Annonce
Fødselsdage

Fylder 60 år: En skattejæger med sans for veteranbiler

Bilhandler Søren Sørensen - indehaver af Læborg Autohandel - fylder 60 år. Foto: Martin Ravn
Indehaveren af Læborg Autohandel i Vejen, Søren Sørensen, er blevet kendt landet rundt for sin medvirken i tv-udsendelsen "Skattejægerne". Torsdag 16. maj fylder han 60 år.

60 Bilerne, som tøffer rundt i tv-serien "Badehotellet", kommer fra Vejen. I den kommende krimiserie med titlen "DNA" vil bilerne også være fra Vejen. Sådan som det også har været tilfældet i filmen "Krig og kærlighed".

Det er nærmest blevet en niche for Søren Sørensen at levere veteranbiler til forskellige tv-serier. Selv er han også blevet kendt på tv, hvor det er blevet til flere års medvirken i tv-udsendelsen "Skattejægerne".

Torsdag 16. maj fylder Søren Sørensen – oprindelig uddannet i en malerforretning – 60 år. Han nåede dog aldrig at få brug for uddannelsen, for efter fem år som eksportchauffør blev dørene i stedet slået op for en bilforretning. Næste år har forretningen eksisteret i 35 år, og når det handler om veteranbiler, så er manges blikke rettet mod Veteranladen i Ådalen i Vejen.

Søren Sørensen er oprindelig fra Vorbasse, hvor hans far havde en tankstation. Det var dog som handelsmand, at faderen sørgede for at skaffe til dagen og vejen akkurat, som hans far havde gjort det.

Søren Sørensen – indehaver af Læborg Autohandel – er dermed handelsmand i tredje generation. Han holder særligt af at finde, opkøbe og senere sælge veteranbiler med særlige historier. Om det så er Krone 5 fra kongehuset, eller det er Simon Spies Mercedes med tilnavnet "Lille Frede".

Søren Sørensen er gift med Sussi, og parret har fem sammenbragte børn. Fødselsdagen markeres selvfølgelig med reception i Veteranladen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Nyt i sagen om efterladte børn: To frihedsberøvet og en anholdt

Sport

Ny bog gør op med curling-kultur i sport

Leder For abonnenter

Klimatosse: Kåringer er det sunde tilbageblik

Når et år rinder ud, så er det ensbetydende med, at der ses tilbage, hvilket også giver anledning til en masse kåringer i mange forskellige kategorier indenfor lige så mange forskellige områder. En af disse kåringer stod Dansk Sprognævn og DR1-programmet Klog på Sprog for i sidste uge, da årets ord blev kåret. Det er lyttere af programmet, der har indsendt deres bud på, hvilket ord, der indrammer 2019 på bedst mulige måde. Flere end 200 forskellige ord blev indstillet til kåringen, som endte med vinderen Klimatosse. Året 2019 har på mange måder været et klimaår. Der har været masser af fokus på klimaet, og der er ikke kun i Danmark, men i hele verden. Det er blandt andet også derfor, at Time Magazine - amerikansk nyhedsmagasin, der siden 1927 har kåret årets mand/kvinde og siden 1999 årets person - har udpeget Greta Thunberg som årets person i hele verden. Den unge svenske teenager har formået det, som så mange andre har haft svært ved; at få klimaet bragt til bred debat og få det ud til hele det politiske spekter, hvor alle har skullet forholde sig til det. Og det var det, der blandt andet skete til det danske folketingsvalg. Og det var i timerne efter valgresultatet, at ordet klimatosse blev født, da Pia Kjærsgaard (DF) undervejs i sin tale til sit parti brugte ordet klimatosse, da hun skulle finde en forklaring på partiets elendige valgresultat. Tilbage til de årlige kåringer, som vi næsten ikke kan undgå at blive mindet om i december og januar. Uanset om det er i sportens verden, hvor der skal hyldes for de bedrifter, der har fået os til at juble, eller om det sker i erhvervslivet eller andre steder i vores samfund, så er årsskiftet altid en god anledning til at stoppe op, ser tilbage og sende en hyldest til de, der har gjort noget godt, de, der har skilt sig ud - og uanset om det er ord eller handlinger, så er det vigtigt at tage en puster i dagligdagen og huske på, at alt ikke er skidt og elendigt, men der faktisk også er grund til anerkendelse og begejstring. Og det er der mange eksempler på i vores lille land i løbet af et år. Hverdagen fylder os med svindelsager i både Forsvaret, i Skat og mod de socialt udsatte, som i Britta Nielsens tilfælde. Der er nok af politiske slagsmål og balladesager, der er altid én eller flere, der på de sociale medier er parate til at svine andre til for at hævde sig selv. Hverdagen er præget af den slags, og blandt andet derfor er det sundt for os at huske tilbage på de store stunder - og selv om de kan føles små og uden betydning, så udgør de en vigtig del af et års forløb.

Annonce