Annonce
Kultur

Fuld damp på Kedlen

Adrian Matthew Fey fra Culture Works i den gamle Ceres-bygning, der før i tiden husede store dampkedler. Kedlerne er væk, men navnet et taget i brug til hele byens nye showroom, der fremover kan danne rammen om bryllupper, modeshows, konferencer eller netværksmøder. Der er lagt op til fri leg og gode ideer er velkomne. Foto: Flemming Krogh

Engang leverede bygningerne damp til hele bryggeriet. Nu bliver Kedlen byens nye eventhal.

Kedlen har allerede lagt vægge til netværksmøder og en optagelse af en musikvideo. 1. oktober skal Center for arkitektur, ny teknologi og design, AND+, holde konference om byfornyelse og byrum i den gamle fabrikshal. En perfekt ramme for diskussionen.

Annonce

»Vi har fået lov til at have bygningen i en periode for at bruge det som et showroom eller eventspace om man vil. Det bliver et sted til konferencer, bryllupper, firmafester, udstillinger eller andre begivenheder. Det er et sted der ligger op til noget mere dynamisk end sprithvide hotel-mødelokaler,« siger Adrian Matthew Fey fra Culture Works, der også holder til i Ceres-Byen.

Kedlen og Culture Works

Vil du vide mere om Kedlen og Culture Works, som står bag den, så klik ind på: www.kedlenshowroom.dk og www.cultureworks.dk.

Den lave bygning tættest på Ceres-krydset var engang hjertet i hele bryggeriet, for det var nemlig herfra at kæmpe kedler leverede den damp, som bryggeriets maskiner havde brug for.

Kedlerne er her ikke længere og rummet står nu tilbage som en flot rå hal, hvor lyset falder ind af de store buede vinduer.

»Vores ønsker for rummet er, at det bliver et sted hvor der bliver skabt nogle oplevelser, så nu må vi se, hvor meget vi kan nå at få ud af et, inden det skal rives ned,« siger Adrian Matthew Fey, der har bygningen for minimum et år.

A. Enggaard A/S som bygger og udvikler i området, er gået i gang med at lave nogle få udbedringer i bygningen og sætte varme op, men ellers står rummet råt og upoleret.

»Vi genbruger de gamle remedier, vi finder her. Vi har fundet nogle rør og gamle værktøjskasser, som kan få ny funktion som vaser og bestikbeholdere og på den måde spiller vi videre på den historie, der er i området,« forklarer Adrian Matthew Fey.

En gårdsplads med nogle små træer ved bygningens gavl bliver fremover et lille gårdrum i forlængelse med Kedlen.

»Vi har oplevet en kæmpe interesse allerede, lige fra folk der gerne vil bruge stedet til et bryllup til konferencer og velgørenhedsarrangementer. Der er stor spredning på, hvad rummet kan bruges til. Jeg tror, at det har noget at gøre med, at moderne sjæle søger noget med sjæl og historie, frem for hvide kasser,« siger Adrian Matthew Fey, der glæder sig over stedets mange muligheder.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce