Annonce
Østjylland

Fusk, frækhed og filosofi for børn

<p>Uffe Høj og co. er tilbage med bogmesse for bette lorte i Kulturhuset med uddeling af DRs Orlaprisen. Foto: Morten Pape</p>

Slønglerne holder igen i år en børnebogsmesse i Kulturhuset - det sker lørdag 28. maj med blandt andre Kim Fupz Aakeson, Sigurd Barret og Peter Sommer.

Både bette og store lorte er mere end velkomne til at kaste med remoulademadder, riste dragesnot og skyde med vandpistoler, når De Heslige Sløngler lørdag 28. maj holder 'Bogdag for Bette Lorte' i og uden for Kulturhuset i Skanderborg.

Sidste år hed arrangementet Heslig Lørdag og Bogmesse for Bette Lorte - men konceptet og formålet med løjerne er det samme.

»Vi tror på, at hyldesten til Ole Lund Kirkegaard er nødvendig og langtidsholdbar og har langt større potentiale, end vi har udfoldet endnu,« siger De Heslige Slønglers formand, Uffe Høj.

For foreningen er de mange skæve og finurlige tiltag både fis og ballade og dyb alvor.

»Værdier som fantasi, frihed og kreativitet er essentielle, og vi vil gerne indgyde børnene en kærlighed til det fantasirige børneunivers, som var Ole Lund Kirkegaards - og en kærlighed til litteratur generelt,« siger Uffe Høj.

På bogdagen kan børnene blandt andre høre Kim Fupz Aakeson, der læser op af Vitello og fortæller om sit forfatterskab.

»En børnebogsdag er en fødselsdag til børnebøgerne. Der bliver taler, der bliver hurra, lagkage til fantasien og gaver til fordybelsen,« siger den kendte forfatter.

Peter Sommer skrev sidste år sangen 'Byens største bette lort' til sløngelprojektet, og i år kommer den lokale trubadur forbi og synger signatursangen igen.

»Der bliver masser af spændende aktiviteter og kreative værksteder. Blandt andre kan nævnes workshops med illustratorer, musik ved Sigurd Barret og et filosofisk rum for undren for børn,« fortæller Nanna Rømer Haubjerg, der er børnebibliotekar på Skanderborg Bibliotek og medlem af bestyrelsen i De Heslige Sløngler.

Annonce

Orlaprisen uddeles

Sidste år valgte DR at uddele årets Orlapris til den bedste børnebog på Heslig Lørdag i Skanderborg, og selv om det normalt afholdes forskellige steder i landet, bliver Orlaprisen igen uddelt i Skanderborg på bogdagen.

»Vi er selvfølgelig rigtig glade for, at DR kan se det naturlige i uddele prisen under fejringen af Ole Lund Kirkegaard,« siger Uffe Høj.

DR har ved afstemning blandt børn fundet finalisterne til årets Orlapris, og det »Karmaboy« af Jacob Riising, »Gamerz - De ukendte« af Kasper Hoff og »Villads fra Valby laver en film« af Anne Sofie Hammer.

»Vi ved allerede, at Anne Sofie Hammer kommer og blandt andet holder en workshop, hvor børn kan være med til at ideudvikle på nye Villads-historier, og vi håber også på, at Jacob Riising kan komme,« fortæller Nanna Rømer Haubjerg.

Budgettet for Bogdag for Bette Lorte er en kvart mio. kr., som foreningen har fået doneret fra blandt andet Skanderborg Kommune, Smukfest, Kulturhuset og Biblioteket.

»Hvis noget skal true projektet her fremadrettet, er det ikke engagementet, men økonomien. Det er vigtigt for os, at arrangementet er tilgængeligt for alle, og det bedste ville da helt klart være, hvis vi fik en fast sponsor, der også vil være med til at løfte Ole Lund Kirkegaard op i det lag, han fortjener,« siger Uffe Høj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce