Annonce
112

Fyldte lastbil op med metalskrot: Tyv taget på fersk gerning af ansat

24-årig forsøgte at stjæle en lastbilfuld metalskrot fra Pressalit i Ry. Arkivfoto

Horsens: En 24-årig mand fra Brabrand og tilsyneladende en eller flere medgerningsmænd forsøgte natten til søndag klokken 00.55 at stjæle metalskrot fra Pressalit på Isagervej i Ry, det oplyser Sydøstjyllands politi.

- En ansat observerede, at der kom en lastbil og en personbil kørende frem til virksomheden, og kørte ind via en port. Her begyndte de så at læsse metalskrot og værktøj ind i lastbilen, oplyser vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Hans Hoffensetz.

Den ansatte ringer efter politiet som ankommer til stedet.

- Da patruljen kom, satte manden i løb. Men han blev løbet op og anholdt. Og den hundepatrulje, som afsøgte området, kunne konstatere, at der var en eller flere andre, som også var løbet fra stedet. Men vi fik desværre ikke fat i flere, oplyser vagtchefen.

Præcis hvor meget det læssede matalskrot er værd har politiet på nuværende tidspunkt ikke overblik over.

- Vi har ikke nogen værdi på det, men det var en stor mængde. Og vi har også stadig gerningsmænd på fri fod, men den anholdte kender vi for berigelseskriminalitet, oplyser vagtchefen.

Den 24-årig anholdte mand blev sigtet for tyveri af melaskrot og fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Kolding søndag klokken 13.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Racisme skal standses og andet end det

Et fodboldstadion har sin egen retorik. Der er næsten ingen grænser for, hvad publikum tillader sig at råbe efter aktørerne på banen. Det gælder både spillere og dommere, som bliver udsat for tilråb, som kunne have kostet en dom, hvis de var blevet råbt på åben gade. Men stadions har deres egne regler. Mere bliver tilladt indenfor end udenfor. Racisme burde slet ikke forekomme, heller ikke på fodboldstadions. Ethvert menneske har ret til respekt uanset hudfarve, og det er godt, at der nu bliver taget fat på at standse racismen på internationalt niveau. I yderste instans skal en fodbolddommer afbryde en kamp, hvis racistiske tilråb bliver gentaget. Det skete to gange i Bulgarien-England forleden. Men kampen blev spillet færdig. Reglen er ikke uden problemer. Hvis et hold er bagud, og tilhængerne ønsker at få kampen standset, kan de råbe racistiske udtryk, så dommeren må gribe ind. Og så ekstrem som sport på øverste niveau er blevet, er mange parate til at udnytte enhver regel og mulighed for at vinde eller undgå at tabe. Et andet sted kan vi begynde. Herhjemme sker det meget ofte, at tilskuerne råber "ludersøn" efter en dommer, hvis de mener, han har dømt forkert - selvfølgelig mod deres eget hold. Det tilråb er krænkende og uholdbart, og Dansk Boldspil-Union bør give dommeren eller endnu bedre fjerdedommeren ret til at standse kampen, når tilråbet forekommer. I gentagne tilfælde kan han standse kampen helt. Det er også upassende, når fodboldlandsholdet og andre hold synger den sejrssang, som slutter med "store patter". Det er plat og lummert. Selv om der kan være voldsomme fysiske udfoldelser, når det går hårdest til i fodbold, kan spillet også være elegant. Stemningen på et stadion kan være fantastisk og hjertegribende, og stedet bør ikke være skueplads for latrinære, platte, upassende og racistiske tilråb. Det vil også klæde spillet, hvis elegancen føres videre, når kampen er forbi. Spontan jubel og glæde hører med, og den skal der selvfølgelig være plads til, men den kan også udføres værdigt.

Annonce