Annonce
Aarhus

Frivillige ildsjæle fejres med forlystelser, lys og musik

Udsmykninger som her vil de frivillige kunne opleve i Tivoli Friheden. Foto: Kim haugaard

AARHUS: Der er lagt op til en festlig, musikalsk og lysende fejring af byens frivillige, når rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad sammen med SparNord Fonden og Aarhus Motion inviterer til Frivilligfest i Tivoli Friheden.

Det sker på FNs internationale frivillighedsdag torsdag 5. december fra kl. 15.

Det er tredje gang, at SparNord Fonden, Aarhus Motion og Kultur og Borgerservice er gået sammen om arrangementet.

- Vi har mange engagerede og dedikerede frivillige, der gør en kæmpe indsats for andre. Vi kan ganske enkelt ikke takke de frivillige ildsjæle nok, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

I 2018 deltog 6222 frivillige.

Alle frivillige inviteres med ledsager. Der er gratis adgang til forlystelserne og den julepyntede park med lysbegivenheden ”Svanesøen”, der indeholder oplyste skulpturerer. I løbet af dagen vil der være forskellige gratis koncerter og festlige indslag.

Tilmelding foregår på hjemmesiden www.frivilligfest.dk. Sidste frist er 1. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

SF's lønloft lugter af misundelse

Skal der været loft på, hvor meget en topchef i en privat virksomhed i Danmark må tjene? Ja, det mener SF, som torsdag aften kom på banen med et forslag, hvor man vil komme uligheden i samfundet til livs ved at diktere, at en topchef maksimalt må tjene 20 gange så meget som virksomhedens lavestlønnede. Diskussionen er væsentlig. Det er den. Uligheden i samfundet er altid relevant at tage fat i og have fokus på, men at tro, at vi kan og skal løse det hele med strammere regler, er ikke ligefrem den mest sympatiske vej at gå. Det hele bliver serveret af SF's Jakob Mark med et citat om, at han ikke forklare, hvorfor der er mennesker, der skal tjene 36 millioner kroner om året. Det er simpelthen for nemt og uden for kontekst at servere et politisk forslag med sådan en tagline. Det svarer til at himle op over, at der er fodboldspillere, der tjener en kvart milliard om året og derfor vil regulere det. Ja, beløbene kan virke absurde, men hvis virksomheden eller fodboldklubben tjener dobbelt så mange penge i dag som for ti år siden, blandt andet fordi topchefen eller fodboldspilleren gør det fremragende, er det så ikke fair, at deres løn også stiger 100 procent, så lønningerne følger med omsætningen? Håbet med SF's forslag er selvfølgelig, at den med den laveste løn kommer tættere på toppen, og derfor udjævner uligheden, men det er forslaget ingen garanti for. Lønloftet kan også betyde, at topchefen blot får mindre i ren løn og dermed betaler mindre til statskassen, for så at få resten af lønnen på den ene eller anden kreative måde.

112

Glohed skorsten startede brand i byhus i Aarhus: Beboerne opdagede selv flammerne i kælderen

Annonce