Annonce
Aarhus

Frivillige har pudset og poleret: Egås private letbane åbner for sæsonen

Formand Eric Christiansen er en af de frivillige, der har været med til at bygge modeltoget i Egå. Foto: Ole Christensen

600 glade passagerer lagde vejen forbi Egås mini-letbane sidste år, og snart åbner den igen, så børn og barnlige sjæle kan få en tur i det seks en halv meter lange modeltog.

EGÅ: Det er ikke så stort som Aarhus Letbanes 'rigtige tog'. Og det yder heller ikke meget beskyttelse mod regn, vind og dårligt vejr.

Til gengæld er den efter alt at dømme mere populær.

Der er tale om et modeltog, en tro kopi af et århusiansk letbanetog i størrelsesforholdet 1:5. Modeltoget holder til i Modelparken Danmark i Egå, der råder over 16-17 forskellige tog. Alle er bygget af de enkelte medlemmer, der betegner sig selv som en flok 'tognørder'.

Mini-letbanen er seks en halvt meter langt og vejer 350 kilo.

At den rigtige Letbane ikke åbnede til tiden, stoppede ikke modeltoget i Egå, der kørte trofast fra september til efterårsferien. Foto: Modelparken Danmark

600 glade passagerer

Planen var, at det lille letbanetog skulle stå klar til åbningen af den rigtige letbane tilbage i 2017.

Medlemmerne af Modelparken Danmark knoklede i et halvt år for at være klar. Der var endda bygget skinner rundt om Pakhus 13 på havnen, så publikum rigtig kunne nyde synet af modeltoget køre side om side med det rigtige tog.

Åbningen af Letbanen blev - som bekendt - desværre aflyst i sidste øjeblik, men det slog ikke foreningens medlemmer af pinden. De valgte alligevel at åbne deres udgave af letbanen, og den kørte de følgende søndage på den permanente jernbane i Egå indtil efterårsferien, hvor det var tid til at holde vinterpause.

Og toget var en stor succes. Det præcise passagertal er ukendt, men et slag på tasken fra foreningen er 600 mennesker, der nåede at køre med mini-letbanen inden den lukkede ned for vinteren.

Annonce

Gjort klar til den nye sæson

Nu har foreningens medlemmer så brugt vinteren på at pudse og polere modeltoget, så det er klar til den nye sæson, der begynder 1. april.

Udover modeltoget, har de frivillige også brugt tiden på at gøre den flotte rundremise (en bygning, hvor man klargør og vedligeholder lokomotiver), der skal betjene alle togene, klar til åbningen.

- Det er en flok entusiastiske medlemmer, der er samlet i foreningen Modelparken, de glæder sig til at køre tog, men vil også gerne vise rundt og fortælle om alt det spændende, der er omkring en minijernbane, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Togene kører hver søndag klokken 10-15 helt frem til efterårsferien, og der er plads til både børn og voksne på de små tog. Modelparken ligger i nærheden af den gamle Egå Mølle ved Mejlbyvej.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Debat

Tvivlsom donation på Frederiks Plads: Det manglede da bare, at man sagde nej tak

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce