Annonce
Østjylland

Fup eller fakta om MRSA borgermøde

Landbruget og Odder Kommune har inviteret til borgermøde om den resistente MRSA bakterie, først fordi de mener nogle borgere har pisket en stemning op og senere på grund af et opslag om MRSA.

Men det handler i virkeligheden ikke om folkeoplysning om denne MRSA bakterie. Hvis Odder Kommune skulle holde et borgermøde om MRSA, ville det jo være logisk, at Odder Kommune planlagde mødet med sundhedsvæsnet og måske Seruminstituttet.

Odder Kommune har valgt at planlægge borgermødet med landbruget og i samarbejde med den lokale dyrelæge. Så handler det jo ikke længer om folkeoplysning om MRSA, men om hvad landbruget og dyrelægen mener. Borgermødet er deres chance at pleje egne interesser.

Borgermødet er bestilt af landbruget, borgemesteren, Venstre og Elvin Hansen, som ikke længere driver socialdemokratisk, men sin egen drikke- god-rødvin-med-godsejeren-politik.

Borgemester Uffe Jensen er båret ind på posten af landbruget og landbrugsvennerne. Som borgemesteren slog fast, da han skulle positionere sig til en plads i borgmesterstolen »vi er en landbrugskommune«. Landbrugsformand Jens Gammelgård udtaler sig på kommunens vegne i landsdækkende radio om dette borgermøde og benytter lejligheden til at hænge få borgere ud, som han mener, skaber unødvendigt frygt.

Så er jeg en af dem, der skaber frygt. Jeg problematiserede f.eks. i 2010 at skoler og institutioner besøgte svinestaldene med MRSA, og i dag har sundhedsminister, Nick Hækkerup forbudt sådanne besøg. Mange andre i dette land har via debatten forsøgt at bryde gennem landbrugets magt på Christiansborg med budskabet om, at vi ved, der er et pilråddent venskab mellem politikerne og landbruget.

Nu er der ved at være hul igennem, og landbruget ved det, men i stedet for at gøre noget ved problemerne og deres usympatiske adfærd, gør de, som de plejer truer eller klapper i. Imens der er børn der bliver født med denne resistente bakterie, folk dør af det, det er en kæmpe udgift for samfundet, og man er reelt bekymret for, at man i fremtiden ikke kan behandle en simpel lungebetændelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Bag om bruddet: Metoo-sag kostede Haysen jobbet i AGF

AGF

Årets pokalfinale skal spilles i Aarhus

Annonce