Annonce
Aarhus

Fyret personale om chef-exit: Det var på tide

Jesper Haahr Mortensen er ikke overrasket over, at sagen nu bringer direktør Erik Jespersen til fald. Jesper Haahr Mortensen mistede sit job i Aarhus Kommune som følge af skandalesagen. Foto: Axel Schütt

De fyrede medarbejdere fra Center for Byens Anvendelse og Natur og Vejservice håber stadig, at deres sager tages op igen.

Annonce

AARHUS: - Det var på tide, at direktøren blev fyret.

Sådan lyder det fra Brian Sten Larsen, der i mange år var gartner i Natur- og Vejservice, indtil han selv blev fyret i 2012.

Han har sammen med fem andre fyrede fra Teknik og Miljø i flere år forsøgt at fortælle politikere, at der var noget galt med den tidligere chef for Natur- og Vejservice og senere Center for Byens Anvendelse, Claus Pedersen. Men ingen lyttede. Det var først, da Århus Stiftstidende begyndte at interessere sig for sagen og søgte aktindsigt, at der kom skred i de interne undersøgelser.

Rapporten fik mandag en enig magistrat til at indstille direktøren for Teknik og Miljø, Erik Jespersen, til fyring på grund af manglende tillid.

- Det er godt, at direktøren bliver fyret, for han har forplumret og forhalet situationen. Vi har oplevet, at han har villet beskytte systemet, og har omklamret systemet og den syge kultur. Det er på tide, at man vågner op. Vi blev selv fyret for at gøre noget rigtigt, fordi vi var loyale over for kommunen og ikke Claus Pedersen, mens embedsmænd og politikere svigtede. Nu mangler vi derfor blot at få den sidste pind undersøgt. Og det er vores fyringssager, siger Brian Sten Larsen.

Århus Stiftstidende har forsøgt at få en kommentar fra Erik Jespersen, men det har ikke været muligt.

En anden af de fyrede, Marianne Engelin, er glad for - og overrasket over - at EY blev sat til at grave i sagen igen. At det endte med en fyreseddel til Erik Jespersen, er hun knap så overrasket over. Foto: Flemming Krogh.
Annonce

Hun fik ret

En anden af de fyrede i afdelingen, Marianne Engelin, opfordrede i foråret i et åbent brev i Århus Stiftstidende rådmand Kristian Würtz (S) til at grave et spadestik dybere. For at komme ned til ondets rod.

- Jeg er vred. Jeg er vred, fordi jeg føler, at toppen i det kommunale system fralægger sig alt ansvar for sagen. Der gemmer sig stadig ting i sagen, som trænger til at komme frem i lyset, sagde hun dengang.

I dag kan hun konstatere, at hun fik ret: Det står nu klart, at skandalechefen, Claus Pedersen, river sin tidligere chef, Erik Jespersen, direktør for Teknik og Miljø, med i faldet.

- Jeg må sige, at jeg ikke er overrasket over den seneste udvikling. Det var mit klare indtryk, at Claus Pedersen og Erik Jespersen var gode venner. Derfor undrede vi os over, at Erik Jespersen ikke skulle have vidst noget om, hvad der foregik i afdelingen, siger Marianne Engelin, som understreger, at hun endnu ikke har læst rapporten.

Hun er heller ikke overrasket over, at politikerne slipper for tiltale.

- Det havde jeg også regnet med. Men det er da alligevel lidt underligt, at der kunne foregå så mange mærkelig ting i en afdeling i kommunen i så mange år, uden at politikerne opdagede noget som helst.

En tredje af de fyrede, Jesper Haarh Mortensen, er heller ikke overrasket over, at Erik Jespersen snart er fortid i Aarhus Kommune.

- Jeg synes, at det var til at forudse den udvikling, siger Jesper Haahr Mortensen.

Annonce

"Hvad med vores sager?"

Brian Sten Larsen finder det "chokerende", at personaleafdelingen i Teknik og Miljø så at sige har undersøgt sig selv i personalesagerne på de seks, der blev afskediget, fordi de sagde fra over for Claus Pedersen.

Og Brian Sten Larsen er samtidig dybt forarget over, at han og de fem andre fyrede ikke kan få aktindsigt i det såkaldte "talepapir", som personaleafdelingen har anvendt til at forklare sagen over for politikerne. Det var den forklaring, der hidtil har betydet, at et politisk flertal bestående af S, SF og Radikale ikke vil genåbne personalesagerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Handelsgymnasium i Viby sender 1.100 elever hjem: Coronasmitte lukker endnu et uddannelsessted i Aarhus

Aarhus

Coronasmitte: Marselisborg Gymnasium sender alle elever hjem resten af ugen

Annonce