Annonce
Navne

Fyrre år i forrygende form

Casper Eliasen i sit hjemme-atelier fejrer sin 40-års fødselsdag og sit 20 år lange samarbejde med Galleri Lyrum fredag 4. april i galleriet. Foto: Martin Ballund

Kunstner og arkitekt Casper Eliasen er blevet bedre til at vælge fra og bruge sin tid bedst muligt. Også hans spraglede malerier er blevet mere stilfærdige - og bedre.

Søndag 30. marts fylder Casper Eliasen 40 år og har samtidig udstillet 20 år i Galleri Lyrum i Rosensgade 26, Aarhus.
Århusianeren er kendt i byen for sine mange, kulørte og glade malerier. De hænger på Skejby Sygehus, hos nogle af byens ejendomsmæglere og i det hele taget lidt overalt. Man kan kende dem enten på Nicola-hovederne eller de ringe, som stort set altid er til stede.
Arkitektuddannede Casper Eliasen har ud over indretningen af sit eget hjem ikke begået mange byggerier men masser af kunst og har været en del af den århusianske kunstverden siden tiden på arkitektskolen. Han har været med i et hav af udstillinger og i februar i år udstillede han for første gang i udlandet - nemlig i Berlin. Det bliver ikke den sidste.
Annonce
»Det var en herlig oplevelse og jeg vil gerne gøre noget mere af det. I det hele taget er jeg gladere end nogensinde for at male og er slet ikke i tvivl om, at det er det, jeg skal. Og det jeg kan. Jeg synes, at mine billeder udvikler sig. De er blevet mere sort-hvide og dybere,« siger Casper Eliasen.

Faldet på plads i sit liv

Han er netop kommet hjem fra ferie i Thailand for at fejre dagen med venner og familie og siden offentligt i Galleri Lyrum.
»Jeg er i det hele taget faldet helt på plads i mit liv og er blevet god til at bruge min tid på de vigtigste ting som for eksempel min familie og mine gode venner. Jeg tænker ikke længere så meget på, hvad andre tænker, men gør det, der er rigtigt for mig. Jeg er nået dertil, hvor det er okay at springe et par af de vilde fester over,« uddyber han.
Casper Eliasen er i øvrigt sprudlende, storsnakkende og grinende som altid. Større er forandringen heldigvis ikke.
Når et billede lykkes særlig godt, bliver han glad i låget - ja, nærmest lykkelig.
»Jeg skulle lave en udstilling en mørk januar og havde svært ved at komme i gang. En aften ved midnat ville jeg gøre et lærred klar til næste dags arbejde, og pludselig gik det over stok og sten. Jeg gik glad i seng og kunne næsten ikke vente med at se det igen næste dag.«
»Det er da helt vildt skønt, at det kan ske, selv om jeg har malet i mange år.«
Annonce

Bor i sit arbejde

Ligesom andre kunstnere beskriver Casper Eliasen sit arbejde som et rum, han går ind i, og der forsvinder tid og sted. Han tænker ikke konkret men smelter sammen med billederne.
»Jeg bliver høj og rigtig glad af det. Jeg kan ikke lade være. Det er fedt at komme på udstilling med nogle billeder, som bare er lykkedes. Det kan godt være, at mine tre favoritter slet ikke sælger, men det gør ikke noget. Tilfredsstillelsen er den samme,« forklarer han.
Han arbejder derhjemme - hans værksted er en rul ind og ud-version. Værkerne kommer straks op på væggene rundt omkring, så han kan betragte dem, når han sidder i sofaen om aftenen.
Annonce

Gider ikke være så pæn

Casper Eliasen har i en periode været blogger i Århus Stiftstidende. Hans blogs var lige så underholdende, selvudleverende og humoristiske som han selv.
»Jeg gider ikke være så pæn. Det bliver alt for kedeligt. Tænk hvis vi alle altid var lige så pæne, som vi går rundt og lader som om. Det ville da være uudholdeligt. Man må gerne være lidt hysterisk, hvis bare det ikke er hele tiden, og hvis man selv er klar over det,« fastslår den voksne mand.
Fødselsdagen og det langvarige samarbejde med Galleri Lyrum fejres med en reception fredag 4. april i galleriet.
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne

75 år: Hun har altid stået på ofrenes side

Sport

Belgierne er klar med gestus mod Danmark: Verdens bedste landshold vil hylde Christian Eriksen

Annonce