Annonce
Østjylland

Frivillige klar til at vise kommandocentral frem

<p>Sonja Glerup (tv.) og Mie Nielsen var før Den Kolde krigs ophør med til adskillige øvelser i kommandocentralen. Nu vil de gernevise rundt i den historiske tidslomme under jorden ved Parkvejens Skole. Foto: Carina Mayner</p>

Men hvem ejer i grunden de 100 kvm historie langt under jorden på Parkvejens Skole?

I sidste uge var flere skoleklasser nede og se den gamle kommandocentral under Parkvejens Skole.
Annonce
De blev vist rundt af tre frivillige, som gerne vil åbne centralen for endnu flere. De har derfor henvendt sig til borgmester Uffe Jensen (V).
De tre, som er tidligere beredskabschef P. T. Jakobsen og to tidligere CF'ere, Mie Nielsen og Sonja Glerup, har siden slutningen på Den Kolde Krig med jævne mellemrum kigget til centralen, som ellers står helt urørt hen. Ind imellem har de også vist rundt, men det kræver hver gang en masse formaliteter, fordi de ikke kender deres beføjelser.
Det er lidt svært, fordi vi ikke rigtig ved, hvem vi skal spørge om lov - og da slet ikke efter, at Odder Brandvæsen blev en del af Østjyllands Brandvæsen, fortæller Sonja Glerup, der sammen med de to andre står klar til at vise interesserede rundt.
De havde derfor i sidste uge inviteret borgmesteren ned i kommandocentralen. Det var hans første besøg, og han er begejstret.
»Jeg er dybt betaget af stedet, som jo er en tidslomme, som ikke må gå tabt. Jeg vil derfor straks gå i gang med at undersøge, om kommandocentralen tilhører Parkvejens Skole (altså kommunen red.) eller Østjyllands Brandvæsen. Er det kommunens, vil jeg i den grad støtte de frivillige, som vil åbne stedet mere for besøg. Foreløbig har de ydmygt bedt om nogle måtter, en ny støvsuger og et par ting mere. Det må vi kunne finde ud af,« siger Uffe Jensen, der i denne uge vil undersøge ejerforholdet yderligere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce