Annonce
Navne

Frontløberne får nyt ledelsesteam

Stine Skjødt Mygind (tv.) og Julie Melgaard Smidt er det nye ledelsesteam hos Frontløberne i Jægergårdsgade i Aarhus. Pressefoto

29-årige Julie Melgaard Smidt og 30-årige Stine Skjødt Mygind tiltræder 1. september som nyt ledelsesteam for Frontløberne, da nuværende leder Torben Vinter har valgt at søge nye udfordringer.

Julie Melgaard Smidt og Stine Skjødt Mygind har de seneste år været ansat ved Frontløberne og har været med til at udforme og realisere Frontløbernes nye platform på Sydhavnen, Aarhus, og dertilhørende strategi om at styrke arbejdet med at engagere unge i byens kulturliv.

De har begge en baggrund som aktive i det århusianske kreative vækstlag, herunder blandt andet som medstiftere af henholdsvis VINK Aarhus og kuratorfællesskabet Rendezvous, og nu skal de to stå i spidsen for at skabe rammerne for nye generationer af unge kulturskabere og udvikle nye strategiske projekter for Frontløberne.

Julie Melgaard Smidt er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har studeret på KaosPilot i Aarhus. Stine Skjødt Mygind er uddannet cand.mag. i kunsthistorie fra Aarhus Universitet.

Torben Vinter har gennem de seneste to et halvt år stået i spidsen for flere nye tiltag, blandt andet Rethink Activism, Folkefestivalen og Sydhavns Festival, projektlederforløbet FART PÅ! og Akademiet for Samfundsengagerede Unge.

Der vil være overdragelsesreception fredag 30. august hos Frontløberne på Jægergårdsgade 154C.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

'Juldamperen' Svanen sejler igen efter ulykke: - De nødvendige sikkerhedstiltag er afsluttet

Leder For abonnenter

Forudsigelig blæst om vindmøller

Aarhus Kommune har et ædelt mål: At blive CO2-neutral i 2030. Det får vidtrækkende konsekvenser. Vi kommer både til at spare, hvor vi kan på alt, som udleder CO2. Vi kommer til at dyrke meget mere særligt CO2-opslugende natur. Og så kommer vi selvfølgelig til at bidrage, hvor vi kan til at fremme vedvarende energi - vindmøller, for eksempel. At vi både skal og bør byde ind på en omstilling til vedvarende energi, det er vi næppe uenige om, vel? Men når det kommer til, hvor for eksempel vindmøllerne kan stå i vores kommune, så har vi balladen. Lige nu er tre placeringer i offentlig høring, og ikke overraskende er der blæst om alle tre. For det første ser kommunen for sig, at der godt kan stå nogle kæmpevindmøller på Aarhus Havn. Det har udløst protester fra beboere på Aarhus Ø, hvilket bestemt ikke kan overraske. Som vi tidligere har skrevet i en leder i denne avis: Hvis man leder efter ballade, så kan man være sikker på at få det ved at rejse vindmøller midt i den udsigt, som beboerne i de nye prestigebydele nær havnen i Aarhus har betalt kassen for. Og egentlig er det jo heller ikke fair at spolere deres havudsigter med snurrende og blinkende møllevinger, som de ikke lige havde set komme, da de købte deres lejligheder, vel? Dernæst har kommunen behændigt foreslået andre vindmøller så tæt op ad kommunegrænsen mod Favrskov og Syddjurs, at det ikke generer ret mange af Aarhus Kommunes egne borgere. I Syddjurs har de dog set, hvad der er i gære ved Vosnæs - og fra Syddjurs' borgmester Ole Bollesen (S) er der kommet en officiel protest: Det vil ødelægge landskabsoplevelsen med mere ved Kalø Vig, skriver han. Hvilket flugter fuldstændigt med, hvad borgere i nærområdet også påpeger. Og de har jo ret. Heller ikke her vil møllerne pynte. Tilbage er placeringen tæt på trafikknudepunktet, hvor Djurslandsmotorvejen møder E45. Den synes umiddelbart mest oplagt af de tre, for her er i forvejen en vis støj fra trafikken og i øvrigt planer om at plante masser af vild, CO2-opslugende natur til glæde for både klima, grundvand og friluftsvenner, uanset om de går op i flora, fauna eller bruger naturen til motion eller hundeluftning. Men også her er der ballade om planerne, som går ud over særligt beskyttet natur. Så her foreslår Danmarks Naturfredningsforening, at Aarhus Kommune laver aftale om, at møllerne kan rykkes lidt ind i Favrskov, hvilket vores gode naboer her næppe vil være med til. For det vil begrænse mulighederne for at byudvikle ved Søften. Så hvad nu? Vi har skrevet det før: Drop planerne om møller nær Aarhus og send dem til havs, hvor de generer mindst.

Annonce