Annonce
Østjylland

Frivillig Fredag endte i ren lagkage

<p>Anna Schmidt Clausen fra Odder Gymnasium og Emil Vester­gaard ­Jensen ankom sammen til Pakhuset på Frivillig Fredag.</p>

Cirka 140 unge fra Eriksminde Efterskole, 10. klassecentret Odder Ungdomsskole og Odder Gymnasium brugte fredag formiddag på samvær med beboere fra de lokale ældrecentre.

Fredag formiddag dannede Pakhuset i Odder rammen for Frivillig Fredag 2015, hvor unge møder ældre til blandt andet en gåtur, hygge og lagkagespisning. Og den fjerde udgave af arrangementet blev en succes i en sådan grad, at der nærmest ikke var plads til alle deltagere i Pakhuset.

I nærheden af 140 unge frivillige fra Eriksminde Efterskole, 10. klassecentret Odder Ungdomsskole og Odder Gymnasium var mødt op, og alle fik en briefing af Pernille Helbo, der leder Frivilligcenter Odder. Derefter blev de frivillige afskudt mod forskellige mål i byen, nogle medbringende kage, der skulle spise med ældre på stedet, og i løbet af den næste halve times tid ankom unge og ældre til Pakhuset. Her bød borgmester Uffe Jensen unge og ældre velkommen, hvorefter der var dækket op til te, kaffe og lagkager doneret af Gertz, Søsterbageren og Kvickly Odder.

Pernille Helbo glædede sig over, at så mange unge frivillige havde tilmeldt sig fredagens arrangement.

Annonce

»Faktisk var der så mange, der havde meldt sig til som frivillige, at vi har været nødt til at sige pænt nej tak til nogle. Vi er naturligvis meget glade for den store interesse,« forklarede hun.

Bertel Mølgaard og Andreas Aagaard, henholdsvis 14 og 16 år og fra Eriksminde Efterskole, var blandt de fredagsfrivillige, og for dem var det helt naturligt at deltage.

»Det er bare god stil at hjælpe,« konstaterede Bertel Mølgaard og blev bakket op af Andreas Aagaard.

»Jeg håber da, at der er nogen, der vil spise lagkage med mig, når jeg engang bliver gammel. Så selvfølgelig er vi med i dag,« sagde han.

Også kvartetten Camilla, Emma, Lotte og Yamira fra 3. Y på Odder Gymnasium var at finde blandt de frivillige, der havde fået bevilliget fravær fra deres uddannelsessted.

»Jeg har været med tidligere, og det er super hyggeligt at være sammen om noget. Og det er også godt at få et indblik i, hvad de ældre laver og tænker på. Og så kommer der jo også nogle røverhistorier fra gamle dage,« lød det fra Lotte.

Dagen sluttede med, at Frivilligcentret udstedte Frivillig Fredag-beviser til alle frivillige, så der også var en synlig effekt af formiddagens gode arbejde.

Annonce
Kultur For abonnenter

Passionerede fugleentusiaster danner rammen om fortælling om frihed: En stork flyver ikke pludselig til Færøerne, fordi den har lyst

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Se alle billederne: Så slidt er byens engang flotteste 'dame' i dag - men en opfriskning er på vej

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: En retro-oplevelse med en wienerschnitzel på størrelse og tykkelse med et dameblad

Alarm 112

Røver truede sig til penge ved 7Eleven: Stak af inden politiet dukkede op

AGF

David Nielsen hylder modstander efter pokalsejr: - Jeg får kuldegysninger over en fodboldklub som Frem

Aarhus

Sprayede maling i hovedet på lokomotivfører: Ung graffitimaler taget på fersk gerning på Aarhus H

Aarhus For abonnenter

Truels og Emil skal begge opereres: Den ene er indkaldt til undersøgelse om næsten tre år - den anden om syv år

Debat

Hørningskolen skal have nye rammer, men: Man sætter ikke en fod størrelse 43 ned i en sko størrelse 41

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sport

Trøjborgs pølsevogn er blevet til kaffebar: I begyndelsen hadede de nye ejere hinanden, nu vil de hygge om Aarhus' bohemekvarter

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

AGF

Reportage fra et vindblæst Valby Stadion: Der var ild i de store pinde og i særdeleshed i Oliver Lund, da AGF røg videre i pokalen

Aarhus For abonnenter

Trængslen vokser på Brabrandstien: Så mange alvorlige uheld er der sket de seneste tre år

Aarhus

Galophest er folkeeje i Aarhus: 130 ejere og Karin Salling spiller en rolle i eventyret

Annonce