Annonce
Aarhus

Frivillige til middag på Michelin-restaurant: Tre retter for 150 kroner

Det er første gang Inger Marie Lomholt (i midten) spiser på Frederikshøj. Foto: Jens Thaysen

Torsdag var der frokoståbent på Frederikshøj, hvor 40 gæster fik sig en frokost, de sent glemmer.

AARHUS: Ni kokke og fire tjenere var torsdag middag helt ekstraordinært trukket i arbejdstøjet på Restaurant Frederikshøj. Normalt holdes der ikke åbent til frokost, men når der nu er taler og 40 helt særlige gæster, var Michelin-kok Wassim Hallal og direktør Jeppe Lund enige om at gøre en undtagelse.

Wassim Hallal har gemt sig ude i køkkenet. Det er ikke hans dag.

- Det er ildsjælen Thomas Unterschlag, vi bakker op om, siger Jeppe Lund.

Kan du ikke lige genkende Thomas Unterschlag, er det fordi, der ikke er lyd på avisens billeder. Når han åbner munden, kan enhver høre, at det er ham, der er stadionspeaker når AGF spiller hjemmekampe. Og så er han manden bag Klostergadecenteret, der er et aktivitets- og kulturcenter for seniorer, hvor dagens gæster alle arbejder frivilligt.

- Egentlig foreslog jeg Wassim, at han en dag skulle komme ind og være frivillig i vores køkken, hvor han skulle lave en gourmetmenu med tre retter for 150 kroner. Det mente Wassim ikke, han kunne, men jeg sagde, det bliver du simpelthen nødt til, for de mennesker det drejer sig om, har ikke råd til mere, fortæller Thomas Unterschlag.

Og skal det være, så lad det være. For nu at sige det mildt.

- Jeg var ved at gå baglæns, da han foreslog, vi skaffede en bus, så de kunne få hele oplevelsen med, fortæller Thomas Unterschlag.

Annonce
Glade gæster på Frederikshøj. Bagerst i billedet står Thomas Unterschlag og Jeppe Lund (th). Foto: Jens Thaysen

Ingen regning

Frederikshøj er en af byens fineste restauranter, og for 150 kroner kommer man normalt ikke ret langt ned i menukortet.

- Jeg har været offentlig ansat, så er det ikke lige det, der har været penge til at prioritere. Det er første gang, jeg er her, og det er en fantastisk oplevelse, fortæller Inger Marie Lomholt.

Hun er frivillig i køkkenet i Klostergadecentret to gange om ugen, hvor hun laver retter som frikadeller, forloren hare, boller i karry, karbonader og torsk i fad.

I dag er det pighvarsoufflé, stegte vagtler og en solbærdessert, hun skal sætte tænderne i.

- Det smager fuldstændig fantastisk. Pighvar, trøffelsauce på en bund af grønkål, siger hun.

Ikke alene var der mad på tallerkenerne, der var også vin i glasset, og så er det en god ting at have Jess Abildskou siddende ude i baren med vand i glasset og en af sine Abildskou-busser på parkeringspladsen. Ikke mindst når han insisterer på at betale for turen.

Og de 150 kroner for maden?

- Jeg fik vores kuvert med pengene igen, da vi gik. Wassim sagde, vi kunne putte dem i kaffekassen, fortæller en begejstret Thomas Unterschlag.

Ekstraordinær frokoståben på Frederikshøj. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Minut for minut: Gyserafslutning - Silkeborg henter sejren hjem i kampens sidste minutter 

Annonce