Annonce
Østjylland

Frustreret borgmester om Letbanen: Jeg håber, det bliver i første kvartal

Letbanen kommer formentlig ikke på skinner i Odder i løbet af januar. Arkivfoto: Axel Schütt

Borgmester i Odder Kommune, Uffe Jensen, tror ikke på, at Letbanen er på skinner i Odder i løbet af januar.

Annonce

Odder: For en uge siden steg de første passagerer på Letbanen i Aarhus. Med tre måneders forsinkelse blev der omsider givet grønt lys til at tage passagerer med på strækningen fra Aarhus H til Aarhus Universitetshospital.

Næste udfordring er at få Letbanen på skinner på strækningen til Odder. Her har passagerne det seneste halvandet år måtte tage bussen i stedet for toget.

Det var ellers forventningen, at denne strækning kunnet være taget i brug i slutningen af 2017 eller i begyndelsen af 2018, men borgmester i Odder Kommune, Uffe Jensen (V), forventer ikke, at der er tog på skinnerne i løbet af januar.

- Bedømt ud fra det, vi fik at vide i går, må vi nok konstatere, at det ikke er realistisk, at Letbanen kører i Odder i januar, lyder det fra den frustrerede borgmester, der dog har et håb om, at togene kører i den første del af 2018.

- Jeg har sagt, at jeg forventer, at det bliver i 2018, og jeg er blevet spurgt, om jeg ændrer den opfattelse. Det gør jeg trods alt ikke. Jeg vil også gerne stramme den lidt og sige, at jeg virkelig håber, at det bliver i det første kvartal i 2018. Jeg bliver meget skuffet, hvis de ikke kører senest med udgangen af marts, siger Uffe Jensen og uddyber.

- For vi glæder os jo som små børn til juleaften. Sammen med kommunaldirektør Henning Haahr fik jeg mulighed for at køre en tur, da de åbnede i Aarhus. Det var en stor oplevelse, og vi var meget begejstrede, siger han.

Jeg har sagt, at jeg forventer, at det bliver i 2018, og jeg er blevet spurgt, om jeg ændrer den opfattelse. Det gør jeg trods alt ikke. Jeg vil også gerne stramme den lidt og sige, at jeg virkelig håber, at det bliver i det første kvartal i 2018. Jeg bliver meget skuffet, hvis de ikke kører senest med udgangen af marts.

Uffe Jensen, borgmester i Odder Kommune
Annonce

En misforståelse

Men alt tyder altså på, at passagerne i Odder Kommune må væbne sig med tålmodighed lidt endnu.

Aarhus Letbane har nemlig slet ikke søgt Trafikstyrelsen om at tage strækningen i brug. Det skriver Ingeniøren.

- Så vidt angår spørgsmålet - har Aarhus Letbane søgt ibrugtagninger hos Styrelsen til passagerdrift? Nej, men processen er i gang, skriver Aarhus Letbane i et svar til Ingeniøren.

Ifølge Ingeniøren er det en misforståelse mellem Letbanen og Trafikstyrelsen, der er årsag til, at det trækker ud med Odder-etapen.

Aarhus Letbane havde regnet med, at strækningen skulle testes under samme regler som dem, der blev benyttet på den nyligt godkendte del af letbanen i Aarhus by.

Men Trafikstyrelsen mener, at det skal foregå efter andre regler, og derfor er testkørslen endnu ikke kommet i gang.

Borgmester i Odder Kommune, Uffe Jensen, er efterhånden godt og grundig træt af forløbet.

- Der har kørt tog mellem Aarhus og Odder i 140 år, og nu skal der være en letbane på de samme skinner. At det kan være så svært at få den ud og køre, det er svært at forstå, sagde han i går til TV2 Østjylland.

- Der skal gøres et bedre stykke arbejde. Det undrer mig, at det kan være så svært at snakke sammen. Vi taler jo ikke om en tur til Mars - det er bare et tog, der skal køre på skinner, sagde Uffe Jensen.

Han tilslutter sig kravet fra Aarhus-borgmester, Jacob Bundsgaard (S), der har efterlyst en redegørelse for hele forløbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Politikere om tv-optagelser af ældrepleje: Langt værre end vi troede

Annonce