Annonce
Aarhus

Fuldt hus i nyt kollegium: 156 studerende er rykket ind i Gellerup

Det ny kollegium i Gellerup skal være et stemningsmættet og lyst sted. Illustration: Brabrand Boligforening
Brabrand Boligforening har udlejet hele første etape af et nyt byggeri med ungdomsboliger. Udlejningen er gået hurtigt, og nu indledes arbejdet med næste etape.
Annonce

AARHUS: Den første del af et nyt kollegium i Gellerup er fuldt udlejet.

156 studerende flyttede i weekenden ind på det nye Aarhus Kollegiet, og dermed har Brabrand Boligforening udlejet hele første etape af sine nye ungdomsboliger.

Kollegiet ligger på Karen Blixens Boulevard lige over for det nye kommunale kontorhus, og det er opført efter den klassiske kollegietanke om fællesskab i kombination med, at hver bolig har eget bad, tekøkken og altan.

- Vi har gjort os umage med at bygge et kollegium til det moderne studieliv. Det er positivt, at det falder i de unges smag, og at de studerende tilvælger Gellerup som rammen for deres studieår i Aarhus. Ikke mindst nu, hvor der for første gang i mange år er konkurrence mellem de forskellige boligtilbud, siger Keld Laursen, boligforeningens administrerende direktør.

Det er positivt, at det falder i de unges smag, og at de studerende tilvælger Gellerup som rammen for deres studieår i Aarhus. Ikke mindst nu, hvor der for første gang i mange år er konkurrence mellem de forskellige boligtilbud.

Keld Laursen, Brabrand Boligforening

Annonce

Kollegie skal vokse

I år har opførelsen af Aarhus Kollegiet og en række private ungdomsboligbyggerier øget udbuddet af boliger til studerende.

Det betyder, at Gellerup har fået et kollegium i en tid, hvor der ikke længere er kritisk mangel på ungdomsboliger, og hvor de unge har fået flere valgmuligheder. Alligevel er udlejningen gået meget hurtigt.

Når Aarhus Kollegiet står færdigt, har det plads til i alt 352 studerende.

Anden etape af Aarhus Kollegiet forventes klar til at modtage studerende i februar 2020, og idéen med det nye kollegium er at skabe et iværksætterkollegium med fokus på rum, der understøtter fællesskaberne.

Der vil ud over det nye kollegium også plads til et nyt kvarter, hvor der blandt andet skal opføres et område med kontorbyggerier, hvor Brabrand Boligforenings administrationsbygning og kommunale kontorer blandt andet skal placeres. Der bliver også privatejede rækkehuse.

Studerende fra både ind- og udland er nu flyttet ind på det nye Aarhus Kollegiet i Gellerup. Medarbejdere fra Brabrand Boligforening arbejdede weekenden igennem på at tage godt imod de nye beboere. Privatfoto: Bo Sigismund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Bekymret statsminister vil udsætte åbning af nattelivet og varsler mundbinds-påbud

Aarhus

Liveblog: Sådan fordeler smittetilfældene sig i Aarhus 

Aarhus For abonnenter

Kampen mod corona er et kapløb med tiden:  - Vi har ikke sovet i timen i arbejdet med at teste

Annonce