Annonce
Debat

Frustreret fodboldfan: Hvorfor i alverden vises landsholdskampe ikke på landsdækkende tv?

"Så sidder jeg her igen – denne gang en onsdag eftermiddag – og konstaterer, at den tredje fodboldkvalifikationskamp i træk, Østrig-Danmark, heller ikke bliver vist på dansk national-tv. Er det ikke utroligt, at vort danske A-landshold kun vises på en betalingskanal, så et stort antal danskere ikke kan se kampene", skriver Ivan Pedersen. Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

DEBAT: Så sidder jeg her igen – denne gang en onsdag eftermiddag – og konstaterer, at den tredje fodboldkvalifikationskamp i træk, Østrig-Danmark, heller ikke bliver vist på dansk national-tv. Er det ikke utroligt, at vort danske A-landshold kun vises på en betalingskanal, så et stort antal danskere ikke kan se kampene?

Jeg ved ikke, hvem jeg skal rette min harme imod? Er det DBU, som sælger vort landshold for ussel mammon? Eller er det DR/TV2, som hele Danmark betaler til over licensen/skatten, som ikke føler, at det er en samfundsopgave at bringe fodboldlandsholdets kampe? Især DR har en public service-forpligtelse.


Hvis ikke A-landsholdets kvalifikationskampe og eventuelt efterfølgende slutrunder bliver tilgængelige for hele Danmark, tror jeg på, at det bliver endog meget svært at fastholde befolkningens interesse for landsholdet.


Resultatet af den manglende eksponering betyder, at min interesse for landsholdet falder.

Spillernes budskab på deres seneste trøje ses af færre, og det bliver lidt ligegyldigt, om holdet kvalificerer sig eller for den sags skyld efterfølgende melder afbud.

Hvis ikke A-landsholdets kvalifikationskampe og eventuelt efterfølgende slutrunder bliver tilgængelige for hele Danmark, tror jeg på, at det bliver endog meget svært at fastholde befolkningens interesse for landsholdet. Især for dem, som ikke har mulighed for at være fysisk til stede på stadions i ind- og udland. Og ej heller har mulighed for at synge med på nationalsangen hjemme foran skærmen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF drømmer om 8000 tilskuere på stadion til næste hjemmekamp

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

Annonce