Annonce
Østjylland

Frigg rammer plet med bue og farver

Frigg besøger Det Grønne Museum i efterårsferien og mærker sin pil efter ældgamle jagttraditioner. Pressefoto
Bueskytten Frigg er en af mange, der i disse dage vælger at besøge Det Grønne Museum, Gl. Estrup, for at opleve museets efterårssatsning: ”Vild efterårsferie”.
Annonce

NORDDJURS: ”Vild efterårsferie” på Det Grønne Museum på Gl. Estrup er for alle, der har lyst til – og mod på – at gå ind i buejagtens verden. Ud over pileværkstedet, hvor Frigg sidder med sin pil, er der bl.a. også bygget en buebane på museets fredede udeområde. Hér afprøver Frigg sin pil – og rammer efter et par forsøg plet.

Frigg tester sine evner som bueskytte med sin egen pil. Museumsinspektør Rune Clausen instruerer. Pressefoto

Friggs pil er mærket med mønstre inspireret af pile i pop-up udstillingen Lydløs, der kan ses i efterårsferien. Den giver et indblik i buejagtens historie; fra den tidlige oldtids allerførste buejægere over bueskydningens genkomst som gentlemansport blandt grever og fine folk i 1930’erne til den moderne højteknologiske jagt.


Der er noget evigt fascinerende over bueskydning, som de fleste kan nikke genkendende til når de har prøvet at stå med bue og pil i hånden

Rune Clausen


- Opfindelsen af bue og pil blev afgørende for mennesket. Det gjorde os med et i stand til at skaffe føde langt mere effektivt, og forskere mener ligefrem, at det var med til at udvide vores mentale horisont markant. Der er noget evigt fascinerende over bueskydning, som de fleste kan nikke genkendende til, når de har prøvet at stå med bue og pil i hånden, siger Rune Clausen, museumsinspektør med ansvar for jagthistorien

Frigg besøger Det Grønne Museum sammen med et rekordstort antal efterårsferiegæster. Tirsdag og onsdag oplevede museet for eksempel cirka 50 procent flere besøgende end samme dag i 2019.

molu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Alkoholregler får Netto og Føtex til at lukke tidligere

Annonce