Annonce
Aarhus

Frihedens sæsonåbning gav corona baghjul:  - Det er fantastisk endelig at komme ud blandt andre mennesker

Torsdag sidst på formiddagen inviterede Tivoli Friheden indenfor til en ny sæson. Gæster skal fremvise en negativ corona-test, og der er særligt fokus på blandt andet hygiejne i forlystelserne. Men det ødelagde ikke de besøgendes glæde. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
Tivoli Friheden åbnede Skærtorsdag sæsonen - og der var særlig fokus på corona.

AARHUS: - Det er vildt fedt!

Ordene kom uden skyggen af omsvøb fra Thilda Nielsen og Daniel Laursen, da de to klassekammerater torsdag besøgte Tivoli Friheden.

Besøget på forlystelsesparkens sæsonåbningsdag skete under usædvanlige omstændigheder.

På grund af corona-situationen har Tivoli Friheden indført ekstra rengøring og hygiejne samt krav om afstand. Desuden skal alle gæster fra det fyldte 15. år kunne fremvise en negativ covid-19-test ved ankomst.

Men restriktionerne spolerede på ingen måder humøret hos de to 10-årige venner. Heller ikke Charlotte Laursen, mor til Daniel, kunne holde smilet tilbage.

- Det er fantastisk endelig at komme ud blandt andre mennesker. Vi skal naturligvis stadig tage hensyn til hinanden på grund af corona. Men jeg føler mig meget tryg ved at være her i Friheden, hvor de forskellige forholdsregler på ingen måder er dominerende eller ødelægger hyggen. Skønt, konkluderede Charlotte Laursen.

Annonce

Testenhed i aktion

Skærtorsdag slog Tivoli Friheden dørene op til den 118. sæson.

Corona-epidemien betyder, at gæster fra det 15. fyldte år skal fremvise en negativ test, der er maksimalt er 72 timer gammel. Kontrollen finder sted før indgangspartiet.

Fra venstre klassekammeraterne Thilda Nielsen og Daniel Laursen. I selskab med Daniels mor, Charlotte Laursen, var de torsdag i Tivoli Friheden, som under særlige corona-omstændigheder slog dørene op til en ny sæson. Foto: Henrik Ask

Samtidig har forlystelsesparken oprettet egen testenhed, hvor besøgende uden en gyldig coronatest kan købe en antigentest med svar inden for 15 til 30 minutter. Efter et negativt svar er der adgang til parkens herligheder.


Coronatest-kontrollen ved indgangen fungerer fint. Gæsterne har sat sig ind i tingene, og de kender betingelserne.

Henrik Ragborg Olesen, Tivoli Friheden


Torsdag samlede Tivoli Frihedens direktør, Henrik Ragborg Olesen, op på de første erfaringer med at holde åbent under særlige corona-hensyn.

- Coronatest-kontrollen ved indgangen fungerer fint. Gæsterne har sat sig ind i tingene, og de kender betingelserne. Nogen har også benyttet vores testenhed, som tydeligvis imødekommer et behov, understreger Henrik Ragborg Olesen.

Torsdagens fremmøde i Tivoli Friheden nåede mellem 1.200 og 1.500 gæster.

- Det er rigtig fint. Vi har det som køer, der efter en lang vinter er tilbage på græs, understreger direktøren.

Tivoli Friheden har i selskab med en samarbejdspartner indrettet et mini-testcenter. Her kan gæster få en lyn-test, så de i løbet af maksimalt en halv time får mulighed for at besøge forlystelsesparken. En negativ corona-test er fra det 15. fyldte år et must for alle Frihedens besøgende. Foto: Henrik Ask
Der var masser af liv, da Tivoli Friheden torsdag tog hul på den 118. sæson. Det skete med blandt andet formaninger om at holde afstand og håndsprit ved alle forlystelser. Foto: Henrik Ask
Pariserhjulet og de andre forlystelser er igen i fuld gang i Tivoli Friheden. Til gengæld må parken indtil videre sløjfe de sædvanlige live-koncerter. Det er stadig parkens håb, at man senere på sæsonen igen kan åbne op for Fed Fredag på Friluftsscenen. Foto: Henrik Ask
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Ny AGF-sportschef: Jeg er ikke komfortabel med at befinde mig i komfortzonen - jeg hader det

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Aarhus For abonnenter

På rundtur til de fredede bygninger i Aarhus: - Alt er gennemtænkt

Annonce