x
Annonce
Kultur

Frie kvinder og købekællinger

Anna Dyhr har skrevet en roman i genren "aggressiv realisme". PR-foto

AARHUS: "Engang fortalte jeg dig, at jeg foretrækker kaffe. Du lo og sagde, at kaffe ikke er en drik for kvinder. De skulle nødigt vågne op".

27-årige Anna Dyhr, der er født i Haderslev, opvokset i Aarhus og nu bor på Djursland, spørger, om "en fri kvinde behøver at være et pikhoved" i sin roman "Købekællinger", der udkommer på Kvindernes Internationale Kampdag, 8. marts.

Hun kalder sin genre for "aggressiv realisme", og fra forlaget, Jensen & Dalgaard, forlyder det, at udgivelsen er "en moderne, sarkastisk, rasende og sært poetisk roman, der blandt andet undersøger, om en kvinde behøver at være som en mand for at blive fri".

Forlaget og forfatteren fejrer udgivelsen med en reception på Soul Shine, Graven 24 i Aarhus, 8. marts kl. 18-21. Her er der samtidig præfernisering på en kunstudstilling, skabt af flere kunstnere med udgangspunkt i romanen.

"Købekælling" er på 170 sider og koster 269 kroner.

Læs mere på www.annadyhr.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Kæmpe tak til undervisere og ”forældre-tutorer” for den store indsats

Vores børn og unges trivsel og læring er vigtig. Også selvom vores hverdag er vendt på hovedet. Og vi endnu ikke ved, hvor længe nedlukningen kommer til at vare. Det er imponerende at se den enorme indsats, som de danske gymnasie- og skolelærere lægger for dagen i øjeblikket. Hvordan de engagerer børn og unge. Hvordan de skaber en så normal hverdag, som det overhovedet er muligt. I en unormal tid. På vores lokale gymnasium har lærerne været klar fra første dag. Med virtuel undervisning, virtuelt gruppearbejde og travle skoledage. Med undervisere, der er i hopla. Hvor der er plads til sjov. Alt imens de unge bliver udfordret af ny viden. Det er bare flot. Det samme hører jeg fra flere forældre til børn i fri- og folkeskoler. Der er fuld damp på. Lærerne knokler for at sikre, at børnenes hverdag kører. Selvfølgelig er der skønhedsfejl, plads til forbedring. Men fremfor alt er det utrolig positivt at se, hvordan teknologien bliver brugt. Hvordan alle kaster sig over de nye udfordringer. Men jeg taler også med forældre, der mildt sagt er presset af at være hjælpelærere mange timer hver dag. Samtidig med at de selv skal passe fuldtidsarbejde med opgaver, der skal løses. Virtuelle møder med kollegaer og kunder, der skal holdes. At den nye hverdag kan være svær at få til at gå op. Og det er der vel sådan set ikke noget at sige til. Alle løfter ekstra opgaver i denne tid. Vi må hjælpes ad. Vi må være klar til at trykke på PYT-knappen, de gange hvor vi eller andre ikke kommer i mål, som vi kunne ønske os. Det tror jeg såmænd også, at lærerne i den anden ende er klar over. Men lige nu, midt i den globale sundhedskrise, bør vi trods alt glæde os over, at mange skoler og gymnasier lykkes med at engagere børn, unge og forældre – i et stærkt og nødvendigt samarbejde. Det er sammenhold.

Aarhus

Så klappede fælden: Serie-svindler fanget efter forvirrende løgne i Aarhus

Aarhus

Øllet kunne alligevel blive billigere: Lørdag er de gyldne dråber gratis på Aarhus-værtshus

Annonce