Annonce
Aarhus

Friture er bandlyst: Ny café rykker ind i Bruuns Galleri med sund mad

En café uden friture i køkkenet, men sund og billigt mad er klar til at indtage Bruuns Galleri.

AARHUS: En ny cafekæde til det prisbevidste publikum er på vej til Bruuns Galleri.

Lige nu er lokalerne ved at blive pudset af og inventaret rykker snart ind, så Café Fry fra 1. oktober kan slå dørene op i det århusianske storcenter på 1. sal ud mod Jægergårdsgade.

Café Fry er en kæde, der startede for 20 år siden i Herning, og som nu tæller to caféer i hjembyen, en i Viborg, en i Randers og altså snart en i Aarhus.

- Aarhus er en stor by med et stort potentiale. Vi har mange gæster i Herning, som spørger til, hvornår vi åbner i Aarhus. Så vi er spændt og glæder os til at åbne op, lyder det fra Ali Poyraz, der ejer Café Fry.

Ejeren fortæller, at det var Bruuns Galleri, der rettede henvendelse, fordi Café Frys andre caféer alle ligger i storcentre.

Konceptet i cafékæden er sunde retter til gode priser. Derudover er friturestegning bandlyst, og man har derfor ingen friture i køkkenet.

- Alt bliver i stedet ovnbagt, fortæller Ali Poyraz.

Cafeén byder hver dag på brunch fra 10-13 med salater, sandwiches, pastaretter, burgere, steaks, desserter og meget andet.

Café Fry holder fra 1. oktober åbent mandag-lørdag fra 10-22 og søndag fra 10-21, hvor køkkenet hver aften lukker en time før.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Spørgsmål om habilitet: Jamen, er det ikke bare politik

Bünyamin Simsek er en kontant mand, rap og skrap i replikken. Som medlem af Venstres gruppe på syv er hans indflydelse i Aarhus Byråd begrænset. Blokken af socialdemokraterne og deres medspillere SF, Enhedslisten og Radikale kan skabe flertal, så rådmanden for teknik og miljø kan have svært ved at komme igennem med sine ideer. Sådan er politik. Så Simsek forsøger at markere sig på andre måder. Han har ikke spor imod at diske op med anderledes og provokerende ideer og forslag, og han går ikke af vejen for en god diskussion og et verbalt slagsmål. For eksempel som da han gik ind i sagen om p-pladserne ved fiskeforretningerne på havnen for nylig. Her tog han parti for de erhvervsdrivende, helt i pagt med Venstres holdninger. Det er også, hvad han gør i den sag, der nu er til diskussion. To medlemmer af byrådet mener, at Simsek har været lovlig tæt på erhvervsmanden Martin Busk, der har interesser i Risskov. De to byrådskolleger mener, at Simsek har været lidt for langt fremme i skoene i en sag, hvor Busk har søgt om lov til at udstykke en grund på Rolighedsvej 16 A i Risskov i to. Juridisk Afdeling i Aarhus Kommune har behandlet klagen fra de to politikere, og svaret er utvetydigt: Simsek er ikke inhabil i sagen. Rådmanden har holdt møder med Busk, de to er medlemmer af den samme forening, Det Borgerlige Skydeselskab, og de har været på rejser i Tyrkiet sammen med en del andre. Så de to klagere fra Enhedslisten og Radikale synes, de taler rigeligt meget sammen. Men er det ikke bare politik, det Simsek har gjort? Politikere går ind i et parti, der passer med deres synspunkter, og plejer interesser for de mennesker, som er på samme politiske linje. Det gør vel ikke kun Simsek, men det gør alle andre politikere. Det er en del af deres job. Og de forsøger at fremme de synspunkter, som deres parti og de selv repræsenterer. Så længe indstillinger til byrådet og afgørelser, de træffer, er inden for de gældende love og regler er der ingenting at komme efter. Det er vel også det, juridisk afdeling siger med afgørelsen.

Aarhus For abonnenter

Mads mistede sin lillebror til sjælden kræftsygdom: 'Jeg har aldrig oplevet noget, der var mere smertefuldt'

Annonce