebyr til folk med pendlerkort

Ældre er blevet frarådet at tage bussen på grund af smittefare, og derfor er der mange, der ikke får brugt deres forudbetalte pensionistkort. Midttrafik tilbyder derfor 30 dages gratis rejse i den anden ende. Foto: Axel Schütt
På grund af smittefaren med coronavirus, har pensionister ikke meget glæde af deres kort i disse uger. Derfor tilbyder Midttrafik tilbyder 30 dages fri rejse på det nuværende pensionistkort og refusion uden gebyr.

AARHUS: Ikke mange ældre rejser med bussen eller letbanen, efter myndighederne i sidste uge udsendte anbefalinger til de ældre om at undgå kollektiv trafik, så de ikke bliver udsat for smittefare med coronavirus.

Rejser man normalt med et pensionistkort i Aarhus, har man derfor ikke haft meget glæde af sit forudbetalte kort. Derudover har Midttrafiks kundecenter haft lukket, og de ældre har ikke haft mulighed for at få hjælp til at forny deres pensionistkort eller få refunderet deres nuværende kort.

Derfor har Midttrafik valgt at tilbyde de ældre, at de kan rejse på deres nuværende pensionistkort, når den kollektive trafik vender tilbage til normale tilstande og Midttrafik igen åbner for deres kundecenter.

Pensionistkortet skal blot være udløbet i perioden fra 13. marts 2020 og frem til, at Midttrafiks kundecenter åbner igen forventet efter påske. Fra den dag kan kunderne benytte deres nuværende kort i 30 dage.

Pensionistkortet kan også refunderes efter de gældende regler for refusion, hvis man i stedet ønsker det.

Annonce

Refusion for pendler- og ungdomskort

Det er ikke kun folk med pensionistkort, der ikke har haft så meget glæde af deres kort som vanligt.

Også folk med pendlerkort eller ungdomskort kan ende med et forudbetalt kort uden behov for at rejse med bus eller letbane. Her kan man søge om refusion på midttrafik.dk.

Midttrafik refunderer kortet fra den dato, der ansøges om refusion. Normalt koster refusionen af pendlerkort og ungdomskort henholdsvis et gebyr svarende til prisen for 8 og 30 dage. Men på grund af coronavirus er der lavet en særregel, der ophæver gebyret.

Er man i tvivl om man er berettiget til refusion eller gratis rejsedage, er det stadig muligt at ringe til Midttrafik på telefon 70 210 230.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

AGF For abonnenter

Er Stig Inge Bjørnebye den rigtige for AGF? Det vigtigste lige nu er, at klubben igen har fået en sportschef

Annonce