Annonce
Aarhus

Fyrede lufthavnsansatte kan få job som podere

Ansatte, som Aarhus Lufthavn måtte fyre på grund af corona, tilbydes nu ansættelse som podere. Og måske kommer arbejdet til at foregå i et testcenter, placeret i Aarhus Lufthavn. Foto: Kim Haugaard
Forhandlinger om Covid-19 testcenter i Aarhus Lufthavn. Fyrede lufthavnsmedarbejdere tilbydes job som podere.
Annonce

TIRSTRUP: Der er ikke meget at lave i luftfarts-branchen for tiden. Derfor måtte Aarhus Lufthavn i juni fyre 26 medarbejdere.

Til gengæld har corona skabt stor travlhed i sundheds-branchen.

Derfor kan Region Midtjylland nu tilbyde de fyrede lufthavnsmedarbejdere nyt job. De kan blive podere og komme til at teste mennesker for Covid-19.

Og de kan måske foretage testene på deres tidligere arbejdsplads.


Vi søger podere, som er vant til at yde en god service og omgås mennesker, og her ser vi, at de tidligere lufthavnsmedarbejder kan være et rigtig godt match

Bodil Møller Nielsen, leder af Covid-10 Testcenter Randers


"Der er  i øjeblikket forhandlinger omkring oprettelsen af en covid-19- testsatellit i Syddjurs Kommune og hvor den eventuelt skal placeres. En oplagt mulighed er at anlægge testcentret i Aarhus Lufthavn, da det vil gøre det nemt for både rejsende og Syddjurs-borgere at blive testet for Covid-19. Afgørelsen forventes at falde snarest," skriver Aarhus Lufthavn i en pressemeddelelse.

Annonce

Stærkt brug for flere hænder

I pressemeddelelsen fortæller Bodil Møller Andersen, afdelingsbioanalytiker hos Regionshospitalet i Randers og leder af Covid-19 Testcenter Randers, at testcentret  tester op mod 1500 personer dagligt, og at antallet stiger.

"Vi har derfor stærkt brug for flere hænder, ikke mindst i forbindelse med den nye testsatellit, der muligvis bliver etableret i Syddjurs Kommune. Vi søger podere, som er vant til at yde en god service og omgås mennesker, og her ser vi, at de tidligere lufthavnsmedarbejder kan være et rigtig godt match," siger Bodil Møller Nielsen i pressemeddelelsen.

De tidligere lufthavnsansatte skal gennem en oplæring, som varer en uge, inden de kan indgå i holdet, der tester borgere  i Randers, Grenaa og i Syddjurs.

"Vi forventer at kunne ansætte alle, som matcher stillingen som poder, enten som timelønnede eller månedslønnede. Vi kan tilbyde op mod 37 timer, og hvis der er deltidsansatte i lufthavnen, som ønsker at supplere med at være poder, er de også velkomne. Inden længe vil analysekapaciteten hos Statens Serum Institut formentlig øges væsentligt, og det forbereder vi os på rent personalemæssigt," siger Bodil Møller Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Forskerne følger os: Vi er på nippet til at slække på forsigtigheden

Aarhus

Drastisk fald i antal nye corona-smittede: Aarhus er under magisk grænse

Alarm 112

Mand sigtet for vold mod person i offentlig tjeneste: DSB-medarbejder overfaldet, da han bad mand tage mundbind på

Annonce