Annonce
Debat

Frusterede beboere: I lovede os en bro til havnen, men hvor bliver den af?

"Trøjborg Fællesråd og Fællesrådet for Midtbyen, Ø-gaderne og Nørre Stenbro har flere gange kontaktet Teknik & Miljø for at høre, hvad der sker i sagen. Og hver gang - senest her i januar 2021 – får vi et venligt svar, der siger, at Teknik & Miljø forsøger at presse tempoet op hos investor. Men vi står tilbage med det helt klare indtryk, at investor gør, hvad han finder for godt", skriver Niels Chr. Sidenius og Thomas Kruse. Arkivfoto: Axel Schütt

DEBAT: Kan det virkelig passe, at en investor i Aarhus kan få tilladelse til at bygge lejligheder i midtbyen uden samtidig at skaffe opholdsarealer til beboerne på mindst 30 procent af det byggede?

Ja, det var det, Aarhus Kommune tillod, da der blev bygget syv punkthuse på arealet mellem Skovvejen og Fiskerivej.

Hvordan kunne det gå til? Jo, Aarhus Kommune henviste til, at arealet omkring lystbådehavnen lå så tæt på, at det kunne være en stor del af beboernes opholdsareal. Der var kun lige det problem, at broen, der i mange år havde forbundet Skovvejen med Fiskerivej, blev revet ned i forbindelse med byggeriet (og anlægget til letbanen). Men kommunen havde stadig fat i sagen, fordi indflytning i husene forudsatte, at investor havde genetableret broen.

Annonce


Kan det virkelig passe, at en investor kan undlade at leve op til en lokalplan og undlade at leve op til kommunens krav? Taberne er beboerne i midtbyen - og tilliden til, at politiske beslutninger også gælder for investorer.


Men indflytning er for længst sket, og broen står der fortsat ikke. Kommunen gav nemlig en dispensation til indflytning mod, at investor deponerede omkring tre millioner kroner i en bank som sikkerhed for, at broen ville blive opført.

Men penge i en bank gør ikke forbindelsen mellem den nordøstlige del af midtbyen og havnen lettere, så broen savnes fortsat.

Trøjborg Fællesråd og Fællesrådet for Midtbyen, Ø-gaderne og Nørre Stenbro har flere gange kontaktet Teknik & Miljø for at høre, hvad der sker i sagen. Og hver gang - senest her i januar 2021 – får vi et venligt svar, der siger, at Teknik & Miljø forsøger at presse tempoet op hos investor. Men vi står tilbage med det helt klare indtryk, at investor gør, hvad han finder for godt. I hvert fald er der endnu ikke afleveret den tidsplan for igangsætning og færdiggørelse af byggeriet, der længe har været efterspurgt.

Derfor: Kan det virkelig passe, at en investor kan undlade at leve op til en lokalplan og undlade at leve op til kommunens krav? Taberne er beboerne i midtbyen - og tilliden til, at politiske beslutninger også gælder for investorer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Har AGFs nye defensivspecialist en favoritposition på banen? Det kommer an på dagen

Annonce