Annonce
Østjylland

Frontalt sammenstød i Ebeltoft

Københavns Byret fortsætter retsssagen mod Peter Madsen i Københavns Byret, fredag den 23. marts 2018 i retssal 41. Peter Madsen er mistænkt for at have dræbt den svenske journalist Kim Wall på sin ubåd, parteret liget og kastet delene i havet. Sagen begyndte 8. marts og fortsætter 26., 27. og 28. marts samt 5., 23. og 25. april.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)

Ebeltoft: Der skete lørdag klokken 10.46 et færdselsuheld på Ahlvej i Ebeltoft. En 19-årig mandlig bilist kørte en varebil ad Ahlvej mod syd, hvor han i skarp højrekurve kom over i modsatte vognbanehalvdel. Her kørte han ind i modkørende 55-årig mandlig bilist.

Ifølge Østjyllands Politi skete der udelukkende materiel skade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce