Annonce
Aarhus

Frivillig oplæser om aflyst arrangement: Ærgerligt, da jeg endelig var kommet ud af min comfortzone!

Maria Kudahl Doohan håber på, at bibliotekerne snart må åbne op igen, så hun kan læse højt for interesserede århusianere. Foto: Nicolai Foldgast
Maria Kudahl Doohan nåede to oplæsninger ved Dokk1’s arrangement: Den indre biograf – højtlæsning for voksne, inden coronavirussen satte en stopper for bibliotekets åbning og deraf også arrangementet – til stor ærgrelse for hovedpersonen selv. Hvornår arrangementet starter op igen er uvist.

AARHUS: 3. februar. 2. marts. 27. april. 11. maj. 15. juni. Disse datoer havde 27-årige Maria Kudahl Doohan nøje skrevet ind i sin kalender. Det var nemlig de datoer, hun skulle læse op ved Dokk1’s gratis arrangement: Den indre biograf – højtlæsning for voksne. Men sådan skulle det ikke helt gå.

Hun nåede ganske vidt at læse op de to første gange - med stor succes til følge. Mellem 20-30 lyttende gæster var mødt op (hvilket er meget indenfor denne genre), og oplæsningsfejl var der ikke mange af.

Men så kom coronavirussen og den efterfølgende nedlukning af samfundet – blandt andet bibliotekerne – og dét har sat en brat stopper for arrangementet. Oplæsningen den 27. april er definitivt aflyst, mens de resterende i denne forårssæson sværmer i det uvisse. Noget, som ærgrer Maria Kudahl Doohan.

- Det er drønærgerligt, da jeg virkelig havde glædet mig til at læse op. Jeg er sådan en type, som har svært ved at komme ud ad min comfortzone og rykke til mine grænser, men tjansen som frivillig oplæser var netop et forsøg på dette. Og så er det ærgerligt for alle dem, som havde tænkt sig at lytte til oplæsningerne og bruge andre af Dokk1’s mange tilbud, hvilket jeg selv gør, siger hun.

Det er drønærgerligt, da jeg virkelig havde glædet mig til at læse op. Jeg er sådan en type, som har svært ved at komme ud ad min comfortzone og rykke til mine grænser, men tjansen som frivillig oplæser var netop et forsøg på dette. Og så er det ærgerligt for alle dem, som havde tænkt sig at lytte til oplæsningerne og bruge andre af Dokk1’s mange tilbud, hvilket jeg selv gør.

Oplæsning igen?

Ingen ved endnu, hvornår de danske biblioteker kan åbne igen, hvorfor det også er svært at spå om, hvornår Maria Kudahl Doohan kan læse op for lytte-hungrende århusianere.

- Der er ikke kommet nogen officiel melding fra biblioteket endnu, men jeg tor ikke på, at oplæsningen 11. maj er realistisk. Det hele kommer an på, hvordan coronasituationen udvikler sig, og hvornår bibliotekerne kan åbne op igen. Jeg håber på, at vi kan nå sidste arrangement i forårssæsonen, som er 15. juni, siger hun.

Men hvis det ikke bliver til flere oplæsninger i denne omgang, regner den 27-årige kvinde at vende stærkt tilbage til efteråret.

- Jeg har informeret biblioteket om, at jeg gerne vil fortsætte som frivillig oplæser i efterårssæsonen. Det er dog lidt svært at planlægge programmet, da Danmark er i en så usikker situation lige for tiden, forklarer hun.

Annonce

Coronavirus = bøger

At Maria Kudahl Doohan er en udpræget bogelsker, hersker der ingen tvivl om. Hun nyder at læse bøger, og med den ekstra fritid som følge af coronavirussen har hun kunnet læse lidt flere bøger, end hun normalt gør.

Udover nogle tunge moppedrenge for at pirre hendes ”thriller- og fantasyjeg” i form af Under the Skin, I’ll Be Gone in the Dark samt den seneste bog i Game of Thrones-universiet, har hun også læst en bog for at få en lidt bedre forståelse for coronavirussen. Nemlig The Flaw of Averages: Why We Underestimate Risk in the Face of Uncertainty af Sam L. Savage.

- Det er meget nørdet bog, som går i dybden med, hvordan vi mennesker glemmer at tage højde for spredning og usikkerhed i forståelsen af det usikre – og at man ikke altid skal tage udgangspunkt i gennemsnittet. Den har hjulpet til en bedre forståelse af de forskellige kurver, som myndighederne har introduceret om sygehusenes kapacitet, og hvornår coronaepidemien ville forventes at toppe, siger hun.

Maria Kudahl Doohan arbejder til dagligt som analysekonsulent, men i fritiden læser hun masser af bøger. Foto: Nicolai Foldgast
Annonce
Aarhus For abonnenter

Så klip dog den hæk! Husejere får besked i øjeblikket - og det kan blive dyrt blot at kigge den anden vej

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Efter voldsomt uheld på Grenåvej: Politiet sigter bilist for spirituskørsel

AGF For abonnenter

I har gjort jer selv til grin, AGF. Kort og godt

Debat

Undskyld, jeg tog så grueligt fejl: Det viste sig at være den bedste beslutning for Aarhus i 1000 år

Aarhus

De har ventet og ventet og ventet - men nu lysner det: Efter 13 måneders corona-lukning genåbner populært bagagerumsmarked

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Samlet set er det umuligt at gå trist hjem fra Havnær

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Opråb fra Skanderborg: Godt nok er Aarhus landets næststørste by, men hvorfor skal byen tilgodeses?

Aarhus

Sønderlemmende kritik af bazar i Aarhus V: Fødevarestyrelsen kvitterer med sur smiley

Østjylland

Frisør bytter salon ud med sejlbåd: Familie sætter kurs mod de varme lande

Østjylland

Mere vand på vej: DMI varsler risiko for skybrud og torden

AGF For abonnenter

Bagkanten: 5 gode grunde til, at det ikke er så slemt i AGF, som det ser ud

Sport

Video: Sara Slott løber sig i OL-semifinalen

Annonce