Annonce
Østjylland

Frivillige fik samlet 10.000 kr. på to dage til somalisk familie

Jule Pedersen fra venligboerne i Odder var mikrofonholder under demonstrationen. Foto: Søren E. Alwan

Venligboerne måtte bede folk stoppe med at sende penge.

Odder: Den somaliske storfamilie, som onsdag gav anledning til demonstrationen i Odder, kommer ikke til at rejse tomhændet hjem til Somalia. Det sørger de frivillige i Odder for.

Som reglerne er i dag, kan flygtninge søge staten om hjælp til at komme i gang i deres hjemland. Det gælder for eksempel økonomisk hjælp til hjemtransport, etablering i hjemlandet, sygeforsikring, hjælp til medicin er flere andre ting. Odder Kommune får hjælp af Dansk Flygtningehjælp til vurdere behovet for økonomisk støtte, og udbetalingerne bliver siden refunderet af staten.

- Vi har i de seneste uger fundet ud af, at man skal søge om hjælp til repatriering senest 30 dage før hjemsendelse. Det har af gode grunde været umuligt for denne familie, idet den først fik om hjemsendelse 12. september. Vi satte derfor en indsamling i gang på facebook i sidste uge - og den gav 10.000 kr. på to døgn, siger Jule Pedersen fra Venligboerne i Odder.

Hun fortæller også, at mange af donationerne kom fra folk med anden etnisk baggrund end dansk - i hvert fald at dømme efter deres navn.

- Det siger måske noget om, at flygtningene tager hånd om hinanden, også selv om de ofte ikke har ret mange penge mellem hænderne, siger hun.

Annonce

Måtte stoppe

Uanset afsender er Jule Pedersen imponeret over, at interessen for at donere penge, var så stor, at hun på Facebook måtte bede om, at folk stoppede med at donere.

- Jeg frygter, at denne somaliske familie er den første af mange, som skal retur til Somalia. Derfor kan vi forvente flere indsamlinger - og derfor skal vi sørge for, at beløbet bliver nogenlunde samme til alle familier, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce