Annonce
Horsens

Frokostleverandør takler corona-krisen: Eksklusive madpakker erstatter buffet

Corona-situationen har gjort et markant indhug i Mads Valentin-Hjorts forretning, men cirka 500 får stadig leveret frokosten fra hans firma, Mad hos Mads. Foto: Søren E. Alwan
Mads Valentin-Hjorth har gjort en forretning ud af at levere frokostløsninger til lokale virksomheders kantiner. Nu er kantinerne lukket, og mange af virksomhedernes ansatte er sendt hjem. Men nogle er tilbage, og de kan stadig sikre sig frokosten fra Mad hos Mads - blot i en anden form end tidligere.
Annonce

Horsens: 75 procent af kunderne mangler, og 20 ansatte er sendt hjem.

Det er virkeligheden for catering-virksomheden Mad hos Mads.

- Ud af de 46 kantiner, vi normalt leverer frokost til, er der kun 16, vi leverer til nu - og de er gået kraftigt ned i antallet af kuverter, fortæller indehaver Mads Falck Valentin-Hjorth.

Han stiftede Mad hos Mads i 2009, mens han også drev Sejlklubbens Restaurant, og siden 2013 har al fokus været på cateringvirksomheden, som med base på Lokesallé tilbyder frokostordninger og kantineløsninger til virksomheder, eller menuen til møder, konferencer og alle former for fester.

- Lige nu er alle fester aflyst eller flyttet, blandt andet masser af konfirmationer. Så den del er der lukket helt ned for, siger Mads Falck Valentin-Hjorth.

Han vurderer, at han på den konto mister omsætning her i foråret for cirka 1,6-1,7 millioner kroner om måneden.

Frokost fra Mad hos Mads er tidligere leveret i store fade til virksomhedernes kantiner, men efter coronaens indtog i landet, har Mads Valentin-Hjorth nu sørget for potionsanrettede madpakker. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

500 madpakker

Når der til gengæld ikke er lukket helt ned for den daglige levering af frokoster, skyldes det, at Mads Valentin-Hjorth hurtigt formåede at tilpasse sit koncept til de udfordringer, kunderne står overfor som følge af corona-situationen.

- Nu portions-pakker vi maden. Der er ingen kantiner, der holder åbent som normalt, så vi finder på noget, der kan tåle at pakkes ned i madpakker, så ansatte kan sidde på arbejdspladserne og spise hver for sig, forklarer han.

Det er der dagligt cirka 500, der benytter sig af, fortæller Mads Valentin-Hjorth.

- Mængden er cirka en fjerdedel af vores normale frokostproduktion, men det gør, at jeg kan betale lønninger, og at jeg forhåbentlig kan holde skindet på næsen, siger han.

Mens en snes ansatte altså er sendt midlertidigt hjem, forhåbentlig med 75 procents løn-reduktion i henhold til regeringens hjælpepakke, siger Mads Valentin-Hjorth, er der en håndfuld tilbage.

Annonce

Adgang forbudt

Det gælder to elever, en kok, en køkkenchef, en værtinde og Mads Valentin-Hjorth selv. Teamet sørger for, at der hver dag er frokost til cirka 500, der fortsat går på arbejde i en af områdets virksomheder.

Selvom kokken taler om madpakker, er der hverken leverpostej eller andre flade klemmer på menuen. Onsdag stod den på rejecocktail med håndpillede rejer, asparges og hjemmebagt flütes. I dag er der ditto fuldkornsboller, oksesteg og peberrod, og i morgen skal der laves frikadeller, kold kartoffelsalat og hjemmebagt rugbrød.

Det fortæller Mads Valenting-Hjorth, som er klar med fotodokumentation af flere af ugens retter. Han tager alle forholdsregler for at undgå unødig kontakt, og derfor er der ikke adgang for avisens journalist eller fotograf i køkkenet på Lokesallé.

- Ikke engang leverandørerne kommer ind. I må fotografere udenfor, når vi kommer hjem med bilerne efter udbringning, siger han.

Frokost fra Mad hos Mads er tidligere leveret i store fade til virksomhedernes kantiner, men efter coronaens indtog i landet, har Mads Valentin-Hjorth nu sørget for potionsanrettede madpakker. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Ingen takeaway

Mens coronaen har lukket dørene i mange af byens restauranter, er takeaway blevet et lod for mange af restauratørerne.

Men den vogn er Mads Valentin-Hjorth ikke hoppet med på.

- Mine kolleger, der har været nødt til at lukke en restaurant, er meget hårdt ramt, så det er fint, at de nu kan slå sig op på takeway. Når det kan hænge sammen for os med frokostproduktion, holder vi os til det, og lader de andre om at sælge aftensmad som takeaway, siger han.

Corona-situationen har gjort et markant indhug i Mads Valentin-Hjorts forretning, men cirka 500 får stadig leveret frokosten fra hans firma, Mad hos Mads. Foto: Søren E. Alwan
Corona-situationen har gjort et markant indhug i Mads Valentin-Hjorts forretning, men cirka 500 får stadig leveret frokosten fra hans firma, Mad hos Mads. Foto: Søren E. Alwan
I køkkenet bliver der nu tilberedt 500 "madpakker". Det er noget mindre, end Mad hos Mads er vant til, men til gengæld er der mere pakkearbejde forbundet med at portionspakke retterne, fortæller Mads Valentin-Hjorth. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

En af de lycraklædte svarer igen

Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Aarhus

Minister indkalder til møde efter frygtelig video fra Kongsgården: - Der er ikke nogen undskyldning

Danmark For abonnenter

Coronasmittede sundhedspersoner får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce