Annonce
Østjylland

Frustrationer over udsat åbning: Letbanen vil arbejde for at få Djursland-borgernes tillid

Aarhus Letbane har gang i togene i Aarhus og til Odder. Men åbningen af letbanestrækningen på Djursland er netop blevet udsat, og det skaber frustrationer. Det er der forståelse for i letbanens ledelse, som vil arbejde hårdt for at skabe mere tillid til projektet på Djursland. Arkivfoto

I Aarhus Letbane er der forståelse for frustrationerne efter endnu en udsættelse af åbningen af letbanen på Djursland. Letbanen vil arbejde for at vinde borgernes tillid.

ØSTJYLLAND: Hurtigt arbejde og åbenhed.

Ifølge Aarhus Letbane er det to af de afgørende omdrejningspunkter for at styrke Djursland-borgernes tillid til letbaneprojektet.

Kommunikationschef Jens Velling fra Aarhus Letbane udtrykker forståelse for frustrationerne på Djursland i kølvandet på endnu en udsættelse af åbningen af letbanestrækningen mellem Aarhus H. og Grenaa.

- I høj grad. Vi er også rigtigt kede af at skuffe borgerne på Djursland med den forsinkelse på cirka tre måneder, der ligger i den nye tidsplan. Vi vil helst åbne i morgen, men må også erkende, at det er en kompleks og tidkrævende proces at få myndighedsgodkendt Danmarks første letbane. Med hensyn til tillid, så arbejder vi sammen med de øvrige parter på at åbne strækningen mellem Grenaa og Aarhus så hurtigt som overhovedet muligt. Samtidig orienterer vi løbende om fremdriften med arbejdet, forklarer Jens Velling.

Annonce

Med hensyn til tillid, så arbejder vi sammen med de øvrige parter på at åbne strækningen mellem Grenaa og Aarhus så hurtigt som overhovedet muligt. Samtidig orienterer vi løbende om fremdriften med arbejdet.

Jens Velling, Aarhus Letbane

Vigtige erfaringer

Lørdag 25. august åbnede Aarhus Letbane for kørsel til Odder.

I den forbindelse blev det fremhævet, at Djursland-strækningen stod til indvielse inden nytår.

Men det kommer altså ikke til at holde stik. Nu er åbningen udskudt til tidligst ved udgangen af marts.

Ifølge Jens Velling kommer den ny tidsplan efter en meget grundig gennemgang af arbejdet med at få letbanetog til at trille på Djursland.

- Vi har nøje gennemgået alle udestående opgaver med assessor, ASAL-konsortiet og letbanens operatør, Keolis. Disse opgaver har vi så holdt op med erfaringerne fra godkendelsen af strækningen til Odder. Til sammen gør det, at vi nu har udarbejdet en aktuel og realistisk tidsplan, der i høj grad er baseret på de indhentede erfaringer fra åbningen af strækningen mod Odder, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce