Annonce
Aarhus

Frisøren har tæret på opsparingen - nu klipper hun igen

Frisør Sandahl i M.P. Bruuns Gade åbner igen på mandag. Ikke alle ansatte er dog lige trygge ved at skulle på arbejde igen med den smitterisiko, det indebærer. Foto: Morten Svith
Frisør Mette Sandahl savner masser af afklaring, inden hun genåbner sine tre saloner på mandag. Hvor mange kunder må der for eksempel være i salonen ad gangen og med hvilken afstand skal de sidde fra hinanden? Under nedlukningen har de ansatte været sendt hjem med løn, og salonerne har fået lønkompensation. Nu skal de på arbejde igen, og det er ikke alle trygge ved.

AARHUS: Frisør Mette Sandahl blev taget lidt på sengen af regeringen og Folketingets beslutning om, at frisørsalonerne kan genåbne allerede på mandag.

- Det er fint, at vi kan komme i gang igen. Det er jeg glad for, men jeg havde regnet med, at vi skulle yderligere en uge frem, før vi fik lov til at åbne, siger Mette Sandahl.

Udover Frisør Sandahl i M.P. Bruuns Gade har hun også Langenæs Frisøren i Nordborggade og Salon Piet i Skejby Centret.

- Vi åbner stille og roligt på mandag, men der er rigtig meget, der skal afklares inden da, for det skal gøres på en måde, der er forsvarlig over for såvel kunder som ansatte

Mette Sandahl, indehaver af tre frisørsaloner

Masser af usikkerhed

Hun er nu i gang med at gøre rent i salonerne, der har været lukket siden midten af marts.

- Vi åbner stille og roligt på mandag, men der er rigtig meget, der skal afklares inden da, for det skal gøres på en måde, der er forsvarlig over for såvel kunder som ansatte. Lige nu afventer vi retningslinjer for, hvor tæt kunderne må sidde på hinanden, så vi ved, hvor mange kunder vi kan have indenfor ad gangen. Så længe vi ikke ved det, kan vi ikke åbne for booking, siger Mette Sandahl og fortsætter:

- Vi kommer jo nok ikke til at kunne have syv kunder indenfor på én gang, som vi har kunnet det i to af salonerne før nedlukningen. Så vi skal have fundet ud af, om de ansatte skal arbejde deltids og måske i to-holds skift. Og vi skal have afklaret, om medarbejdere, der er gravide og medarbejdere, der er særligt udsatte på grund af alvorlig sygdom, må møde på arbejde, eller de skal blive hjemme.

Blandt salonernes omkring 20 ansatte er ikke alle lige begejstrede for at skulle i gang med saks og kam igen lige nu.

- Nogle er nervøse for smitterisikoen og vil helst ikke på arbejde nu. Andre vil gerne i gang. I første omgang kan de, der er nervøse, tage ferie eller feriefridage, siger Mette Sandahl.

Annonce

Opsparing og kompensation

Hun har endnu langt fra overblik over, hvad en god måneds nedlukning af de tre saloner, har kostet hende.

- Jeg ved ikke, hvor hårdt, jeg bliver ramt. Lige nu kører den på kassekreditten. Heldigvis har jeg en fornuftig bank. Vi får lønkompensation for de ansatte, der har været sendt hjem, og min revisor er i gang med at søge om kompensation for faste udgifter som for eksempel husleje. Hvad jeg præcist ender med at få, er det vist ikke muligt at regne ud endnu.

Helt galt går det dog næppe for salonejeren.

- Jeg skal nok komme igennem nedlukningen, for jeg har en opsparing, jeg kan tære på. Pengene skulle egentlig have været brugt på en renovering af salonen i Bruuns Gade, men de planer har jeg nu sat i bero et år eller to, siger Mette Sandahl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce