Annonce
Sport

Frisk start: AGFere skal bruge vinterpausen på at spille sig på holdet

Jakob Ankersen. Foto: Axel Schütt

For Jakob Ankersen og André Riel blev det til mere bænktid end ønsket i efteråret, og derfor sætter de pris på vinterpausens mange træninger, så de igen kan spille sig ind i varmen hos cheftræneren.

FODBOLD: Da AGF-spillerne forleden konditionstrænede på Fredensvang, var det med Jakob Ankersen som spydspids for feltet.

Og da de fleste var færdige med at løbe, tog han, André Riel og et par stykker mere yderligere nogle ture.

Den slags er på anledning af den fysiske træner. Altså ekstraturene. At Ankersen førte feltet an er blot et bevis på, at formen er hvor den skal være for midtbanespilleren, der var i underskud på spilletid, da han i sommer kom til AGF.

Det er nu ikke til at se det, men han skal løbe lidt længere end de andre fordi fedtprocenten - ifølge den fysiske træner - skal skæres endnu mere til.

Og så gør man det.

Fordi for Jakob Ankersen er vintertræningen en kærkommen lejlighed til at nulstille cheftrænerens rutiner.

Efter at have været fast mand det meste af sæsonen, sad han på bænken i de sidste kampe inden jul. Og dér håber han selvsagt ikke at blive siddende.

- Det er klart, at det er sur røv at sidde på bænken. Og nu starter vi på en frisk. Så jeg har lagt det bag mig og håber - ligesom alle andre i truppen - at jeg kommer til at spille i foråret. Der er kommet en ny assistenttræner, der har nogle andre idéer, træningsmønstre og former. Så jeg går da stærkt ud fra, at vi starter fra scratch alle mand.

- Der er ingen fodboldspillere, der synes det er sjovt at sidde på bænken. Og jeg synes også, at jeg er kommet tilbage i den form, jeg havde forventet. Så nu handler det om at lægge på, komme i endnu bedre form og så begynder det fodboldmæssige for alvor når vi kommer på træningslejr og får noget græs under fødderne, siger Jakob Ankersen.

Vinden suser, frostgraderne bider. Ja, Aarhus er ikke lige så sjov i januar som Portugal, hvor AGFerne i næste uge tager på træningslejr.

Har det påvirket din selvtillid at du blev sat af holdet mod slutningen af efteråret?

- Nej, det synes jeg ikke. Det kom lidt inden. Jeg havde forventet, at jeg skulle lave nogle flere mål og være mere afgørende, end jeg var. Og da jeg ikke havde leveret i et stykke tid, røg jeg ud på bænken. Og det er helt fair. Og der blev jeg så siddende i de to sidste kampe. Sådan er det. Men det er ikke noget, der præger min selvtillid nu, siger Ankersen, der da også scorede to gange da AGF i lørdags slog Aarhus Fremad 4-0 i en træningskamp.

Annonce
André Riel. Foto: Jens Thaysen

Stærkere af modgang

Mens Ankersen løb ekstrature for at brænde lidt fedt af, så må André Riel arbejde lidt ekstra fordi han kom ud i den tunge ende af den biptest, spillertruppen lavede lige efter nytår.

Men det bekymrer nu ikke angriberen, som altid har levet af acceleration og ikke det lange, seje træk med kondisko på.

Han er en af den slags spillere, hvor selvtillid er mejslet ind på rygraden.

Men derfor glæder det ham alligevel med kamppausen, da han kom til AGF fra FC Helsingør midt i efterårssæsonen og blev kastet i kamp stort set før han havde nået at træne med sine nye holdkammerater.

- Jeg kom lidt hektisk ind i det hele, hvor det ikke gik så godt for klubben. Og det gik heller ikke bedre efter jeg kom. Så jeg tror, det var sundt for os alle sammen lige at komme væk og starte på en frisk. Det har i hvert fald været rart for mig personligt, siger André Riel.

Han har stadig sit første AGF-mål til gode - hvis man fraregner den ellers så succesfulde indendørsturnering i Brøndby - men han oplever ikke efteråret i AGF som en fiasko af den grund.

- Man får mere selvtillid som spiller ved at score mål, men i længden bliver man stærkere af at møde modgang. Og jeg blev kun stærkere af ikke at starte inde hver gang. Derfor ser jeg stadig på 2017 som et godt år. Jeg håber på, at jeg kan få en fast rutine i foråret, nu hvor træneren ser på os alle med de samme øjne i opstarten.

Riel, Ankersen og AGF spiller første Superligakamp 12. februar mod Hobro IK. Men allerede lørdag venter FC Vendsyssel i en træningskamp på Fredensvang.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce