Annonce
Østjylland

Fuld fart på etablering af kultur- og bevægelseshus

Der skal fart arbejdet for at skabe et nyt kultur- og bevægelseshus i Knebel. Det er nemlig vigtigt for projektet, at der hurtigt findes en bunke penge til arbejdet.

Annonce

Hele projektet forventes at koste omkring 15 millioner kroner.

Allerede midt i september vil Syddjurs Byråd kræve svar på, om initiativtagerne regner med at have penge og lokal opbakning til hurtigt at sætte gang i projektet.

»Alternativt må vi i forbindelse med forhandlingerne om budgettet for 2016 genåbne sagen om placeringen af en ny kommunal børnehave ved Molshallen. Sådan er den politiske virkelighed, og det kan vi lige så godt være åbne omkring,« siger borgmester Claus Wistoft (V).

Byrådet har besluttet at lave en børnehave ved Molshallen. Den beslutning bunder især i et ønske om at støtte den private etablering af kultur- og bevægelseshuset.

Men byrådet vil have håndværkerne i gang senest i 2016. Det skyldes ikke mindst, at den nuværende drift af daginstitutionerne på Mols giver et minus på i mellem 200.000 og 400.000 kroner årligt på grund af for få børn i forhold til den eksisterende kapacitet.

Beslutningen om at bygge institutionen ved Molshallen koster 10 millioner kroner. Det er væsentligt dyrere end andre løsninger ved eksempelvis Molsskolen.

Derfor kan placeringen komme i spil, hvis initiativgruppen ikke fremlægger et overbevisende projekt med finansiering midt i september. Byrådet vil ganske enkelt ikke bruge ekstra penge på at bygge, hvis det tilknyttede kultur- og bevægelseshus ikke kan blive til noget.

Initiativgruppen bag projektet er sikker på, at der hurtigt kan rejses penge både lokalt og fra nationale fonde.

»Vi har allerede nået utroligt meget på kort tid. Vi har belæg for at vide, at den hastighed kan holdes. Men det er klart, at kommunens børnehave er det blå stempel, som giver vore ansøgninger til fonde og andre ekstra pondus.« påpeger Søren Ibsen fra IF Mols og initiativgruppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Aarhus indfører corona-restriktioner, tester og vil bremse smittespredning i det somaliske miljø

Aarhus

Kraftig stigning: Hver fjerde nye coronasmittede i Danmark kommer fra Aarhus

Aarhus

27 nye tilfælde: Bekymrende smittetal i Aarhus fortsætter

Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Annonce