Annonce
112

Fyldte lastbil op med metalskrot: Tyv taget på fersk gerning af ansat

24-årig forsøgte at stjæle en lastbilfuld metalskrot fra Pressalit i Ry. Arkivfoto

Horsens: En 24-årig mand fra Brabrand og tilsyneladende en eller flere medgerningsmænd forsøgte natten til søndag klokken 00.55 at stjæle metalskrot fra Pressalit på Isagervej i Ry, det oplyser Sydøstjyllands politi.

- En ansat observerede, at der kom en lastbil og en personbil kørende frem til virksomheden, og kørte ind via en port. Her begyndte de så at læsse metalskrot og værktøj ind i lastbilen, oplyser vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Hans Hoffensetz.

Den ansatte ringer efter politiet som ankommer til stedet.

- Da patruljen kom, satte manden i løb. Men han blev løbet op og anholdt. Og den hundepatrulje, som afsøgte området, kunne konstatere, at der var en eller flere andre, som også var løbet fra stedet. Men vi fik desværre ikke fat i flere, oplyser vagtchefen.

Præcis hvor meget det læssede matalskrot er værd har politiet på nuværende tidspunkt ikke overblik over.

- Vi har ikke nogen værdi på det, men det var en stor mængde. Og vi har også stadig gerningsmænd på fri fod, men den anholdte kender vi for berigelseskriminalitet, oplyser vagtchefen.

Den 24-årig anholdte mand blev sigtet for tyveri af melaskrot og fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Kolding søndag klokken 13.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Ligestillingsministeren skylder stadig svar

Det glæder mig, at mit indlæg (4. november, red.) om regeringens sløvsind på ligestillingsområdet nåede frem til rette vedkommende. Ligestillingsministerens modsvar (8. november, red.) lader dog noget tilbage at ønske, så jeg håber, han læser med endnu en gang. Mogens Jensen forstår mig helt rigtigt, når han tager mig til indtægt for, at ligestillingen ikke halter i Danmark. Faktisk er Danmark det næstmest lige land i EU, kun, overgået af Sverige, ifølge en ny undersøgelse fra EU’s ligestillingsinstitut. Senest har Megafon også bedt danskerne tage stilling til, om kampen for ligestilling mellem kønnene er gået for vidt. Når 43 procent af de adspurgte erklærer sig enige i det udsagn, fortæller det mig, at danskerne generelt oplever en høj grad af lighed. Det kan Mogens Jensen jo tage med, før han taler ligestillingen længere ned, end virkeligheden tillader. Selv om det generelt går godt med ligestillingen i Danmark, mener jeg stadig, der er plads til forbedring. Det ville Mogens Jensen også vide, hvis han læste, hvad jeg skrev. Meget belejligt undlader ministeren fuldstændig at forholde sig til mine tre eksempler på steder, hvor ligestillingen er udfordret. Ligestillingsministeren skylder stadig et svar på, hvad han vil gøre for at hjælpe de mange kvinder i visse etniske minoritetsmiljøer, som lever i social kontrol uden frihed til at bestemme selv. Når Mogens Jensen undlader at forholde sig til en af vor tids største ligestillingsudfordringer, er det så, fordi han ikke har nogen svar på at løse problemstillingen? I så fald vil jeg opfordre ham til at komme i gang med arbejdet. Jeg mangler også Mogens Jensens svar på, hvordan han vil hjælpe de prostituerede, som ikke ønsker at forlade miljøet, men som i stedet ønsker rettigheder svarende til deres pligter. Hykleriet skriger jo til himlen, når socialdemokraterne med den ene hånd tager imod skattebetaling fra de prostituerede og med den anden hånd peger stigmatiserende på dem. På trods af uenigheden vil jeg rose Mogens Jensen for at afsætte midler til en undersøgelse af internetfora, hvor navnlig unge mænd opildner hinanden til diskrimination og seksuelle krænkelser mod kvinder. Det hører ingen steder hjemme, og det vil jeg gerne rose ministeren for at reagere på. Når det er sagt, savner jeg stadig Socialdemokraternes reflekterede bud på at løse nogle af vor tids største ligestillingsudfordringer. Det gælder ikke mindst i landets ghettoområder, hvor ligestilling langt fra er normen. Jeg er med på, at socialdemokraterne tror, de kan løse problemerne ved at bruge flere penge, men er det virkelig Mogens Jensens alvor at løse de store sociale udfordringer med et kursus og en kampagne til 600.000 kroner? Endelig vil jeg gerne opfordre ministeren til at tale ligestillingen op i stedet for ned. Det er muligt, at ligestillingen halter i Mogens Jensens hoved, men det generelle billede viser Danmark som et af verdens bedste lande, når det kommer til rettigheder og muligheder for alle mennesker.

Annonce