Annonce
Østjylland

Frustration, sorg og vrede fylder på turistkontoret - men arbejdet skal udføres alligevel

- I den seneste tid har vi haft en hel masse borgere, der er kommet ind med lagkage og småkager, og som er så kede af det her. Dem er vi også nødt til at tage os af. Og så skal vi selvfølgelig bruge noget tid på at pakke og rydde op, så vi kan være ude inden nytår, siger turistchef ved Visit Randers, Anne-Mette Knattrup. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen
Det giver frustration på Visit Randers' turistkontor på Rådhustorvet, at et byrådsflertal har fravalgt mere end 113 års erfaring med turismefremme til fordel for en aftale med Visit Aarhus. Nu venter tre måneder, hvor arbejdet skal afsluttes og flyttekasserne fyldes.
Annonce

Randers: Det er på alle måder dagen derpå på turistkontoret på Rådhustorvet i Randers.

Mandag aften besluttede et flertal i Randers Byråd at stoppe samarbejdet med den 113 år gamle Turistforeningen for Randers og Omegn – bedre kendt som Visit Randers – for i stedet at indgå et nyt samarbejde med destinationsselskabet Visit Aarhus.

Beslutningen har – ikke overraskende - ramt hårdt på turistkontoret, hvor turistchef Anne-Mette Knattrup og de øvrige tre medarbejdere i princippet kan anse sig selv for fyrede fra deres arbejde med udgangen af året.

- Stemningen er ikke fantastisk. Der sidder tre medarbejdere her i huset, som synes, at de sammen med alle vores samarbejdspartnere har leveret et stort stykke arbejde til gavn for Randers. Og det vælger vores politikere uden nogen form for dialog at mene, at de kan få bedre i Aarhus. Også selvom de ikke engang ved, hvad det er, de kan få. Det giver selvfølgelig en dyb frustration, siger hun til Randers Amtsavis.

Annonce

Vrede og sorg

Det er ifølge Anne-Mette Knattrup både vrede, sorg og alle mulige andre følelser, som i kølvandet på mandagens politiske beslutning raser i medarbejderne. Både på egne – men så sandelig også Visit Randers’ samarbejdspartneres vegne.

- Vi har igennem årene i alle vores evalueringer fået at vide, at det går skidegodt. Og så kommer der lige pludselig sådan en klapser fra byrådet, siger hun og fortsætter:

- Det havde måske været lettere at forstå denne her så definitive beslutning, hvis det havde været muligt for nogen som helst at komme med de gode forklaringer og de gode argumenter for, hvorfor Visit Aarhus er så meget bedre end Visit Randers. Men dem har vi ikke kunnet få. Og dét gør rigtig ondt.

Annonce

På fuldt blus til det sidste

At de seneste måneders intens debat og diskussion ender med et farvel til Visit Randers kommer dog ikke som nogen videre overraskelse for hverken turistchefen, medarbejderne eller bestyrelsen i Visit Randers.

De har nemlig alle godt fornemmet, i hvilken retning de politiske vinde har blæst.

Alligevel har byens turistkontor fortsat sit arbejde på fuldt blus.

- Det har været en ekstrem vanskelig tid. Vi har jo ikke haft noget alternativ i forhold til bare at køre på fuld skrue, indtil en beslutning blev truffet. Det er den så nu, og det giver os en utrolig kort frist i forhold til at få afsluttet og opsagt alle aktiviteter og abonnenter, siger Anne-Mette Knattrup.

Hun fortæller desuden, at hun har haft både en rød og en grøn opgaveliste for resten af året til at ligge i skuffen i tilfælde af, om dommen lød Aarhus eller ej.

- Nu har jeg så fundet den røde frem fra skuffen. Men heldigvis har jeg nogle fantastiske medarbejdere, som fra morgenstunden i dag sad ved deres skriveborde og var fuldt optagede af at udføre det arbejde, vi nu engang har indtil nytår, siger turistchefen

Annonce

Skal gentænke sig selv

Randers Kommunes snarlige afsked med Visit Randers-samarbejdet efterlader i princippet Turistforeningen for Randers og Omegn, der står bag Visit Randers, uden penge og uden reelle opgaver, der skal løses, så snart 2019 bliver 2020.

Derfor skal turistforeningen nu til at finde ud af, hvordan fremtiden skal se ud. Det arbejde indledes på torsdag, hvor bestyrelsen og turistchefen har planlagt et møde.

- Vi skal finde ud af, om vi overhovedet har en eksistensberettigelse inden for de nye rammer, som nu er. Alt andet lige mener vi jo, at vi har en hel del lokalerfaring, nogle gode kunderelationer og nogle gode borgerrelationer, som er blevet bygget op gennem mange år, og som kan bruges til fordel for udvikling af Randers og byens erhvervsliv. Nu bliver vores opgave bare at finde ud af, hvordan vi kan bringe den viden og de kvaliteter i anvendelse, så det bliver værdifuldt for vores partnere fremover, siger Anne-Mette Knattrup.

Det er fortsat ukendt, hvordan destinationsselskabet Visit Aarhus planlægger at tilrettelægge promoveringen af Randers og omegns turismevirksomheder. Det vil først blive klart på et senere tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Tyve stjal pengeskab fra skole

AGF

AGF-medaljer solgt for formue - og så smed sælger lige en spillertrøje oven i handlen

AGF

Ingen Benjamin længere: Hvidt har taget store skridt i AGF

Aarhus For abonnenter

Forråelse i ældreplejen: - Det er aldrig et spørgsmål om, at nogen er onde

Annonce