Annonce
Østjylland

Fuld af sjældne effekter: Verdens største Gasolin-samling på auktion i Randers

Peter Lund fra Campen Auktioner viser verdens største Gasolin-samling frem inden den bliver sat på auktion. Samlingen består af over 2000 Gasolin-effekter. Foto: Annelene Petersen
Campen Auktioner svinger hammeren over et stykke danmarkshistorie, når verdens største Gasolin-samling 30. marts sættes på auktion på Værket.

Randers: - Man glemmer alt det sure. Alle de timer med katalogisering. For når man får lov at svinge hammeren over et stykke danmarkshistorie - ja, vores allesammens kulturarv - så findes der ikke noget bedre, lyder det fra en kisteglad Peter Lund fra Campen Auktioner. Han kan slet ikke tørre smilet af sine læber, mens han fortsætter:

– Det er det mest fantastiske. Det giver et sus uden lige. Det er once in a lifetime. Jeg elsker, når man kan kigge ud på byderne i salen, nogle sidder helt ude på kanten af stolen, spændte på om det er dem, der får hammerslaget på varen.

Peter Lund fortæller om Campen Auktioners specialauktion over verdens største Gasolin-samling.

Allan Sund fra Hadsten har samlet på alt, der har med Gasolin at gøre, siden sin konfirmation først i 80'erne. Det begyndte med et kassettebånd, og endte som verdens største samling bestående af over 2000 Gasolin-effekter, og det er dem, der nu skal under hammeren.

Allan Sund gik bort i 2015, og familien har nu valgt at afhænde det meste af samlingen. Der er mange unikke ting på auktionen. Bland andet et fejltryk af den blå udgave af LP'en Live I Skandinavien (Gøglerens Aften). Den findes kun den ene.

Også katalognummer 148 bliver der rift om, der findes det ene eksemplar. LP'en der har titlen Tivoli blev aldrig udgivet. Den er stemplet ”Cancelled” og er nok den mest sjældne af alle Gasolin-plader.

Samlingen er et stykke danmarkshistorie. Den indeholder alt fra instrumenter, Bjørn Uglebjergs trommesæt, plakater, testtryk, pressemeddelelser, billetter, en lille tændstikæske, LP'er, singler i kassevis og platin-, guld- og sølvplader. Autografer på mange af effekterne.

Peter Lund og Campen Auktioner har brugt mere end 30 dage på at gøre auktionen klar. Og på selve dagen er de 20 mand på job. Den fysiske auktion finder sted på Værket 30. marts, men der er mulighed for at forhåndsbyde på nettet indtil fredag 28. marts klokken 20. Derudover er der tre netauktioner, som slutter søndag 7. April.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Flere mænd ville se Mormon-musicalen

Leder For abonnenter

En opvisning i socialdemokratiske valgløfter

Da Helle Thorning-Schmidt i 2011 tiltrådte som Danmarks første kvindelige statsminister, blev det hurtigt klart, at det reelt var de radikale, der sad på magten, mens stort set ingen af hendes socialdemokratiske mærkesager og valgløfter blev gennemført. Da landets næste kvindelige statsminister, Mette Frederiksen, mandag kunne præsentere sin første finanslov, var det det stik modsatte - en opvisning i hvordan man sætter sig på magten og gennemfører sine valgløfter, mens det radikale støtteparti blev kørt helt over. Anført af tidligere Aarhus-borgmester finansminister Nicolai Wammen lykkedes det at få lavet ikke alene en af de rødeste finanslove meget længe set. Der er samtidig fundet plads til at kunne gennemføre rigtig mange af de socialistiske løfter, som vælgerne blev stillet i udsigt op forud for valget i sommer. Godt nok er det helt store valgløfte om tidlig tilbagetrækning til de fysisk nedslidte endnu ikke gennemført, men rigtig mange af de øvrige løfter er faktisk. Ikke mindst fik psykiatrien et meget længe ventet løft. I årevis har området været forbigået og kraftigt underprioriteret, og derfor var det også helt på sin plads, at Wammen levede op til løfterne fra valgkampen og sikrede midler til en af vores samfunds mest udsatte grupper. Der er stadig plads til forbedring, men finansloven var på det punkt et skridt i den rigtige retning. Til gengæld må det være mere end svært for den radikale leder Morten Østergaard at kigge sine vælgere i øjnene i disse dage. Socialdemokraterne gav enkelte indrømmelser på indvandrerpolitikken, men ellers bankede Wammen for alvor de radikale på plads, og radikale vælgere må med skuffelse konstatere, at dagene, hvor partiet via Margrethe Vestagers ledelse styrede Danmark, endegyldigt er forbi. I hvert fald er det umuligt at se radikale aftryk på den økonomiske del af finansloven, som til gengæld desværre må skabe jubel hos SF og Enhedslisten. For endnu en gang er den socialistiske misundelsespolitik og mærkesager slået igennem for fuld kraft med ekstra arveafgift og øget offentligt forbrug. Radikale har ellers gentagne gange langet ud efter borgerlige regeringer og specielt støttepartiet Dansk Folkeparti, som er blevet beskyldt for at se stort på alt andet indvandringspolitikken, men det er lige præcis det samme, man med rette nu kan beskylde det tidligere borgerlige midterparti for. Det virker i hvert fald som om, at Morten Østergaard har givet køb på alle økonomiske ønsker for at få små indrømmelser på spørgsmål om indvandring. Det er stærkt bekymrende, for Østergaard burde have været garanten for, at den røde regering økonomisk blev trukket i retning af midten. Det blev den på ingen måde, og derfor fik vi den rødeste finanslov i mange år. Den er blottet for jobskabende initiativer og hensyn til erhvervslivet men til gengæld med en regering, der bruger stort set hele det økonomiske råderum i et hug. Det giver øget velfærd på kort sigt men kan på længere sigt blive en meget dyr fornøjelse.

112

Spottede fællestræk ved villaindbrud: Tre mænd fra Aarhus idømt flere års fængsel

112

Bevidst påkørsel og knivstikkeri: 22-årig overfaldet af flere mænd

Annonce