Annonce
Østjylland

Fyret butikselevs opslag er gået viralt: Hjælp mig med at gøre min uddannelse færdig

22-årige Michella Nedergaard har været butikselev i Toys"R"Us på Marsvej i Randers siden august 2017. Men decembers Top-Toy-konkurs har fået den unge grenaagenser til at frygte, at hun må vinke farvel til sin uddannelse. Derfor har hun via de sociale medier nu bedt om hjælp til at finde sig en ny elevplads. Privatfoto

Den 22-årige butikselev Michella Nedergaard mistede sin elevplads i legetøjsbutikken Toys"R"Us, da selskabet Top-Toy gik konkurs mellem jul og nytår. Nu spreder hendes bøn om hjælp til at finde en ny læreplads sig vildt på de sociale medier.

GRENAA: Det var en surrealistisk oplevelse for den 22-årige butikselev Michella Nedergaard, og hendes kolleger i Toys"R"Us på Marsvej i Randers, da de 28. december blev informeret om, at virksomhedens moderselskab Top-Toy var gået konkurs. Konkursen betød nemlig, at alle Toys"R"Us- og Fætter BR-butikker i hele landet ville lukke, og at alle medarbejdere i samme ombæring kunne anse sig selv som fritstillede.

Men for Michella Nedergaard har konkursen ikke bare betydet et mistet arbejde. Den har også betydet, at den 22-årige grenaagenser har mistet sin elevplads og i værste fald også risikerer at gå glip af sin uddannelse som butiksassistent. Det fortæller hun til Randers Amtsavis.

- Jeg har cirka otte måneder tilbage af min elevtid, før jeg kan kalde mig udlært salgsassistent med speciale i legetøj ved Handelsfagskolen i Odder. Før konkursen manglede jeg kun mit sidste skoleophold og skulle i februar-marts have lavet fagprøve i butikken. Men sådan ser det ikke ud lige nu, siger Michella Nedergaard og fortsætter:

- Det er en rigtig træls situation at stå i. Men jeg giver ikke op. Derfor er mit mål lige nu, at jeg skal ud og finde en ny elevplads i en fart, så jeg kan gøre min uddannelse færdig, siger hun.

Michella Nedergaard håber, at hun inden længe kan være tilbage på ret kurs i sin uddannelse. Hun oplyser i sit opslag på Facebook, at hun har nogle fysiske skavanker efter to hofteoperationer i 2015. Derfor har hun brug for at finde en elevplads, hvor hendes skånehensyn kan tilgodeses. Privatfoto

Opslaget gik viralt

I et forsøg på at gøre opmærksom på sig selv og sin situation besluttede Michella Nedergaard onsdag eftermiddag at smide et opslag på Facebook, hvori hun fortalte om sin situation og ønsket om at finde en ny læreplads.

Torsdag morgen kunne hun så konstatere, at opslaget var gået viralt. Med hundredvis af kommentarer og mere end 1500 delinger efter mindre end 19 timer havde Michella Nedergaards bøn om hjælp til at finde en ny elevplads bredt sig til postnumre i det meste af Jylland. Og det faktum både overrasker og glæder hovedpersonen selv.

- Jeg tænkte godt nok, at opslaget var den bedst mulige måde at starte min søgning efter en ny elevplads. Men jeg havde ikke forventet, at det ville nå så langt ud. Det var ret vildt at vågne op til, og jeg er meget taknemmelig for, at folk hjælper med delingen af det og skriver så mange søde kommentarer, siger Michella Nedergaard.

Annonce

Klar til at sige farvel til legetøjet

Mange af kommentarerne handler om, at den tyske discountkæde Lidl vil hjælpe butikselever, der er ramt af Top-Toys konkurs. Herudover har hun fået nogle enkelte private beskeder, der indeholder forslag til elevpladsmuligheder inden for hendes eget felt.

- Det rareste ville selvfølgelig være, hvis jeg kunne finde en læreplads, der har med legetøjsbranchen at gøre - det ville jo gøre det lettere for mig at lave min fagprøve. Men det bliver nok næsten umuligt, siger Michelle Nedergaard, som derfor har forberedt sig på, at hun kan blive nødt til at kigge i retning af andre brancher.

- Det vigtigste lige nu er bare at finde en elevplads, så jeg kan blive færdig med min uddannelse. Jeg lader mig ikke bukke under af en konkurs, siger Michella Nedergaard.

Den 22-årige butikselev fortæller, at hun endnu ikke har været i kontakt med sit uddannelsessted, Handelsfagskolen i Odder, efter Top-Toys konkurs. Til gengæld har hun fået aftalt et møde i næste uge med sin fagforening HK, og håber derigennem at blive klogere på, hvilke muligheder konkursen efterlader hende med.

Annonce
Aarhus

Tag kandidattesten her

Aarhus For abonnenter

Madanmeldelse: Er det her Østjyllands næste Michelin-stjerne? Derfor er svaret lige nu, nej

Danmark

Torsdagens coronatal: Yderligere 1247 er smittet med corona

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Aarhus til tops i stor undersøgelse: Derfor er Aarhus en af de bedste byer i verden for iværksættere

Aarhus For abonnenter

Brandmand ramt af kræft og blodpropper: - Det er ufatteligt, at jeg ikke kan blive undersøgt for PFOS-forgiftning

Alarm 112

Lokummet brændte i Veri Centeret: Politiet kan ikke udelukke, at branden var påsat

Debat

Stiften mener: Byens cityassistenter glemte alt om deres fornemste opgave

AGF

Ung AGF-back stopper straks karrieren: Vil prøve noget andet end fodbolden

Aarhus For abonnenter

Efter indædt slagsmål: Idyllen på Himmelbjerget synes genoprettet

Østjylland

Hvidberg-uge har allerede blæst Mester Jacob helt omkuld: - Folk kommer kørende fra Randers, Silkeborg og Aarhus for at smage barndommens kager

Erhverv

Værs'go, nu kan du købe din nye bolig: Skåde-villa sætter prisrekord i Aarhus

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aarhus

Efter bøderegn på Kongevejen: Rådmand indfører gratis parkering ved Friheden ugen ud

Byudvikling For abonnenter

Lokale politikere om forslag om svævebane og rullende fortov på Aarhus Ø: Fint med forskellige input, men ...

Aarhus

Sophies drøm er blevet til virkelighed: Ny Aarhus-butik hylder populært fænomen

Annonce