Annonce
Aarhus

Frivillig til Smukfest havde en speciel Robbie Williams-koncert: Kulminationen på mit arbejde

Simon Rønning glemmer aldrig Robbie Williams-koncerten. Foto: Jens Thaysen
Til opsætning og nedpakning af Bøgescenen har omkring 100 frivillige knoklet på livet løs. Fællesskab, fester og gratis festivalbilletter lokkede for to frivillige, hvor den ene havde en helt speciel aften, da Robbie Williams optrådte.

AARHUS: Robbie Williams' koncert ved den netop overståede Smukfest har været meget omdiskuteret. Til grin, skuffende, afspilning af covernumre og en regulær tomgang er blot nogle af anmeldelserne af den engelske superstjernes besøg i Bøgeskoven.

Men den holdning deler ikke alle. En af de frivillige, som har været med til at sætte Bøgescenen op, er Simon Rønning. Sammen med sin makker Mikkel Pedersen har de arbejdet ihærdigt med lysopsætningen, hvilket tog i omegnen af ti timer. For Simon Rønning har dette stykke arbejde indprentet sig som et minde, han kan huske tilbage på med stor tilfredshed.

- Min favoritkoncert var Robbie Williams'. Han er ikke bare sanger, men en helt sublim performer og entertainer. Og så stod vi næsten helt oppe ved scenen, hvilket gjorde hele oplevelsen endnu mere special. Vi kunne lige pludselig se alle de små lysdetaljer, som vi havde været med til at sætte op. Det var fedt at se kulminationen på ens eget arbejde, lyder det fra Simon Rønning til Århus Stiftstidende.

Mikkel Pedersen var ikke ligeså meget op i støvet over Robbie Williams-koncerten. Han foretrak en duo, der i den grad har sat dagsordenen for den danske musikscene i to årtier.

- Jeg synes, at Nik og Jay-koncerten var fed, da de spillede alle deres store hits. Stemningen var god, og der var rigtig mange mennesker. Derudover var det fedt, at Morten Breum også dukkede op på scenen, siger Mikkel Pedersen.

Simon Rønning (tv.) og Mikkel Pedersen (th.) arbejder intenst med at pakke Bøgescenen ned. Foto: Jens Thaysen

Opsætningen af Bøgescenen var delt op i tre arbejdsgrupper: Lys, lyd og skærme.

Mikkel Pedersen og Simon Rønning hjalp til i lysgruppen, og det var et hårdt stykke arbejde, der havde sine vanskeligheder.

Men her efter festivalens afslutning, skal hele molevitten pakkes ned igen. Igen et omfattende stykke arbejde, da boremaskiner skruer på livet løs. Scootere, gaffeltrucks og varevogne farer rundt i alle retninger. Og som myrer i en myretue vrimler det med arbejdsomme folk, der er iført solide sko, handsker og sikkerhedshjelme.

Nedpakningen skal helst ske så gnidningsfrit og effektivt som muligt. Og så er de jo godt, at man kan drage af sine dyre lærepenge fra opsætningen.

- Det er første gang, vi er med som frivillige på Smukfest, så vi var lidt på udebane med opsætningen af lys, da vi ikke havde erfaring med de forskellige kabler og ledninger. Det er lidt anderledes med nedpakningen, for vi skal egentlig bare gøre det hele baglæns, siger Simon Rønning.

På trods af lettere arbejdsvanskeligheder har det været sjovt at deltage i det fysiske arbejde. Især én bestemt ting har fungeret som motivationsfaktor.

- Det har været sjovt at være med til arbejdet. Der er et helt specielt fællesskab blandt de frivillige, og så er det fedt med medhjælperfesterne. Men det var primært de gratis festivalbilletter, der lokkede, siger Mikkel Pedersen.

De er begge åbne for at vende tilbage som frivillige til næste års Smukfest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Lup på køkken, jordvarme og ridebane: Dan Jord involveret i stor svindelsag i boligforening

Annonce