Annonce
Østjylland

Fuldt udbytte af klage: P-afgift på sygehusets grund annulleret

Parkering uden for afmærket område, står der som begrundelse for, at Torsten Klein Mikkelsen indkasserede en p-afgift på 626 kroner for at holde på denne plads. Men det var en fejl at give en p-afgift i båsen, fordi afmærkningen er mangelfuld, lyder det fra hospitalet. Derfor blev afgiften annulleret. Privatfoto
Mangelfuld afstribning af parkeringsbås på hospitalets parkeringsplads er årsag til, at der slet ikke skulle have været udskrevet en p-afgift.

Horsens: Det var en fejl, at der blev givet en parkeringsbøde. Eller afgift, som det faktisk hedder.

Det fortæller Jan René Simonsen, økonomisk konsulent på Regionshospitalet Horsens, om en p-afgift, som Torsten Klein Mikkelsen fik, da han parkerede ved hospitalet 25. april.

Torsten Klein Mikkelsen var da heller ikke enig i afgiften, så han fotograferede, hvordan bilen holdt på parkeringsområdet.

Det særlige var, at han holdt i en bås, der ikke var tegnet helt op, da der efter gravearbejde var lagt en ny stribe asfalt, hvorved en del af afstribningen var forsvundet.

Han sendte billeder og afgift til Regionshospitalet Horsens, som ejer grunden.

Og meldingen var da også klar - bøden blev annulleret.

Men som Torsten Klein Mikkelsen siger: Hvad nu hvis der er andre, der er havnet i samme situation. Vil hospitalet sørge for, at de også får deres afgift refunderet?

Annonce

Kan ikke tjekke

Det kan rent teknisk ikke lade sig gøre, da p-pladserne ved Regionshospitalet Horsens ikke er nummererede, derfor kan man ikke se, om der er udstedt andre p-afgifter på samme plads. Delvist manglende afstribning gør sig gældende på et par p-pladser.

- Jeg har gennemgået de henvendelser, vi har fået i år, og der er ikke andre, der omhandler samme problem, siger Jan René Simonsen.

Afgiften blev annulleret, da der ikke er hjemmel til at opkræve en afgift, når båsen ikke er tydeligt optegnet.

- Det var en beklagelig fejl at give en p-afgift på pladsen, siger Jan René Simonsen.

Skulle samme fejl ske igen, at der flagrer en gul parkeringsafgift i bilens vinduesvisker, når du kommer tilbage til din bil i en bås uden tydelig optegning, så husk at tage et billede af situationen, så du kan dokumentere, at der ikke er belæg for afgiften.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Fra 10-15 millioner til uvished om AGFs regnskab: - Vi kan simpelthen ikke regne ud, hvilket resultatet vi ender med

Læserbrev

Læserbrev: Det handler om at være kreativ i en svær tid

Danmark står i en helt ekstraordinær situation på grund af coronavirussen og al dens uvæsen. Det er der efterhånden ingen tvivl om. Mens virussen hærger, dukker der heldigvis massevis af solstrålehistorier op om fællesskab og sammenhold. Dem er det værd at rette fokus mod. Landet over er danskere begyndt at flage om søndagen. Flage for fællesskabet. I Aarhus bakker vi på tværs af partiskel op om det fantastiske initiativ. Ved at hejse flaget om søndagen markerer vi sammen, at Aarhus og hele Danmark står sammen – hver for sig. For hvad kalder mere på sammenhold og fællesskab end gode gamle Dannebrog? Og det er ikke kun hjemme i det private, sammenholdet viser sig fra sin bedste side. Da Aarhus Kommune efterlyste værnemidler til brug i kampen mod virussen, meldte flere private virksomheder sig hurtigt på banen med værnemidler, som de godt kunne undvære. Flere produktionsvirksomheder har endda indstillet deres normale produktion af alt fra juice til reklameskilte for at producere værnemidler. I en krig dur det ikke, at soldaterne helt ude i fronten løber tør for ammunition. Så er slaget tabt. Det samme gør sig gældende på sygehusene, på plejehjem og alle de andre steder, hvor der bliver kæmpet en brav kamp for at holde virussen væk. Det er også vigtigt med nogle gode oplevelser, i en tid, som på trods af det gode vejr, kan virke lidt grå og trist. De fleste plejehjemsbeboere sidder afskærmet fra familie og venner, og kommunens oplevelsesmedarbejdere og frivillige kommer ikke længere på plejehjemmene. Hverdagen kan derfor godt virke lidt tom, selvom de dygtige medarbejdere på plejehjemmene gør deres, for at beboerne får en aktiv og god hverdag. Musikalske kræfter i Aarhus er derfor gået sammen om at give plejehjemsbeboere en god oplevelse. Aarhus Musikskole, Aarhus Jazz Orchestra og mange andre tager nemlig rundt og spiller vindueskoncerter uden for plejehjemmene til stor fornøjelse for mange plejehjemsbeboere. I denne uge er der også påskegodter på vej til beboerne på plejehjemmene i Aarhus Kommune, som ildsjæle pakker og udbringer. Listen af kreative tiltag er meget længere, og det viser, at vi på trods af krisetider sagtens kan finde sammen i fællesskab – selvom det sker på afstand – og hjælpe hinanden og hele samfundet. Og den slags skaber også håb for fremtiden.

Aarhus

Børn og ungerådmand: Skoler og daginstitutioner bliver klar til åbning efter påske

Aarhus

Hold afstand: Vi skal vænne os til at møde politiet i naturen

Annonce