Annonce
Aarhus

Frustreret amerikaner, der satte pas til salg: »Vi skammer os over vores land«

<p>Foto fra Facebook/James Forrest</p>

»Hvis du vil have dem, kan du få dem,« skrev James Forrest på facebookgruppen "Storskrald i Århus". Han ville bidrage med et humoristisk indslag efter

Flere prominente amerikanere havde bebudet, at de ville flytte fra landet, hvis Donald Trump vandt præsidentvalget onsdag.
Men også mindre prominente amerikanere verden over har ytret frustration og skam over, at den rabiate erhvervsmand siden blev valgt som USAs kommende præsident.
Én af dem er James Forrest. En amerikaner bosat i Aarhus, der mildt sagt er i chok over valgresultatet.
Annonce
»Efter Trump vandt har min kæreste og jeg været i chok. Det føles ikke som andre politiske tab, hvor man er ærgerlig over det, men kan acceptere det. Vi kan ikke forstå det. At verden vil acceptere sådan en grådig, hadefuld person, som siger sådan nogle ting, i verdens vigtigste job,« skriver han til Århus Stiftstidende.
Sammen med nogle bofæller blev han og kæresten enige om, at de skulle lægge deres statsborgerskab på facebookgruppen »Storskrald i Århus kan du finde her«, som et humoritistisk indslag til det, ifølge dem, forfærdelige valgresultat.
I gruppen med over 40.000 medlemmer lagde han onsdag eftermiddag billeder ud af sit pas for at forære sit statsborgerskab væk på facebookgruppen, som tipper eller forærer loppefund og storskrald til hinanden for ingen penge.
»Nogle af kommentarerne er fra personer, der truer med at ringe til politiet og jeg fik faktisk flere private beskeder fra personer, der seriøst skrev, at de ville komme og hente passene. Det har været en sjov måde at blive distraheret på, og det har helt sikkert været den mest virale ting, jeg nogensinde har postet på sociale medier,« skriver James Forrest til avisen.
Opslaget blev lagt på Facebook onsdag eftermiddag og har i skrivende stund fået mere end 2.600 likes, omkring 100 kommentarer og knap 100 delinger.
»Tanken bag opslaget er både humoristisk og seriøst. På den seriøse side håber vi virkelig, at vi kan blive i Danmark, efter min kæreste er færdig med sin master,« skriver James Forrest, der endnu ikke har fundet en at forære pas og statsborgerskab til.
Som en bruger noterer.
»2000 likes, men stadig ingen købere, ikke overraskende.«
Se opslaget her.
James Forrest skrev følgende til Stiften:
Efter Trump vandt har min kæreste og jeg været i chok. Det føles ikke som andre politiske tab, hvor man er ærgerlig over det, men kan acceptere det. Vi kan ikke forstå det. At verden vil acceptere sådan en grådig, hadefuld person, som siger sådan nogle ting, i verdens vigtigste job. De mennesker, der støtter ham, de støtter en fascistisk regeringsmodel, der legitimerer at gøre immigranter, muslimer, kvinder, fattige og handicappede til syndebukke.
Der er nogle skræmmende paralleller til før-krigstiden i Tyskland. Vi er kede af det, og vi forsøger at bidrage med noget humoristisk i Storskrald-gruppen.
Min kæreste og jeg var sammen med vores bofæller, og vi talte om, hvor meget vi skammer os over vores land. Og vi foreslog, at vi skulle lægge vores statsborgerskab på Facebook-gruppen "Storskrald i Aarhus kan du finde her". Vi tænkte, det kunne være sjovt, så jeg fandt mobilen og tilføjede nogle billeder af vores pas og postede det på siden. Vi forventede nogle få likes og grin, men så opdagede vi, at der blev ved med at komme likes. 2.600 og videre opad. Det sjove er, at når man får så mange reaktioner, så er der nogle, der ikke forstår, at det er en joke.
Nogle af kommentarerne er personer, der truede med at ringe til politiet og jeg fik faktisk flere private beskeder fra personer, der seriøst skrev, at de ville komme og hente passene. Det har været en sjov måde at blive distraheret på, og det har helt sikkert været den mest virale ting, jeg nogensinde har postet på sociale medier. Bare det, at I som avis liker det, skriver det og poster noget om os, det er vanvittigt for os.
Tanken bag opslaget er både humoristisk og seriøst. På den seriøse side håber vi virkelig, at vi kan blive i Danmark, efter min kæreste er færdig med sin master. Hun studerer antropologi på Aarhus Universitet på Moesgaard her i Aarhus og jeg studerer filosofi på Københavns Universitet. Så I kan finde mig i Sjælland/Jylland-bussen hver uge for at være sammen med hende og vores venner.
Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten her

Aarhus For abonnenter

Her vil byrådet skabe vild natur: Men hov - naturen her er allerede vild

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Aarhus til tops i stor undersøgelse: Derfor er Aarhus en af de bedste byer i verden for iværksættere

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er det her Østjyllands næste Michelin-stjerne? Derfor er svaret lige nu, nej

Alarm 112

Lokummet brændte i Veri Centeret: Politiet kan ikke udelukke, at branden var påsat

Debat

Stiften mener: Byens cityassistenter glemte alt om deres fornemste opgave

AGF

Ung AGF-back stopper straks karrieren: Vil prøve noget andet end fodbolden

Aarhus For abonnenter

Efter indædt slagsmål: Idyllen på Himmelbjerget synes genoprettet

Debat

Søger job igen og igen, men kommer aldrig til samtale: Kære arbejdsgivere, hvad er det egentlig, I vil have?

Erhverv

Værs'go, nu kan du købe din nye bolig: Skåde-villa sætter prisrekord i Aarhus

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aarhus

Efter bøderegn på Kongevejen: Rådmand indfører gratis parkering ved Friheden ugen ud

Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Aarhus

Sophies drøm er blevet til virkelighed: Ny Aarhus-butik hylder populært fænomen

Annonce