Annonce
Aarhus

Fritidsfiskere får nye muligheder på Aarhus havn

Lystfiskerplatformen på Østhavnen er helt ny og klar til brug. Pressefoto
Annonce

AARHUS: Aarhus Havn har åbnet en helt ny fiskeplatform for enden af Østhavnsvej, hvor byens lyst- og fritidsfiskere får udsigt til Aarhus Bugten og Molslinjens færger, når de sejler til og fra den nye færgeterminal.

Fiskeplatformen, der er 12 meter lang og 2,5 bred, er placeret yderst på Østmolen. Den har god tilgængelighed – også for gangbesværede, idet der er etableret en rampe fra fortovet. Desuden er der anlagt parkeringsplads umiddelbart bagved og små cykelstativer for enden af cykelstien, så lystfiskerne kan ankomme både til fods, på cykel og i bil.

Havnedirektør Thomas Haber Borch håber, at lystfiskerne tager godt imod den nye fiskeplatform.

- Jeg glæder mig over, at det kan lade sig gøre at tilbyde fritidsfiskeri på Danmarks største erhvervshavn. Fordi vi modtager international skibstrafik, skal vi leve op til meget strenge sikringskrav, og derfor er store dele af havnen lukket for offentligheden. Men til gengæld bestræber vi os på at finde løsninger og muligheder for at tilbyde borgerne adgang, hvor det er muligt. Og det er den nye fiskeplatform et godt eksempel på,  siger Thomas Haber Borch.

Annonce

Bølgebryderkant

Fiskeplatformen er designet med en bølgebryder-kant til at modstå høje bølger fra Molslinjens katamaranfærger. Men det har vist sig at være næsten overflødigt, idet vandet er så dybt på stedet, at færgerne kun giver mindre dønninger på vandoverfladen.

Det er Aarhus Havn, der har bygget fiskepladsen, og i planlægningsfasen har man rådført sig med formanden for Østjyske Lyst- og fritidsfiskere Arne Bager. Hans bud er, at der er cirka 5.000 lystfiskere i Aarhus, idet Facebook-gruppen ”Fiskeri på Aarhus havn” tæller et sådan antal. Hans egen forening har ca. 1.000 lystfiskere som medlemmer.

Den nye fiskeplads er konstrueret efter samme grundprincipper som den, Aarhus Havn byggede til lystfiskerne på Sydmolen i foråret 2019. Den er dog kun otte meter lang og således lidt mindre end de nye.

Læs mere og find kort over tilladte fiskepladser på aarhushavn.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Fik bøde på 3.000 kr. for at bære skudsikker vest: Politiet fortsætter pres på bandemedlemmer

Alarm 112

Bøderegn for brud på corona-regler: 14 sigtet for at samles på netcafé

Annonce