Annonce
Debat

Frustration hos en borger: Venstre i Aarhus hænger i håndbremsen

"Lad os læne os tilbage og se, hvad borgerne vil. Det var den klare melding fra Hans Skou på en konference for nylig om en klimavenlig infrastruktur i Aarhus. Og det var da ret modigt af Hans Skou efter, at en repræsentativ borgergruppe havde præsenteret ni forslag til en mere klimavenlig personmobilitet i Aarhus og omegn", skriver Svend B. Carstensen. Arkivfoto: Kim Haugaard

DEBAT: Hvis Hans Skou, byrådsmedlem for Venstre, står til troende, vil Venstre ikke løfte en finger for en mere klimavenlig transport i Aarhus. Ændringer i byens transportsektor skal initieres af markedet.

Lad os læne os tilbage og se, hvad borgerne vil. Det var den klare melding fra Hans Skou på en konference for nylig om en klimavenlig infrastruktur i Aarhus.

Og det var da ret modigt af Hans Skou efter, at en repræsentativ borgergruppe havde præsenteret ni forslag til en mere klimavenlig personmobilitet i Aarhus og omegn. Ikke overraskende ville borgergruppen promovere den kollektive transport foruden gå- og cykelmuligheder, kombineret med flere parkeringsanlæg til bilerne.

Annonce

Disse forslag hældte Hans Skou helt og totalt af brættet. Som den eneste i politikerpanelet i øvrigt. Selv den konservative Mette Susanne Skautrup var helt med på den bæredygtige retning – verbalt i al fald.


Vil Venstre i Aarhus holde håndbremsen trukket, Christian Budde?


Så jo, Venstre ved vi, hvor vi har. Men jeg kommer nu alligevel i tvivl, for jeg synes, at der kommer nogle meget divergerende meldinger fra partiet. Det lyder som om, at der er to fløje. Centralt repræsenteret ved Tommy Ahlers på den ene side - og Kristian Pihl Lorentzen på den anden.

Den tidligere uddannelses- og forskningsminister taler varmt for initiativer, som kan accelerere den grønne omstilling, og han roser de fremsynede dele af erhvervslivet – dem, som kan se i, hvilken retning vinden blæser. Mens Venstres bil- ... næh, undskyld ... transportordfører mener, at alt og det hele klares med omstillingen til elbiler, så lad os bygge flere motorveje. Jo flere, jo bedre.

Det kunne være interessant at høre Christian Budde, Venstres lokale leder og spidskandidat til byrådsvalget i november, om han er til den ene eller den anden retning. Vil Venstre i Aarhus holde håndbremsen trukket, Christian Budde?

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Aarhus For abonnenter

Giftig sag rammer byrådet: Vil Aarhus Kommune tilbyde at undersøge kræftramt brandmand for PFOS-skader?

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Gammel kending vender tilbage til Aarhus: Her er Aros' nye direktør

Aarhus For abonnenter

Fortætning i midtbyen: Beboere og politikere i infight om nyt byggeprojekt

Kultur

Kæmpe internationalt navn vender tilbage: Northside præsenterer omsider navne til første festival i Eskelunden

Alarm 112

Luk døre og vinduer: Politiet opfordrer borgere til at passe på giftig røg fra storbrand - kommer til at brænde i flere dage

Alarm 112

50 brandfolk efterslukker stadig storbrand på kranfabrik: Kan give trafikale udfordringer

Aarhus For abonnenter

Lise mistede to ægtefæller og sit syn: - Men jeg er nok typen, der får det bedste ud af alting

Debat

Et uventet møde i Føtex - der sad et rigtigt menneske ved kassen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

AGF

Slut med lejeaftale: AGF køber tysk profil

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Aarhus

Stiften på plakatpatrulje: Partierne bryder både regler og interne aftaler

AGF For abonnenter

AGF var et hold uden plan og retning søndag eftermiddag i det kronjyske

Sport

Han kan samle en professorterning hurtigere end du kan tage dine sko på: Bakken-anfører med cirka ti mesterskaber sætter rekord

Annonce