Annonce
Aarhus

Fyrede medarbejdere jubler: Rådmand presset til at genoptage personalesager

- Det er fantastisk. Jeg tør næsten ikke tro på det, siger Marianne Engelin, som nu sammen med fem kolleger får sin fyring fra Natur og Vej Service genoptaget. Foto: Flemming Krogh

Rådmand for Teknik og Miljø, Kristian Würtz, presses af SF, der vil have personalesager genoptaget. Medarbejdere jubler.

Annonce

AARHUS: De seks fratrådte medarbejdere, der er blevet afskediget over en årrække i Teknik og Miljø, og som har stået frem offentligt med kritik af den daværende forvaltningschef, Claus Pedersen, får nu deres sager gennemgået påny.

Det har rådmanden for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), besluttet.

- Jeg har bedt stadsdirektør og konstitueret direktør i Teknik og Miljø, Niels Højberg, om at igangsætte en ekstern vurdering af de seks medarbejderes fratrædelser, fortæller Kristian Würtz.

- Det har jeg gjort, fordi det efter min vurdering er det rigtige efter at have læst den nye rapport om Natur- og Vejservice og Center for Byens Anvendelse, fortæller rådmanden.

Rapporten fik mandag magistraten til at indstille, at den hidtidige direktør for Teknik og Miljø, Erik Jespersen, skal afskediges på grund af manglende tillid.

- Nu har jeg haft lejlighed til at læse hele rapporten og har derfor taget problematikkerne i en rækkefølge efter deres størrrelse. Og jeg finder det er mest hensigtsmæssigt, at vi får lavet en saglig vurdering af de seks fratrædelser, siger rådmanden.

Sagen er i forvejen sat på byrådsmødet onsdag, efter ønske fra Nye Borgerlige.

Annonce

SF presser rådmand

Det er nok især SFs ændrede holdning til sagen, der har sendt Kristian Würtz i tænkeboksen. For SF er ifølge byrådsmedlem Jan Ravn Christensen blevet klogere efter at have læst den nye rapport. Og partiet, der hidtil har afvist en ny undersøgelse, slår nu bak. Dermed mister rådmanden sit flertal imod en ny undersøgelse, og det nederlag vil han ikke stille op til i byrådet onsdag.

Jan Ravn Christensen fortæller om SFs kovending:

- Jeg har haft en dårlig fornemmelse af denne sag. Jeg ved godt, at jeg jeg tidligere har sagt, der er handlet korrekt i personalesagerne, fordi fagforeningerne har været med inde i dem. Men efter at vi har modtaget et brev fra HK Kommunal, har jeg på fornemmelsen, at vi ikke er blevet fuldt oplyst om sagen, siger Jan Ravn Christensen.

Annonce

Medarbejdere jubler

Marianne Engelin, som er en af de seks fyrede, tør næsten ikke tro på, at hun nu - sammen med fem tidligere kolleger - nu får sin sag genoptaget.

- Åh, er det sandt. Jamen, det er jo fantastisk, siger hun og går i stå.

- Jeg må indrømme, at jeg er helt rundt på gulvet, og det har jeg været siden sagen begyndte at tage fart mandag, tilføjer hun.

Hun stod i foråret frem i Århus Stiftstidende. Dengang var overskriften: "Fyret af skandalechefen: Jeg har det stadig ad helvede til."

Dengang sagde hun:

- Jeg synes stadig, at der mangler noget. Det mangler en anerkendelse fra kommunens top af de medarbejdere, som kom i klemme i den her sag. Jeg vil gerne have en fornemmelse af, at de virkelig påskønner, at vi var nogle, der råbte op og gik til pressen.

Nu ser det ud til, at påskønnelsen kommer.

- For hulan, hvor bliver det spændende, siger hun.

Annonce

Overblik over skandalerne:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce