Annonce
Mærk Aarhus

Fryd og kaffe på Mejlgade

Foto: Mærk Aarhus
Lokalt ristede bønner, kager bagt på overskudssurdej og specialdesignede kopper fra en hobbykeramiker i Skødstrup. Hos den nye Fryden Kaffebar i Latinerkvarteret er intet overladt til tilfældighederne

Cecilie Sørensen stamper den friskkværnede kaffe fra espressomaskinen, som fylder godt på den sorte disk. Da kaffen er brygget, steamer hun mælken, før hun med sikre hænder tegner et smukt udformet blad på toppen af skummet.

Cappuccinoen er serveret. Vel at mærke i en kop, som er specialdesignet i samarbejde med en hobbykeramiker fra Skødstrup. Køber du en cookie til, er den bagt på overskudssurdej fra de surdejsboller, du også kan lade dig friste af på Mejlgade 40. Her bor den nye Fryden Kaffebar, som slog dørene op den 5. februar.

- Jeg elsker kaffe, og jeg elsker faget bag, så det var oplagt, at jeg skulle åbne mit eget sted, siger Cecilie Sørensen, som er kvinden bag kaffebaren.

Lokalt udvalgt

Alt fra bønner til bagværk og interiør er nøje udvalgt, og så vidt muligt lokalt.

Kaffebønnerne er fra mikroristeriet MoodCoffeeRoasters i Ankersgade, mens boller og kager er fra en lokal bager, der kun leverer til Fryden Kaffebar. På væggen hænger snart plakater fra en lokal, upcoming kunstner, og flere af kaffebarens møbler er købt hos et lokalt retromarked.

- Jeg er jo selv helt ny i branchen, så jeg synes, det er fedt at samarbejde med nogle, der også selv er på vej frem, forklarer Cecilie Sørensen.

- Det er rigtig mange timer, jeg skal bruge her i lokalerne, så jeg har forsøgt at gøre det til et sted, der repræsenterer mig og min stil.

Mere end bare at steame mælk

Intet hos Fryden Kaffebar er altså overladt til tilfældighederne – og det står i kontrast til den måde, Cecilie Sørensen selv blev introduceret til faget på.

Efter gymnasiet fik hun et job som barista hos den nyligt lukkede Aarhus-klassiker Altura Kaffe i Graven, og her blev hun en del af en verden, hun befandt sig godt i.

- Jeg opdagede, at det at lave god kaffe ikke bare handler om at kunne steame mælken rigtigt. Der er masser af teknik bag, og det har været sjovt at lære mere om. Og så kan jeg godt lide, at jeg lærer nye mennesker at kende, når jeg står bag disken, fortæller hun.

Selvom hun nød at lave kaffe, var det ikke umiddelbart den vej, hun tænkte, hun skulle gå efter sine sabbatår. Cecilie Sørensen begyndte derfor på finansøkonom-uddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus med henblik på at blive ejendomsmægler.

- Men da jeg så kom i gang med uddannelsen, kunne jeg pludselig mærke, at det var for tidligt for mig med et fast job i en etableret virksomhed i en alder af 24 år. Og så dukkede idéen om min egen kaffebar op, siger Cecilie Sørensen.

Latinerkvarteret er det helt rigtige

Lige nu er Cecilie Sørensen derfor i praktik i egen virksomhed, før hun til sommer afslutter sin uddannelse.

- Jeg har haft nogle megasøde vejledere, som både har haft stor forståelse for, at mit fokus primært har været på kaffebaren, og som har hjulpet mig med praktiske ting som lejekontrakt og finansiering, forklarer hun.

Egentlig ville Cecilie Sørensen have ventet med at springe ud som kaffebarsejer til efter sin sidste eksamen. Men da lokalet i Mejlgade blev ledigt sidste efterår, ændrede planen sig.

Frem til sommer kan Cecilie Sørensen derfor forvente en travl hverdag med både en kaffebar, der skal drives, og en hovedopgave, der skal skrives.

Den stemning, jeg gerne vil ramme med min kaffebar, passer ekstremt godt til Latinerkvarteret. Og så er Mejlgade et sted i udvikling. Der er mange cool butikker, og der sker bare rigtig meget. Min mavefornemmelse med stedet er helt rigtig, og derfor slog jeg til, da muligheden bød sig. Også selvom det bliver nogle lange arbejdsdage, smiler hun.

Fryden Kaffebar

Den nye kaffebar åbnede den 5. februar og har hjemme på Mejlgade 40 i Aarhus C.

Bag kaffebaren står Cecilie Sørensen samt medejerne Mads Sørensen og Mikkel Held.

Fryden Kaffebar har åbent Tirsdag-fredag 9.00 til 17.00, Lørdag 10.00 til 18.00, og søndag10.00 til 15.00. Åbningstiderne er med forbehold for ændringer.

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Kultur

Fejring i Mindeparken: Kæmpestort børnekor synger for Dronningen

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe