Annonce
Aarhus

Frydenlundskolen laver en Fugl Fønix: Genopstår som nyt børne- og idrætscenter

Flere kommunale institutioner er allerede til stede på den tidligere Frydenlundskolen, men kun midlertidigt, for meningen var, at bygningerne skulle sælges og derefter rives ned for at gøre plads til nybyg. Nu har kommunen ombestemt sig og vil selv bruge bygningerne fremadrettet. Foto: Axel Schütt
Kommunen dropper at sælge den tidligere Frydenlundskolen og opgraderer i stedet bygningerne, så de i fremtiden bliver befolket af både de alleryngste og de allerældste.
Annonce

Aarhus: "Just when I thought I was out... They pull me back in!"

Hvis man kan sin Al Pacino, så vil man muligvis genkende ovenstående citat fra filmen Godfather III.

Frydenlundskolen i Aarhus kan helt sikkert ikke sin Al Pacino, idet den hverken er i stand til at tænke eller tale. Men hvis den kunne, så ville dens gule mure nok hviske citatet for sig selv i disse dage.

Den tidligere folkeskole tæt på Storcenter Nord er nemlig reddet fra et planlagt salg og kommer i stedet til at genopstå som et helt nyt kraftcenter inden for folkesundhed, idræt og børneliv.

Sagen var for byrådet onsdag aften, og her skete noget så sjældent, som at samtlige partier var yderst positive over for ideen.

- Der er mangel på de her tilbud i området omkring Frydenlund, så det er sund fornuft at omygge en bygning, vi allerede ejer i stedet for at sælge og så skulle til at bygge noget helt nyt et andet sted om kort tid, sagde Mette Bjerre fra SF.

Hvor er det nu lige...? Kortet her viser Frydenlundskolen (markeret med rødt) set fra nord mod syd. Den blå vej er Hasle Ringvej, og den orange vej er Paludan Müllers Vej. Boligblokkene lige til højre for skolen er boligområdet Frydenlund. Kort: Google Maps/Jesper Bech
Annonce

Skolen skulle sælges

Det er efterhånden mange år siden, eleverne løb og spillede bold i frikvartererne på Frydenlundskolen.

Folkeskolen lukkede i 2008 på grund af vigende elevtal. Herefter husede bygningerne i en årrække et 10. klasses center for elever fra hele kommunen.

Da også det blev nedlagt i 2017, blev skolen hurtigt udset til at lune kommunens kasser ved et hurtigt salg.

Skulle man sælge i dag, ville det kunne indbringe omkring 30 millioner kroner, men i stedet for at indkassere, har byrådet nu valgt at grave i lommerne og kaste samme beløb i at beholde og opgradere skolebygningerne.

Annonce

Babyboom skaber nye børnehaver

Blandt andet skal der etableres ni nye pasningsgrupper for 0-6 årige for at imødekomme et babyboom særligt i Hasle-Møllevang området.

En pasningsgruppe er det samme som en stue, og på sådan en går der enten 12 børn (vuggestue) eller 20 børn (børnehave). De nye pasningsgrupper bliver lagt oven i seks eksisterede, som allerede nu ligger på skolens område, så i fremtiden kommer skolen til at rumme over 200 institutionsbørn.

Antallet af børn i det pasningsområde, som Frydenlundskolen ligger i, ventes at vokse med 457 de kommende fem år, så der er i den grad brug for de ekstra pladser, bemærker Mahad Yussuf (S):

- Jeg kommer ret ofte i området, som er præget af mange børn og unge. Den demografiske udvikling gør, at der også er stort behov for blandt andet idrætsfaciliteter, sagde Mahad Yussuf med henvisning til, at skolen også indeholder idrætshal, som sportsforeninger allerede i dag benytter.

Her er vi indenfor på Frydenlundskolen helt tilbage i 2001, da den stadig fungerede som folkeskole. Det var en skole med mange elever med anden etnisk baggrund. Arkivfoto: Martin Ballund
Annonce

Lokal sundhedsklinik

Udover de nye børnehaver skal der etableres et fast tilbud under Folkesundhed Aarhus, som i dag har midlertidigt til huse på skolen.

Folkesundhed Aarhus strikker sundhedsforløb sammen, og ifølge rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), vil det aktuelle tilbud især komme til at fokusere på at hjælpe borgere med lidelser som KOL, diabetes og smerter.

- Frydenlund-området er særligt udfordret på sundheden, og desto vigtigere er det med en lokal tilstedeværelse målrettet de borgere med størst behov. Jeg glæder mig til at følge projektet, som forhåbentligt bliver et stort og godt og positivt hus for hele området, sagde Jette Skive i byrådssalen.

På sigt er håbet, at man også kan tiltrække en almen lægepraksis til skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Mundbindene har fundet vej i de århusianske busser - men stadig mange tager turen uden

Aarhus

Coronasmitten fylder mere og mere i Aarhus: På et døgn er der fundet yderligere 79 smittede

Aarhus

Sommervejret lokker folk frem - men alle er gode til at holde afstand og tage hensyn

Annonce