Annonce
Aarhus

Frivillig til Smukfest havde en speciel Robbie Williams-koncert: Kulminationen på mit arbejde

Simon Rønning glemmer aldrig Robbie Williams-koncerten. Foto: Jens Thaysen
Til opsætning og nedpakning af Bøgescenen har omkring 100 frivillige knoklet på livet løs. Fællesskab, fester og gratis festivalbilletter lokkede for to frivillige, hvor den ene havde en helt speciel aften, da Robbie Williams optrådte.

AARHUS: Robbie Williams' koncert ved den netop overståede Smukfest har været meget omdiskuteret. Til grin, skuffende, afspilning af covernumre og en regulær tomgang er blot nogle af anmeldelserne af den engelske superstjernes besøg i Bøgeskoven.

Men den holdning deler ikke alle. En af de frivillige, som har været med til at sætte Bøgescenen op, er Simon Rønning. Sammen med sin makker Mikkel Pedersen har de arbejdet ihærdigt med lysopsætningen, hvilket tog i omegnen af ti timer. For Simon Rønning har dette stykke arbejde indprentet sig som et minde, han kan huske tilbage på med stor tilfredshed.

- Min favoritkoncert var Robbie Williams'. Han er ikke bare sanger, men en helt sublim performer og entertainer. Og så stod vi næsten helt oppe ved scenen, hvilket gjorde hele oplevelsen endnu mere special. Vi kunne lige pludselig se alle de små lysdetaljer, som vi havde været med til at sætte op. Det var fedt at se kulminationen på ens eget arbejde, lyder det fra Simon Rønning til Århus Stiftstidende.

Mikkel Pedersen var ikke ligeså meget op i støvet over Robbie Williams-koncerten. Han foretrak en duo, der i den grad har sat dagsordenen for den danske musikscene i to årtier.

- Jeg synes, at Nik og Jay-koncerten var fed, da de spillede alle deres store hits. Stemningen var god, og der var rigtig mange mennesker. Derudover var det fedt, at Morten Breum også dukkede op på scenen, siger Mikkel Pedersen.

Annonce
Simon Rønning (tv.) og Mikkel Pedersen (th.) arbejder intenst med at pakke Bøgescenen ned. Foto: Jens Thaysen

Opsætningen af Bøgescenen var delt op i tre arbejdsgrupper: Lys, lyd og skærme.

Mikkel Pedersen og Simon Rønning hjalp til i lysgruppen, og det var et hårdt stykke arbejde, der havde sine vanskeligheder.

Men her efter festivalens afslutning, skal hele molevitten pakkes ned igen. Igen et omfattende stykke arbejde, da boremaskiner skruer på livet løs. Scootere, gaffeltrucks og varevogne farer rundt i alle retninger. Og som myrer i en myretue vrimler det med arbejdsomme folk, der er iført solide sko, handsker og sikkerhedshjelme.

Nedpakningen skal helst ske så gnidningsfrit og effektivt som muligt. Og så er de jo godt, at man kan drage af sine dyre lærepenge fra opsætningen.

- Det er første gang, vi er med som frivillige på Smukfest, så vi var lidt på udebane med opsætningen af lys, da vi ikke havde erfaring med de forskellige kabler og ledninger. Det er lidt anderledes med nedpakningen, for vi skal egentlig bare gøre det hele baglæns, siger Simon Rønning.

På trods af lettere arbejdsvanskeligheder har det været sjovt at deltage i det fysiske arbejde. Især én bestemt ting har fungeret som motivationsfaktor.

- Det har været sjovt at være med til arbejdet. Der er et helt specielt fællesskab blandt de frivillige, og så er det fedt med medhjælperfesterne. Men det var primært de gratis festivalbilletter, der lokkede, siger Mikkel Pedersen.

De er begge åbne for at vende tilbage som frivillige til næste års Smukfest.

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Aarhus Fremad ligger stadig nummer et

Leder For abonnenter

Vold på skolerne: Lærerne OG eleverne skal have hjælp

Det er ikke mange arbejdspladser, hvor over 50 procent af de ansatte oplever trusler og chikane. Men det er ikke desto mindre tilfældet for lærere og pædagoger i nogle af de århusianske skoler. Og det er helt igennem uacceptabelt, at det tal er voksende i øjeblikket. Formanden for Skolelederforeningen mener, at kravet om større inklusion er en af de største forklaringer på den stigende vold og chikane. For øger man kravet til eleverne uden at øge ressourcerne, så står frustrationerne i kø hos elever, der ikke har redskaberne til at følge med. Og det er synd for både børn og ansatte. Samtidig bliver der færre hænder til de mindste i vuggestuer og børnehaver, og derfor hænger ønsket om at finde og håndtere de udadreagerende børn allerede her, i en tynd tråd. Og det vidner om, at konsekvenserne af effektiviseringer og nedskæringer kan komme som forsinkede bølgeskvulp. Derfor kan Aarhus og resten af landet se frem til, at Det Nationale Forskningscenter kommer i bund med deres undersøgelse, hvor de kortlægger fællestrækkene for de skoler, som er hårdt ramt af ballade og vold. På den måde kan en løsning på udfordringer forhåbentligt komme tættere på, for det er helt uacceptabelt, at der er en så vigtig faggruppe, som er så udsat for potentielt ødelæggende adfærd.

Aarhus For abonnenter

Vold og trusler på skoler i Aarhus: Se listen over de kolossale forskelle

Annonce