Annonce
Østjylland

Fusion mellem Handelsfagskolen i Odder og Aarhus Business College er godkendt

Snart bliver skiltet skiftet ud. Fremover bliver Handelsfagskolen i Odder en del af Aarhus Business College. Pressefoto
- En klar fordel, at virksomheder nu kun skal henvende sig ét sted, når de vil uddanne medarbejdere, siger Handelsfagskolens formand Jens Birkeholm.

Odder: Efter lang tids venten har Undervisningsministeriet sagt got for, at de to skoler Aarhus Business College og Handelsfagskolen i Odder går sammen om at skabe, hvad de kalder et center for Danmarks bedste merkantile erhvervsuddannelser.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra skolerne.

Allerede i marts 2019 ansøgte skolerne om lov til at samle kræfterne og etablere et fagligt fyrtårn inden for det merkantile felt.

Udskrivelsen af folketingsvalget i juni forsinkede imidlertid processen i Børne-og Undervisningsministeriet, men nu har børne-og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) altså godkendt fusionsansøgningen - og det vel at mærke med tilbagevirkende kraft fra januar 2019.

Både Aarhus Business College og Handelsfagskolen i Odder er kendt for at have undervisere med en høj specialiseringsgrad.

- Den praksisnære undervisning er udviklet i tæt samarbejde med erhvervslivet, og målet med fusionen er at sætte nye standarder for merkantile uddannelser og derved styrke blandt andet detailhandlens position nationalt, siger bestyrelsesformand på Handelsfagskolen Jens Birkeholm og fremhæver, at virksomhederne nu kun skal henvende sig ét sted, uanset om de vil uddanne elever eller efteruddanne faglærte medarbejdere.

Annonce

Handelsfagskolen i Odder & Skåde:

På afdelingerne i Odder og Skåde uddanner Handelsfagskolen faglærte inden for handel, detail og kontor, for eksempel materialister, blomsterdekoratører, sportshandlere og isenkræmmere. På den landsdækkende specialistskole uddannes også kontorelever med fokus på for eksempel administration.

Handelsfagskolen har to skolehjem, hvor elever bor under deres skoleophold. Allerede inden fusionen har skolen og Aarhus Business College haft et fælles strategisk samarbejde indenfor blandt andet Digital Handel og Eventkoordinator-uddannelsen.

Skolen har 78 ansatte og 555 årselever - heraf 220 på skolehjem.

Flere unge

Fusionen betyder, at Handelsfagskolen i Odder officielt skifter navn til Aarhus Business College. Dog vil skolerne i Odder og Skåde stadig i daglig tale blive kaldt Handelsfagskolen, hvor man som hidtil efterdanner faglærte medarbejdere indenfor for eksempel materialister, blomsterdekoratører, isenkræmmere, lægesekretærer og kontorassistenter.

- Som noget nyt vil vi sende nogle af de unge elever, som går på enten vores hovedforløb eller på kurser i Viby, til afdelingerne i Odder og Skåde for at modtage undervisning. Det betyder, at der i fremtiden vil være langt flere helt unge elever på de to skoler, siger direktør for Aarhus Business College Gitte Nørgaard.

Aarhus Business College:

Er en af landets største handelsskoler, som i mere ned 150 år har uddannet både unge og voksne inden for det merkantile felt. Under Aarhus Business College hører blandt andet byens største gymnasium –Aarhus Handelsgymnasium - med afdelinger i Viby og Risskov.

På Campus Sønderhøj i Viby udbyder skolen blandt andet den erhvervsfaglige studentereksamen EUX Business, EUD Business, kurser og efteruddannelse samt erhvervsrettet 10. klasse.

Derudover er Aarhus Business College værtsskole for Videncenter for Digital Handel og for eVidenCenter, Det Nationale Videncenter for e-læring.

Skolen har 549 ansatte og 2.855 årselever.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Åbn butikken og spred glæde i byen

På en køretur gennem en af vore mindre provinsbyer i det skønne forårsvejr, så jeg byens butikker holde åbent for salg. Der var mennesker i gadebilledet, og ved byens største modetøjsbutik gik kunderne ind og ud ad døren. Inde i butikken gik kunderne rundt og udviste hensyntagen til hinanden. Det var en rigtig dejlig oplevelse at se åbne butikker og glade mennesker i gadebilledet. Der er hos de fleste mennesker behov for at vende tilbage til en problemfri hverdag, og byens butikker er dem, der er bedst til at visualisere positive begivenheder – og en tro på fremtiden. Åbn butikken, og gør kunderne glade. Alle bliver vindere. Byens borgere kan opleve glæden ved at se mennesker i gadebilledet – og åbne butikker. Butikkerne skaber salg og fungerer stadigvæk som arbejdsplads. Byen går fra at være ”død” og mennesketom til atter at være "levende” og aktiv. Er det at udvise dårligt samfundssind at holde sin butik åbent for salg – eller er det sund fornuft? Er det bedre at holde butikkerne lukkede og risikere at gå konkurs i juni måned fremfor at sikre overlevelsen ved at sælge til de kunder, der gerne vil købe? Danskerne kan sagtens tilpasse sig en situation, der gør det nødvendigt at opføre sig på en anden måde end tidligere, og man kan sagtens selv finde ud af at vise det hensyn, der er nødvendigt. Detaillisterne kan sagtens finde ud af at holde deres butikker åbne og samtidig ”hjælpe” kunderne til udvise de nødvendige hensyn. Et nedlukket Danmark over en længere periode fører til en ny ”istid”. De detaillister, der holder deres butikker åbne for salg, gør os alle en stor tjeneste. Glade mennesker i gadebilledet gør hverdagen festligere for alle – derfor er det en god ide at holde butikkerne åbne for salg. At skulle vente hele eller halve år på en normalisering ødelægger alt for den private sektor, og det er jo, når alt kommer til alt, den private sektor, der skaber forudsætningerne, for at Danmark er et velfærdssamfund. Lad os åbne butikkerne og bevise, at vi godt kan tage hensyn til hinanden uden at blive formanet herom af regeringens forskellige ministre. Det danske forår er skønt. Lad os komme ud og nyde det i fulde drag. Lad os få lov til at købe nyt forårstøj til garderoben.

Aarhus

Leder af daginstitution har travlt: Børnene er velkomne - forældrene skal nødigt indenfor

Aarhus

Ingen hjælp at hente: Lang næse til kulturens fyrtårne i Aarhus

Annonce